2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第367页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
C
Colossal Biosciences, a company trying to revive long - gone species, recently announced that they had genetically engineered a lab mouse to exhibit traits resembling those of the extinct woolly mammoth(猛犸,毛象). Instead of having mammoth - like size or tusks, the creature possessed an abundance of dense, golden fur. It was, in other words, adorable. "That was the main unintended consequence," says Ben Lamm, Colossal's boss and co - founder.
Colossal's long - term goal is on a larger scale. The company wants to create real mammoths by editing the genes of Asian elephants. To understand which edits are needed, the firm's scientists must work out which adjustments give rise to mammoth traits. That is hard to test in elephants, partly because these animals gestate(孕育) for 22 months—which is a long time to wait for data—and partly because they are endangered, highly intelligent creatures which cannot be experimented at will. To avoid these difficulties, the company's scientists set out to test which edits might lead to mammoth - like features in mice first.
Led by Beth Shapiro, an expert in ancient DNA, Colossal's team first searched for mouse mutations(变异) already known to cause woolly fur. At the same time, they also compared ancient mammoth genomes(基因组) that had been naturally preserved with genomes from present - day Asian elephants. By doing so, the team was able to discover genes that might contribute to a specifically mammoth - like appearance, rather than a purely elephantine one. The literature could then be scoured to see if mutated versions of those genes existed in mice.
The team settled on ten mutations in ten genes: nine related to hair and fur and one linked to fat storage, which may have kept mammoths warm on the tundra(冻原). Thus armed, the team at Colossal began to engineer those mutations into lab mice, using tools based on the gene - editing technology called CRISPR, which can be thought of as a pair of molecular scissors that makes cuts in specific genes.
In experiments conducted on several groups of mice in 2024, combinations of these ten genes were slightly adjusted. The resulting mice were not hybrids—they contained no DNA taken from actual mammoths—but did wind up dense, woolen fur. The mutation put into the fat - storage gene, however, did not immediately lead to heavier mice. Whether these changes connected with diet and temperature remains to be seen. Indeed, the next step will be to test whether the new physical traits give the woolly mice any advantage in handling the cold. "This will be done during the coming year," says Dr. Shapiro.
The results are intriguing, but a revived mammoth remains far away. Making a mouse woolly is one thing—adjusting an elephant to be woolly, small - eared and cold - resistant is a truly tough task. "It's the first step on a long journey," says Eske Willerslev, a specialist in ancient DNA at the University of Cambridge, who was not involved with the work.
There are still many unknowns, such as whether an edited Asian elephant would truly resemble a mammoth or just a long - haired elephant. Some critics argue that revived mammoths might face health issues and that the funds used for de - extinction could be better spent on protecting existing species. However, Colossal's founders argue that their technology could also help prevent extinction by aiding species struggling with climate change.
46. Why did Colossal Biosciences choose to test genetic edits on mice instead of elephants?
A. Mice are easier to handle in labs.
B. Elephants have a long gestation period and are endangered.
C. Mice have more similar DNA to mammoths.
D. Elephants are not intelligent enough for the experiments.
47. What is the primary function of the third paragraph in the passage?
A. To explain the scientific process of identifying and selecting genetic mutations.
B. To describe the initial success of the genetic engineering project in mice.
C. To argue for the ethical use of genetic editing technology.
D. To discuss the challenges and future steps in the de - extinction project.
48. What can be inferred about the fat - storage gene mutation in the genetically engineered mice?
A. It immediately made the mice heavier.
B. It had no effect on the mice's appearance.
C. Its impact on weight may depend on diet and temperature.
D. It was the most important gene for creating woolly fur.
49. What can we learn from Paragraphs 6 and 7?
A. Eske Willerslev argues that the technology could help prevent species' extinction.
B. Creating a true woolly mammoth remains a distant goal.
C. Making a mouse woolly is a truly tough task.
D. Scientists cannot agree on the importance of woolly fur.
50. What is the main purpose of the passage?
A. To describe the process of genetic engineering in mice.
B. To compare the traits of modern elephants and ancient mammoths.
C. To argue for the ethical use of genetic editing technology.
D. To explain the challenges and progress in reviving the woolly mammoths.
Colossal Biosciences, a company trying to revive long - gone species, recently announced that they had genetically engineered a lab mouse to exhibit traits resembling those of the extinct woolly mammoth(猛犸,毛象). Instead of having mammoth - like size or tusks, the creature possessed an abundance of dense, golden fur. It was, in other words, adorable. "That was the main unintended consequence," says Ben Lamm, Colossal's boss and co - founder.
Colossal's long - term goal is on a larger scale. The company wants to create real mammoths by editing the genes of Asian elephants. To understand which edits are needed, the firm's scientists must work out which adjustments give rise to mammoth traits. That is hard to test in elephants, partly because these animals gestate(孕育) for 22 months—which is a long time to wait for data—and partly because they are endangered, highly intelligent creatures which cannot be experimented at will. To avoid these difficulties, the company's scientists set out to test which edits might lead to mammoth - like features in mice first.
Led by Beth Shapiro, an expert in ancient DNA, Colossal's team first searched for mouse mutations(变异) already known to cause woolly fur. At the same time, they also compared ancient mammoth genomes(基因组) that had been naturally preserved with genomes from present - day Asian elephants. By doing so, the team was able to discover genes that might contribute to a specifically mammoth - like appearance, rather than a purely elephantine one. The literature could then be scoured to see if mutated versions of those genes existed in mice.
The team settled on ten mutations in ten genes: nine related to hair and fur and one linked to fat storage, which may have kept mammoths warm on the tundra(冻原). Thus armed, the team at Colossal began to engineer those mutations into lab mice, using tools based on the gene - editing technology called CRISPR, which can be thought of as a pair of molecular scissors that makes cuts in specific genes.
In experiments conducted on several groups of mice in 2024, combinations of these ten genes were slightly adjusted. The resulting mice were not hybrids—they contained no DNA taken from actual mammoths—but did wind up dense, woolen fur. The mutation put into the fat - storage gene, however, did not immediately lead to heavier mice. Whether these changes connected with diet and temperature remains to be seen. Indeed, the next step will be to test whether the new physical traits give the woolly mice any advantage in handling the cold. "This will be done during the coming year," says Dr. Shapiro.
The results are intriguing, but a revived mammoth remains far away. Making a mouse woolly is one thing—adjusting an elephant to be woolly, small - eared and cold - resistant is a truly tough task. "It's the first step on a long journey," says Eske Willerslev, a specialist in ancient DNA at the University of Cambridge, who was not involved with the work.
There are still many unknowns, such as whether an edited Asian elephant would truly resemble a mammoth or just a long - haired elephant. Some critics argue that revived mammoths might face health issues and that the funds used for de - extinction could be better spent on protecting existing species. However, Colossal's founders argue that their technology could also help prevent extinction by aiding species struggling with climate change.
46. Why did Colossal Biosciences choose to test genetic edits on mice instead of elephants?
A. Mice are easier to handle in labs.
B. Elephants have a long gestation period and are endangered.
C. Mice have more similar DNA to mammoths.
D. Elephants are not intelligent enough for the experiments.
47. What is the primary function of the third paragraph in the passage?
A. To explain the scientific process of identifying and selecting genetic mutations.
B. To describe the initial success of the genetic engineering project in mice.
C. To argue for the ethical use of genetic editing technology.
D. To discuss the challenges and future steps in the de - extinction project.
48. What can be inferred about the fat - storage gene mutation in the genetically engineered mice?
A. It immediately made the mice heavier.
B. It had no effect on the mice's appearance.
C. Its impact on weight may depend on diet and temperature.
D. It was the most important gene for creating woolly fur.
49. What can we learn from Paragraphs 6 and 7?
A. Eske Willerslev argues that the technology could help prevent species' extinction.
B. Creating a true woolly mammoth remains a distant goal.
C. Making a mouse woolly is a truly tough task.
D. Scientists cannot agree on the importance of woolly fur.
50. What is the main purpose of the passage?
A. To describe the process of genetic engineering in mice.
B. To compare the traits of modern elephants and ancient mammoths.
C. To argue for the ethical use of genetic editing technology.
D. To explain the challenges and progress in reviving the woolly mammoths.
答案:
46.B 细节理解题。题干意为:为什么 Colossal Biosciences 选择在老鼠而不是大象身上测试基因编辑?根据第二段中“That is hard to test in elephants, partly because these animals gestate(孕育) for 22 months... and partly because they are endangered”可知,Colossal Biosciences 选择用老鼠做实验是因为大象的妊娠期长且濒临灭绝。故选B。
47.A 推理判断题。题干意为:这篇文章中第三段的主要功能是什么?根据第三段可知,本段详细描述了团队如何通过对比猛犸象和亚洲象的基因组、检索文献来确定基因突变的科学过程。由此可推知,本段的功能是解释识别和选择基因突变的科学过程。故选A。
48.C 推理判断题。题干意为:关于转基因老鼠体内的脂肪储存基因的突变,可以推断出什么?根据第五段中“The mutation put into the fat-storage gene, however, did not immediately lead to heavier mice. Whether these changes connected with diet and temperature remains to be seen.”可推知,该基因突变对体重的影响可能取决于饮食和温度。故选C。
49.B 细节理解题。题干意为:我们可以从第六段和第七段中得知什么?根据第六段中“a revived mammoth remains far away”可知,复活猛犸象仍是遥远的目标。故选B。
50.D 写作意图题。题干意为:这篇文章的主要目的是什么?通读全文可知,文章围绕 Colossal Biosciences 公司通过基因编辑技术复活猛犸象的尝试展开,既介绍了在老鼠身上进行的实验进展(如获得浓密毛发),也讨论了在大象身上应用的挑战(如长妊娠期、伦理争议)。由此可推知,本文主要目的是解释复活猛犸象的挑战与进展。故选D。
47.A 推理判断题。题干意为:这篇文章中第三段的主要功能是什么?根据第三段可知,本段详细描述了团队如何通过对比猛犸象和亚洲象的基因组、检索文献来确定基因突变的科学过程。由此可推知,本段的功能是解释识别和选择基因突变的科学过程。故选A。
48.C 推理判断题。题干意为:关于转基因老鼠体内的脂肪储存基因的突变,可以推断出什么?根据第五段中“The mutation put into the fat-storage gene, however, did not immediately lead to heavier mice. Whether these changes connected with diet and temperature remains to be seen.”可推知,该基因突变对体重的影响可能取决于饮食和温度。故选C。
49.B 细节理解题。题干意为:我们可以从第六段和第七段中得知什么?根据第六段中“a revived mammoth remains far away”可知,复活猛犸象仍是遥远的目标。故选B。
50.D 写作意图题。题干意为:这篇文章的主要目的是什么?通读全文可知,文章围绕 Colossal Biosciences 公司通过基因编辑技术复活猛犸象的尝试展开,既介绍了在老鼠身上进行的实验进展(如获得浓密毛发),也讨论了在大象身上应用的挑战(如长妊娠期、伦理争议)。由此可推知,本文主要目的是解释复活猛犸象的挑战与进展。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看