2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第208页
A
There are a lot of benefits to staying physically fit. You’ll have more energy, you’ll look great, and you’ll notice improvements in your overall health. Unfortunately, it’s not always easy to stay in great shape. However, if you focus on nutrition and exercise, you can make a lot of healthy physical changes. Don’t forget that a positive attitude is also really important to staying fit and beautifully healthy.
Find the time.
Exercise is one of the most important aspects in staying fit and healthy. Experts recommend that you should aim to be active for at least 30 minutes per day. Try scheduling your exercise the same way that you schedule other appointments and commitments. You’ll be more likely to stick to it if it’s on the calendar.
If you’re trying to tone up or lose weight, you might need to exercise more than 30 minutes per day. If you belong to a gym, ask to have a consultation with a personal trainer. They can help you plan a regimen (养生法) for your specific goals.
Make it a habit.
You will see the most benefits from exercise if you do it regularly. One good way to make a habit stick is to pick a form of exercise that you enjoy. For example, if you like swimming, make it a point to swim laps twice a week.
Make it easy to stick to your routine. Try setting out your workout clothes and your gym bag the night before. That way, you’re all set to head out of the door in the morning. Don’t give up. It typically takes between 20 and 30 days to make a habit stick. Keep exercising, and eventually it will become a natural part of your day.
Go outdoors.
While gyms offer convenience, outdoor exercise provides unique benefits. Natural terrain challenges your body more than machines, and being outside boosts mental health. Utilize local parks for running, walking, or playing sports like tennis or basketball.
Exercising outside can also have positive benefits for your mental health. In studies, people who walked both outside and inside reported enjoying the activity much more when completed outside.
36. What is the relationship between a positive attitude and staying fit?
A. A positive attitude has no significant impact on physical health.
B. A positive attitude is less important than nutrition and exercise.
C. A positive attitude is a crucial factor in maintaining fitness and overall health.
D. A positive attitude only counts for mental health, not physical health.
37. Why does the passage suggest scheduling exercise like other appointments?
A. To make it easier to skip workouts when busy.
B. To ensure consistency and commitment to the routine.
C. To reduce the need for personal trainers.
D. To focus more on the calendar.
38. What should you do if you want to tone up or lose weight?
A. Exercise less than 30 minutes a day.
B. Seek guidance from a fitness coach.
C. Stay away from the gym.
D. Focus only on outdoor activities.
39. Why might outdoor exercise be more beneficial than gym workouts?
A. It is less physically demanding.
B. It is more suitable for beginners.
C. It offers convenience and can improve mental health.
D. It enhances mental health and naturally challenges the body.
40. What is the author’s purpose in writing this passage?
A. To criticize people who don’t exercise regularly.
B. To provide tips and motivation for staying physically fit.
C. To promote a specific gym or fitness program.
D. To explain the scientific benefits of outdoor activities.
答案: 36.C 细节理解题。题干意为:积极的态度和保持健康之间是什么关系?根据第一段中“a positive attitude is also really important to staying fit and beautifully healthy”可知,积极的态度是保持身体健康和整体健康的一个关键因素。故选C。
37.B 细节理解题。题干意为:为什么这篇文章建议像安排其他约会一样安排锻炼?根据Find the time.部分第一段中“Try scheduling your exercise the same way that you schedule other appointments and commitments.You’ll be more likely to stick to it if it’s on the calendar.”可知,文章建议试着像安排其他约会和承诺一样安排锻炼,因为如果把锻炼写在日历上,你就更有可能坚持下去。由此可知,这么做是为了确保对锻炼的坚持和投入。故选B。
38.B 细节理解题。题干意为:如果你想健身或减肥,你应该做什么?根据Find the time.部分第二段中“If you’re trying to tone up or lose weight,you might need to exercise more than 30 minutes per day.If you belong to a gym,ask to have a consultation with a personal trainer.”可知,如果想健身或减肥,你可能需要每天锻炼30分钟以上,如果你是健身房的会员,请找私人教练咨询一下。由此可知,你可以向健身教练寻求指导。故选B。
39.D 细节理解题。题干意为:为什么户外运动可能比健身房锻炼更有益?根据Go outdoors.部分第一段中“Natural terrain challenges your body more than machines,and being outside boosts mental health.”可知,户外运动比健身房锻炼更能挑战身体,同时户外活动会促进心理健康。故选D。
40.B 写作意图书。题干意为:作者写这篇文章的目的是什么?根据文章内容可知,文章开篇点明保持身体健康的好处,并提出营养、锻炼以及积极的态度对保持身体健康的影响,同时详细介绍了锻炼的时间、如何坚持锻炼以及户外锻炼的益处。由此可推知,作者写这篇文章是为了提供保持身体健康的建议和动力。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭