2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第292页
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
Whether it's good health, a prosperous career or to be lucky in love, certain fountains, statues, and traditions are linked with good fortune in some tourist attractions. While these practices are seen as cultural expressions rather than guarantees of wish fulfillment, many visitors enjoy participating just as a way to express good wishes.
Fountain of Wealth, Suntec City, Singapore
Listed by the *Guinness Book of Records* in 1998 as the largest fountain in the world, the Fountain of Wealth is located in one of Singapore's largest shopping malls, Suntec City. The fountain is said to be rich in positive energy, which visitors can absorb by touching the water. The fountain is turned off periodically throughout the year, giving visitors the chance to walk around the fountain and collect coins, which are believed to possess charm and good luck.
Abraham Lincoln's Tomb, Illinois, USA
The final resting place of the 16th President of the United States, Abraham Lincoln's tomb is decorated with statues, but none is quite as famous as the large bronze statue in front of the memorial. About 200,000 people visit the tomb each year, many rubbing Abraham's nose. Some believe that rubbing the nose of any statue brings good luck, and with the nose of a person successful enough to become the president within arm's reach, it makes sense that people take advantage.
Blarney Stone, Cork, Ireland
They don't call it the "Luck of the Irish" for nothing! Legend has it that kissing the Blarney Stone at Blarney Castle in Cork, Ireland will bring you "the gift of speech or debate". Sir Winston Churchill and Mick Jagger have both reportedly made their luck at this very site. However, it's not easy to kiss this stone of eloquence. Visitors must lean backward over a parapet(护栏).
The Guardhouse Monkey, Mons, Belgium
Located just outside of the Mons City Hall in Belgium, a small metal monkey has become a big attraction. Legend has it that if you rub the sculpture's head, you'll be blessed with good luck. The monkey's head has been rubbed so many times in hopes of fulfilling people's wishes that its head is now shiny.
36. Which statement is TRUE about the Fountain of Wealth?
A. It has held the title of the world's tallest fountain since 1998.
B. Visitors can only admire the fountain after they shop in Suntec City.
C. It is said that touching the water of the fountain is beneficial for visitors.
D. Visitors can walk around the fountain and collect coins when it is operating.
37. What can we learn about Abraham Lincoln according to Paragraph 3?
A. He passed away in the 16th century.
B. He designed the decoration of the statue.
C. His statue was badly damaged by visitors.
D. He was a president and admired by people.
38. The underlined word "eloquence" in the passage refers to "
".
A. the spirit of passing down traditions
B. the luck of winning competitions
C. the ability to speak in a fluent and persuasive way
D. the skill of leaning backward over the parapet
39. What has caused the Guardhouse Monkey's head to become shiny?
A. Being located just outside of the Mons City Hall in Belgium.
B. Having been rubbed repeatedly by visitors seeking good luck.
C. Being made of a special metal that naturally becomes polished.
D. Being exposed to years of weather and sunshine.
40. Where is the passage most probably taken from?
A. A travel magazine.
B. A collection of folk tales.
C. A news report.
D. A science fiction novel.
答案: 36.C 细节理解题。题干意为:关于财富之泉,哪种说法是正确的?根据第二段中“The fountain is said to be rich in positive energy, which visitors can absorb by touching the water.”可知,据说触摸财富之泉的水对游客有益。故选C。
37.D 细节理解题。题干意为:根据第三段,关于亚伯拉罕·林肯,我们可以了解到什么?根据第三段中“The final resting place of the 16th President of the United States, Abraham Lincoln’s tomb... About 200,000 people visit the tomb each year”可知,林肯墓是美国第16任总统亚伯拉罕·林肯的最后安息之地,每年约有20万人参观该墓。由此可知,林肯是一位受人敬仰的总统。故选D。
38.C 词义猜测题。题干意为:这篇文章中的画线单词“eloquence”指的是“______”。根据画线单词所在句的上下文“Legend has it that kissing the Blarney Stone at Blarney Castle in Ireland will bring you ‘the gift of speech or debate’.”可知,传说亲吻巧言石,口才会变好,由此可推知,这块石头为雄辩之石。eloquence 意为“口才,雄辩”,与“the ability to speak in a fluent and persuasive way”意思相近。故选C。
39.B 细节理解题。题干意为:什么导致Guardhouse Monkey的头发亮?根据最后一段中“The monkey’s head has been rubbed so many times in hopes of fulfilling people’s wishes that its head is now shiny.”可知,由于被寻求好运的游客反复抚摸,它的头变得闪闪发光。故选B。
40.A 推理判断题。题干意为:这篇文章最可能摘自哪里?通读全文,并根据第一段内容可知,文章主要介绍了一些与好运有关的喷泉、雕塑等景点。由此可推知,本文与旅游相关,应是出自一本旅游杂志。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭