2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第9页
D
The concept of sharing goods and services with your community as a means of economic transaction is ancient. But thanks to the Internet, the concept now has global scale at the click of a button. It's called the sharing economy. At its most basic, the sharing economy, also known as the collaborative or peer-to-peer economy, is about connecting individuals with resources to others that want them. It often works through lending or borrowing but can also involve the financial transaction of goods or services.
While the concept of the sharing economy has been around for some time, the coming of apps and smartphone technology means that it's easier for individuals to participate in peer-to-peer sharing transactions in real time.
There are many reasons why people participate in the sharing economy, but here are some of the biggest ones:
Finding temporary accommodation while travelling can be stressful, especially if you're looking for something on short notice. Thanks to the sharing economy, there are a few popular services that connect people looking to rent out their apartment or home with travellers for as little as a day or two.
Everyone who's ever driven in a major city knows that finding parking can be a real pain. Limited parking spaces and higher fees have contributed to tech-based services that can help you find and even reserve an available parking space. Whether you're pressed for time or need to find somewhere to leave the car for a day or two while visiting an unfamiliar city, parking is one more headache the sharing economy is helping alleviate.
For pet owners, leaving town on vacation can be a stressful experience. Finding a dog sitter on short notice can be a problem, and leaving your pet at a kennel might leave you worried about their well-being when you should be relaxing. Luckily, a little tech-inspired collaboration can offer an elegant solution. Partnering pet owners with willing hosts can give your dog a vacation of their own, with plenty of TLC—"tender loving care" and space to roam in the home of a fellow pet lover's.
Now it is true that apps empower you to exchange a variety of items with people from all over. Whether it's a bike, some tools you need for a project, or anything in between, collaborative economies make it easier to access the things you need without cash.
51. What do we know about the sharing economy from the first two paragraphs?
A. The sharing economy is about connecting those with resources to those in need.
B. The sharing economy has been around since ancient times.
C. The sharing economy is brought by the coming of apps and smartphone technology.
D. The sharing economy only involves the financial transaction of goods or services.
52. How can the sharing economy help people find temporary accommodation while travelling?
A. By checking the information on short notice.
B. By giving people much useful information.
C. By offering those in need some popular services.
D. By finding people who want to rent out their home.
53. What does the underlined word "alleviate" in Paragraph 5 mean?
A. Cure.
B. Remove.
C. Disappear.
D. Relieve.
54. What is probably the author's attitude towards the sharing economy?
A. Neutral.
B. Positive.
C. Negative.
D. Indifferent.
55. What's the structure of the passage?


答案: 51.A 细节理解题。题干意为:关于共享经济,我们可以从前两段中了解到什么?根据第一段中“At its most basic, the sharing economy, also known as the collaborative or peer-to-peer economy, is about connecting individuals with resources to others that want them.”可知,共享经济是将那些拥有资源的人与那些需要帮助的人联系起来。故选A。
52.C 细节理解题。题干意为:共享经济如何帮助人们在旅行时找到临时住宿?根据第四段中“Thanks to the sharing economy, there are a few popular services that connect people looking to rent out their apartment or home with travellers for as little as a day or two.”可知,共享经济通过为有需要的人提供一些受欢迎的服务来帮助人们在旅行中找到临时住所。故选C。
53.D 词义猜测题。题干意为:第五段中的画线单词“alleviate”是什么意思?根据画线单词所在句“Whether you’re pressed for time or need to find somewhere to leave the car for a day or two while visiting an unfamiliar city, parking is one more headache”可知,在一个不熟悉的城市,停车是个令人头疼的问题;结合“helping”可知,共享经济帮助解决这一问题。由此可推知,alleviate 意为“缓解”,与 relieve 意思相近。故选D。
54.B 推理判断题。题干意为:作者对共享经济的态度可能是什么?根据第四段中“Thanks to the sharing economy, there are a few popular services that connect people looking to rent out their apartment or home with travellers for as little as a day or two.”,第五段中“Whether you’re pressed for time or need to find somewhere to leave the car for a day or two while visiting an unfamiliar city, parking is one more headache the sharing economy is helping alleviate.”和第六段中“Luckily, a little tech-inspired collaboration can offer an elegant solution.”可推知,作者对共享经济持支持态度。故选B。
55.A 推理判断题。题干意为:这篇文章的结构是什么?第四、五、六段介绍人们参与共享经济的原因,属于并列关系,并与第三段属于总分关系,排除 B、C、D。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭