2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第294页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
B
It was supposed to be an exciting adventure with my best friend Josh. We were hiking when the disaster struck. A boulder(巨石) suddenly shifted and crushed my leg beneath it. Extreme pain shot through my body. "Josh! Help!" I screamed, my voice trembling with panic.
Josh reacted instantly. But no matter what he tried, the boulder didn't show the slightest movement. "Hold on! We'll get help!" he said, grabbing his phone. He called emergency services and told the operator where we were. But we were kilometers from the nearest road, too far for the rescue team to reach soon.
The hours passed slowly. The boulder hadn't just crushed me, but it had knocked over almost all the water we carried. As the sun went down, the temperature dropped to near freezing. I trembled uncontrollably and sank into despair, but Josh kept encouraging me firmly. "Don't lose hope!" he said. "We'll get through this!" He gathered all the clothing he'd brought and piled them onto me. Then he collected wood and built a small fire, keeping it burning while we waited under the black, starless sky. Just when I thought we might not survive the night, the glow of rescuers' headlamps appeared on the distant hillside.
The rescuers came on foot, driving to the closest spot they could find and then hiking in. Burdened by enormous packs and heavy tools, they moved through the darkness—every step a risk. Seeing the rescuers face to face allowed me to relax. After I'd been trapped for about five hours, they managed to pull my leg out from under the boulder.
But they delivered discouraging news: It was too dangerous to take me off the mountain in the dark. We must wait for the helicopter. Soon, I heard the distant sound of a helicopter. But despair returned when it flew away without stopping. Watching it disappear behind the hills, I feared my last hope was gone.
However, the rescue team never gave up, working tirelessly. They kept trying until finding a Navy helicopter crew brave enough to attempt our dangerous night-time rescue. The helicopter rushed me to the hospital, where doctors saved my life after multiple surgeries.
During my recovery, I had plenty of time to reflect. I was deeply grateful to everyone who not only gave me a second chance at life but also inspired me a lot. Their perseverance lighted my way through challenges. Three months after the accident, I found myself standing on the hiking trail once again, which was extremely tough for me. At one point, I wanted to stop. But I didn't. I took another step. Then another. I would go slow, but I would keep going.
41. What did Josh do after the disaster had struck?
A. He continuously tried to move the boulder.
B. He left to find the nearest road for help.
C. He built a shelter to keep the author warm.
D. He gave first aid to the author's injured leg.
42. What difficulty did the author experience while waiting for rescue?
A. Losing consciousness due to extreme pain and blood loss.
B. Losing all drinking water supplies for the entire night.
C. Suffering from extreme cold as the temperature dropped.
D. Being unable to contact emergency services directly.
43. During the rescue operation, the rescuers .
A. reached the accident site at once
B. had to hike with heavy equipment
C. felt relaxed after relieving the author's leg
D. came along with a medical team
44. What can we infer from the helicopter's first attempt?
A. The situation was too dangerous for the night-time rescue.
B. The helicopter couldn't land safely due to the bad weather.
C. The author's injuries were too severe to be moved by air.
D. The pilot failed to locate them in the darkness.
45. The author writes the text mainly to .
A. warn readers about the potential dangers of hiking in remote areas
B. provide medical advice for wilderness emergencies
C. describe the technical challenges of wilderness rescue operations
D. remind readers not to give up no matter what difficulties they face
It was supposed to be an exciting adventure with my best friend Josh. We were hiking when the disaster struck. A boulder(巨石) suddenly shifted and crushed my leg beneath it. Extreme pain shot through my body. "Josh! Help!" I screamed, my voice trembling with panic.
Josh reacted instantly. But no matter what he tried, the boulder didn't show the slightest movement. "Hold on! We'll get help!" he said, grabbing his phone. He called emergency services and told the operator where we were. But we were kilometers from the nearest road, too far for the rescue team to reach soon.
The hours passed slowly. The boulder hadn't just crushed me, but it had knocked over almost all the water we carried. As the sun went down, the temperature dropped to near freezing. I trembled uncontrollably and sank into despair, but Josh kept encouraging me firmly. "Don't lose hope!" he said. "We'll get through this!" He gathered all the clothing he'd brought and piled them onto me. Then he collected wood and built a small fire, keeping it burning while we waited under the black, starless sky. Just when I thought we might not survive the night, the glow of rescuers' headlamps appeared on the distant hillside.
The rescuers came on foot, driving to the closest spot they could find and then hiking in. Burdened by enormous packs and heavy tools, they moved through the darkness—every step a risk. Seeing the rescuers face to face allowed me to relax. After I'd been trapped for about five hours, they managed to pull my leg out from under the boulder.
But they delivered discouraging news: It was too dangerous to take me off the mountain in the dark. We must wait for the helicopter. Soon, I heard the distant sound of a helicopter. But despair returned when it flew away without stopping. Watching it disappear behind the hills, I feared my last hope was gone.
However, the rescue team never gave up, working tirelessly. They kept trying until finding a Navy helicopter crew brave enough to attempt our dangerous night-time rescue. The helicopter rushed me to the hospital, where doctors saved my life after multiple surgeries.
During my recovery, I had plenty of time to reflect. I was deeply grateful to everyone who not only gave me a second chance at life but also inspired me a lot. Their perseverance lighted my way through challenges. Three months after the accident, I found myself standing on the hiking trail once again, which was extremely tough for me. At one point, I wanted to stop. But I didn't. I took another step. Then another. I would go slow, but I would keep going.
41. What did Josh do after the disaster had struck?
A. He continuously tried to move the boulder.
B. He left to find the nearest road for help.
C. He built a shelter to keep the author warm.
D. He gave first aid to the author's injured leg.
42. What difficulty did the author experience while waiting for rescue?
A. Losing consciousness due to extreme pain and blood loss.
B. Losing all drinking water supplies for the entire night.
C. Suffering from extreme cold as the temperature dropped.
D. Being unable to contact emergency services directly.
43. During the rescue operation, the rescuers .
A. reached the accident site at once
B. had to hike with heavy equipment
C. felt relaxed after relieving the author's leg
D. came along with a medical team
44. What can we infer from the helicopter's first attempt?
A. The situation was too dangerous for the night-time rescue.
B. The helicopter couldn't land safely due to the bad weather.
C. The author's injuries were too severe to be moved by air.
D. The pilot failed to locate them in the darkness.
45. The author writes the text mainly to .
A. warn readers about the potential dangers of hiking in remote areas
B. provide medical advice for wilderness emergencies
C. describe the technical challenges of wilderness rescue operations
D. remind readers not to give up no matter what difficulties they face
答案:
41.A 细节理解题。题干意为:灾难发生后,Josh 做了什么(事情)?根据第二段中“Josh reacted instantly. But no matter what he tried, the boulder didn’t show the slightest movement.”可知,Josh 立即做出反应,不断尝试移动巨石。故选A。
42.C 细节理解题。题干意为:等待救援时,作者经历了什么困难?根据第三段中“As the sun went down, the temperature dropped to near freezing. I trembled uncontrollably”可知,由于温度下降,作者遭受了极度的寒冷。故选C。
43.B 细节理解题。题干意为:在救援行动期间,救援人员_______。根据第四段中“The rescuers... hiking in. Burdened by enormous packs and heavy tools, they moved through the darkness—every step a risk.”可知,救援人员携带了沉重的设备徒步进入救援现场。故选B。
44.A 推理判断题。题干意为:我们可以从直升机的第一次尝试中推断出什么?根据第五段中“it flew away without stopping”和倒数第二段中“They kept trying until finding a Navy helicopter crew brave enough to attempt our dangerous night-time rescue.”可知,直升机第一次尝试救援时没有停下来,但救援团队一直在努力,直到找到一架海军直升机,机组人员勇敢地尝试进行危险的夜间救援。由此可推知,夜间救援的形势太危险了。故选A。
45.D 写作意图题。题干意为:作者写这篇文章主要为了_______。通读全文,并根据最后一段中“I would go slow, but I would keep going.”可知,作者被困于巨石之下,在救援人员和朋友的帮助下获救,康复后决定重新踏上徒步小径,尽管过程艰难,但他没有放弃,而是继续前行。由此可推知,作者写这篇文章主要是为了提醒读者无论遇到什么困难都不要放弃。故选D。
42.C 细节理解题。题干意为:等待救援时,作者经历了什么困难?根据第三段中“As the sun went down, the temperature dropped to near freezing. I trembled uncontrollably”可知,由于温度下降,作者遭受了极度的寒冷。故选C。
43.B 细节理解题。题干意为:在救援行动期间,救援人员_______。根据第四段中“The rescuers... hiking in. Burdened by enormous packs and heavy tools, they moved through the darkness—every step a risk.”可知,救援人员携带了沉重的设备徒步进入救援现场。故选B。
44.A 推理判断题。题干意为:我们可以从直升机的第一次尝试中推断出什么?根据第五段中“it flew away without stopping”和倒数第二段中“They kept trying until finding a Navy helicopter crew brave enough to attempt our dangerous night-time rescue.”可知,直升机第一次尝试救援时没有停下来,但救援团队一直在努力,直到找到一架海军直升机,机组人员勇敢地尝试进行危险的夜间救援。由此可推知,夜间救援的形势太危险了。故选A。
45.D 写作意图题。题干意为:作者写这篇文章主要为了_______。通读全文,并根据最后一段中“I would go slow, but I would keep going.”可知,作者被困于巨石之下,在救援人员和朋友的帮助下获救,康复后决定重新踏上徒步小径,尽管过程艰难,但他没有放弃,而是继续前行。由此可推知,作者写这篇文章主要是为了提醒读者无论遇到什么困难都不要放弃。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看