2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第331页
C
For years, the U.S. has experienced a shortage of registered nurses. The Bureau of Labor Statistics projected that while the number of nurses would increase by 19 percent by 2022, demand would grow faster than supply, and that there would be over one million unfilled nursing jobs by then.
So what’s the solution? Robots.
Japan is ahead of the curve when it comes to this trend. Toyohashi University of Technology has developed Terapio, a robotic medical cart that can make hospital rounds, deliver medications and other items, and retrieve(检索) records. It follows a specific individual, such as a doctor or nurse, who can use it to record and access patient data. This type of robot will likely be one of the first to be put into use in hospitals because it has fairly minimal patient contact.
Robots capable of social engagement help with loneliness as well as cognitive(认知的) functioning, but the robot itself doesn’t have to engage directly—it can serve as an intermediary for human communication. Telepresence robots such as MantaroBot, VGo, and Giraff can be controlled through a computer, smartphone, or tablet, allowing doctors or family members to remotely monitor patients or Skype them, often via a screen where the robot’s “face” would be. If you can’t get to the nursing home to visit your grandma, you can use a telepresence robot to hang out with her. A 2016 study found that users had a “consistently positive attitude” toward the Giraff robot’s ability to enhance communication and decrease feelings of loneliness.
A robot’s appearance affects its ability to successfully interact with humans, which is why the RIKEN-TRI Collaboration Center for Human-Interactive Robot Research decided to develop a robotic nurse that looks like a huge teddy bear. RIBA (Robot for Interactive Body Assistance), also known as “Robear”, can help patients into and out of wheelchairs and beds with its strong arms. On the less cute and more scary side, there is Actroid-F, which is so human-like that some patients may not know the difference. This conversational robot companion has cameras in its eyes, which allow it to track patients and use appropriate facial expressions and body language in its interactions. During a month-long hospital trial, researchers asked 70 patients how they felt being around the robot and “only three or four said they didn’t like having it around.”
It’s important to note that robotic nurses don’t decide courses of treatment or make diagnoses (though robotic doctors and surgeons may not be far off). Instead, they perform routine and laborious tasks, freeing nurses up to attend to patients with immediate needs. This is one industry where it seems the interaction of robots will lead to collaboration, not replacement.
46. What does the author say about Japan?
A. It delivers the best medication for the elderly.
B. It provides retraining for registered nurses.
C. It takes the lead in providing robotic care.
D. It sets the trend in future robotics technology.
47. What are telepresence robots designed to do?
A. To directly interact with patients to prevent them from feeling lonely.
B. To cater to the needs of patients for recovering their cognitive capacity.
C. To facilitate communication between patients and doctors or family members.
D. To closely monitor the patients’ movements and conditions around the clock.
48. What is one special feature of the robot Actroid-F?
A. It uses body language even more effectively than words.
B. It operates quietly without patients realizing its presence.
C. It likes to engage in everyday conversations with patients.
D. It interacts with patients just like a human companion.
49. What is the attitude of the 70 patients towards the robotic nurses?
A. Almost all of them are in favor of them.
B. They are indifferent to them.
C. They feel bored around them.
D. They don’t like having them around.
50. What can we infer from the last paragraph?
A. Doctors and surgeons will soon be laid off.
B. Robots will assist nurses in their work.
C. The robotics industry will soon take off.
D. Cooperation will not replace completion.
答案: 46.C 细节理解题。题干意为:关于日本,作者说了什么?根据第三段中“Japan is ahead of the curve when it comes to this trend... Terapio, a robotic medical cart that can make hospital rounds, deliver medications and other items, and retrieve(检索)records.”可知,日本在提供机器人护理方面处于领先地位。故选C。
47.C 细节理解题。题干意为:远程呈现机器人旨在做什么?根据第四段中“Telepresencerobots... allowing doctors or family members to remotely monitor patients or Skype them”可知,远程呈现机器人旨在促进病人与医生或家庭成员之间的交流。故选C。
48.D 细节理解题。题干意为:机器人Actroid-F 的一个特别的特征是什么?根据第五段中“Actroid-F... This conversational robot companion has cameras in its eyes, which allow it to track patients and use appropriate facial expressions and body language in its interactions”可知,对话型陪护机器人Actroid-F 能够像人类伙伴一样与病人互动。故选D。
49.A 细节理解题。题干意为:70个病人对机器人护士的态度是什么?根据第五段中“During a month-long hospital trial, researchers asked 70 patients how they felt being around the robot and ‘only three or four said they didn’t like having it around.’”可知,几乎所有的病人都赞成机器人护士在身边。故选A。
50.B 推理判断题。题干意为:我们可以从最后一段推断出什么?根据最后一段中“they perform routine and laborious tasks, freeing nurses up to attend to patients with immediate needs. This is one industry where it seems the interaction of robots will lead to collaboration, not replacement”可知,机器人护士执行日常而繁琐的任务,使护士能够去照顾有紧急需求的病人。在医疗行业中,机器人的参与似乎会带来合作,而不是替代。由此可推知,机器人将协助护士工作。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭