2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第19页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
C
Lots of factors contribute to how healthy a person is. Some of these are obvious, like the medical care they receive. But some less obvious factors can be even more important!
Social determinants of health are the non-medical factors that impact our well-being. These are the personal circumstances that shape your daily life. Some examples include access to food, housing, healthcare, social support, and education.
Research shows that social determinants of health have a big effect on our health. They also contribute to health inequities(不公平). For example, getting more education leads to better employment, higher income, and access to healthcare. And all of these improve overall health. So, people with more education tend to have higher life expectancies than people with less education.
We knew from other studies that more education is associated with longer lives. But no one had calculated exactly how much longer. We wanted to figure out how much mortality risk goes down with each year of schooling. In other words, how does education lower a person's risk of death? Of course, everyone still dies, but a lower mortality risk means a higher chance of a long life.
First, we reviewed previous studies that looked at education and mortality. We searched seven databases of scientific studies from around the world. We gathered all the studies on this topic published between 1980 and 2023. In total, we identified 603 studies from 59 countries. Next, we conducted a meta-analysis(元分析). We combined and analyzed the results from all these studies. We wanted to measure how education affected mortality risk. We also looked at differences in the effect of education at different ages. Finally, we checked the effect of education across Socio-Demographic Index(社会人口指数) levels. This is a measure of a country's social and economic development.
We found that getting more education lowers mortality risk. With each year of education, an adult's risk of death goes down by about 2%. This effect is greater in younger adults than in older ones. But even people over 70 years old benefit from the positive effects of education! When we looked at countries at different stages of social and economic development, we didn't find different results. This suggests that more years of schooling leads to longer lives in both rich and poor countries.
46. According to Paragraph 2, which of the following is NOT a social determinant of health?
A. Your education level.
B. Working life conditions.
C. The seasons.
D. The availability of medical care.
47. The underlined part "mortality risk" in Paragraph 4 can be understood as "".
A. life span
B. medical risk
C. risk of death
D. moral level
48. What does the author intend to tell us in Paragraph 5?
A. Their specific method of conducting research.
B. The importance of meta-analysis.
C. The reason to evaluate previous relevant studies.
D. The effect of education on the level of socio-demographic index.
49. What conclusion can be drawn from Paragraph 6?
A. Younger people have a higher mortality risk than older people.
B. The benefits of getting education increase with age.
C. The more education you have, the longer you will live.
D. There is no difference in life expectancy between rich and poor countries.
50. What could be the best title for the passage?
A. Does Education Affect How Long We Live?
B. A Study of Social Determinants of Health
C. The Factors that Affect Our Health
D. Education and Mortality
Lots of factors contribute to how healthy a person is. Some of these are obvious, like the medical care they receive. But some less obvious factors can be even more important!
Social determinants of health are the non-medical factors that impact our well-being. These are the personal circumstances that shape your daily life. Some examples include access to food, housing, healthcare, social support, and education.
Research shows that social determinants of health have a big effect on our health. They also contribute to health inequities(不公平). For example, getting more education leads to better employment, higher income, and access to healthcare. And all of these improve overall health. So, people with more education tend to have higher life expectancies than people with less education.
We knew from other studies that more education is associated with longer lives. But no one had calculated exactly how much longer. We wanted to figure out how much mortality risk goes down with each year of schooling. In other words, how does education lower a person's risk of death? Of course, everyone still dies, but a lower mortality risk means a higher chance of a long life.
First, we reviewed previous studies that looked at education and mortality. We searched seven databases of scientific studies from around the world. We gathered all the studies on this topic published between 1980 and 2023. In total, we identified 603 studies from 59 countries. Next, we conducted a meta-analysis(元分析). We combined and analyzed the results from all these studies. We wanted to measure how education affected mortality risk. We also looked at differences in the effect of education at different ages. Finally, we checked the effect of education across Socio-Demographic Index(社会人口指数) levels. This is a measure of a country's social and economic development.
We found that getting more education lowers mortality risk. With each year of education, an adult's risk of death goes down by about 2%. This effect is greater in younger adults than in older ones. But even people over 70 years old benefit from the positive effects of education! When we looked at countries at different stages of social and economic development, we didn't find different results. This suggests that more years of schooling leads to longer lives in both rich and poor countries.
46. According to Paragraph 2, which of the following is NOT a social determinant of health?
A. Your education level.
B. Working life conditions.
C. The seasons.
D. The availability of medical care.
47. The underlined part "mortality risk" in Paragraph 4 can be understood as "".
A. life span
B. medical risk
C. risk of death
D. moral level
48. What does the author intend to tell us in Paragraph 5?
A. Their specific method of conducting research.
B. The importance of meta-analysis.
C. The reason to evaluate previous relevant studies.
D. The effect of education on the level of socio-demographic index.
49. What conclusion can be drawn from Paragraph 6?
A. Younger people have a higher mortality risk than older people.
B. The benefits of getting education increase with age.
C. The more education you have, the longer you will live.
D. There is no difference in life expectancy between rich and poor countries.
50. What could be the best title for the passage?
A. Does Education Affect How Long We Live?
B. A Study of Social Determinants of Health
C. The Factors that Affect Our Health
D. Education and Mortality
答案:
46.C 细节理解题。题干意为:根据第二段,下列哪一项不是健康的社会决定因素?根据第二段中“These are the personal circumstances that shape your daily life. Some examples include access to food, housing, healthcare, social support, and education.”可知,健康的社会决定因素是影响日常生活的个人状况,包括获取食物、住房、医疗保健、社会支持和教育。结合选项可知,季节不属于健康的社会决定因素。故选C。
47.C 词义猜测题。题干意为:第四段中画线部分“mortality risk”可以被理解为“_____”。根据第四段中“In other words, how does education lower a person’s risk of death?”可知,此句是画线部分所在句子的同义句。由此可知,“mortality risk”可以被理解为“risk of death”。故选C。
48.A 段落大意题。题干意为:作者想在第五段告诉我们什么?根据第四段中“We wanted to figure out how much mortality risk goes down with each year of schooling.”和第五段内容可知,作者想要弄清楚教育是如何降低死亡风险的,并在第五段详细介绍了他们进行这项研究的具体方法。故选A。
49.C 细节理解题。题干意为:从第六段中可以得出什么结论?根据第六段中“We found that getting more education lowers mortality risk. With each year of education, an adult’s risk of death goes down by about 2%.”可知,接受更多的教育可以降低死亡风险,且每接受一年的教育,成年人的死亡风险就会下降2%左右。由此可知,接受的教育越多,寿命越长。故选C。
50.A 标题归纳题。题干意为:这篇文章的最佳标题可以是什么?文章前两段介绍了健康的社会决定因素包括什么,并提及健康的社会决定因素对健康有着很大的影响;第三至四段介绍了教育这一社会决定因素与健康的关系,并提出研究问题:教育如何降低死亡风险;第五段详细介绍了其研究方法;最后一段得出结论:成年人每接受1年的教育,死亡风险降低约2%。由此可知,A项“教育会影响我们的寿命吗?”是本文的最佳标题。故选A。
47.C 词义猜测题。题干意为:第四段中画线部分“mortality risk”可以被理解为“_____”。根据第四段中“In other words, how does education lower a person’s risk of death?”可知,此句是画线部分所在句子的同义句。由此可知,“mortality risk”可以被理解为“risk of death”。故选C。
48.A 段落大意题。题干意为:作者想在第五段告诉我们什么?根据第四段中“We wanted to figure out how much mortality risk goes down with each year of schooling.”和第五段内容可知,作者想要弄清楚教育是如何降低死亡风险的,并在第五段详细介绍了他们进行这项研究的具体方法。故选A。
49.C 细节理解题。题干意为:从第六段中可以得出什么结论?根据第六段中“We found that getting more education lowers mortality risk. With each year of education, an adult’s risk of death goes down by about 2%.”可知,接受更多的教育可以降低死亡风险,且每接受一年的教育,成年人的死亡风险就会下降2%左右。由此可知,接受的教育越多,寿命越长。故选C。
50.A 标题归纳题。题干意为:这篇文章的最佳标题可以是什么?文章前两段介绍了健康的社会决定因素包括什么,并提及健康的社会决定因素对健康有着很大的影响;第三至四段介绍了教育这一社会决定因素与健康的关系,并提出研究问题:教育如何降低死亡风险;第五段详细介绍了其研究方法;最后一段得出结论:成年人每接受1年的教育,死亡风险降低约2%。由此可知,A项“教育会影响我们的寿命吗?”是本文的最佳标题。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看