2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
B
My birth was a little more dramatic than the standard way a baby enters the world. Within minutes of coming out, I was moved away into another room while doctors gave my parents the difficult news: I was born missing my left hand. I’m sure it was quite shocking for them. An entire hand was just... not there?
Indeed, that announcement of my limb(肢体) difference would come to define the rest of my life, and it might have been a disaster if it hadn’t been for what happened next. I’m told that a nurse bundled(捆绑) me up, took me back into the room, placed me in my mother’s arms and instructed, “You will take her home. You will love her. You will raise her like you would any child. You will treat her as normal.”
My parents took those words seriously, and for the most part, it was great. I played sports, acted in theatre, excelled in school, participated in student government and had playdates with friends. While I did get some stares and “polite” questions about my disability, I am lucky because I wasn’t made fun of for my limb difference.
The fact that I was different hit me hard on my first day of high school. I was 13, an age when kids are already very self-conscious. I remember getting on the school bus and one of the other kids stared just a little too long at my left arm. The staring unnerved(使感到不安) me in a way it never had before, and I felt a sudden urge to hide my hand, so I slipped it into my pocket. I told myself that I’d just hide it that one day, while I was trying to make friends. But one day of hiding turned into a week, which turned into a month, which became years—25 of them to be exact.
I spent the next two decades keeping my limb difference hidden at all times. I’d keep it in my pocket, cover it with extra-long sleeves or hide it behind bags or underneath jackets.
Everyone I shared this with—friend, co-worker or boyfriend—took it well and said kind things like, “You shouldn’t hide it.” or “It’s no big deal.” But their words didn’t matter to me.
Interestingly enough, it was a date that convinced me to stop hiding my limb difference. When I was 38 years old, exhausted of hiding and so lonely, I met someone special. The combination of me finally feeling ready to unhide and his willingness to go through the unhiding process with me was exactly what I needed. For the first time in my life, I allowed someone to really hold my limb, look at it, take pictures of it, touch it, love it—love me. From that point on, I saw my limb difference as something unique and beautiful about me, something that should be shown, not hidden.
41. What was the difference between the author’s birth and other ordinary children’s births?
A. She was a natural for drama.
B. She was born in an unusual way.
C. She was born without a left hand.
D. The manner of her birth shocked her parents.
42. How did the author feel about what the nurse said to her parents when she was born?
A. Grateful. B. Thrilled.
C. Regretful. D. Doubtful.
43. The underlined sentence “But their words didn’t matter to me.” in Paragraph 5 can be understood as “”.
A. The author didn’t care about anything people around her say
B. Their words did not change the author’s behavior
C. What they said had nothing to do with the author
D. What they said did not hurt the author
44. Since when did the author keep her limb difference hidden?
A. The moment she met her lover.
B. The day she started high school.
C. When she was trying to make friends.
D. When she participated in student government.
45. What made the author decide to stop hiding her limb difference?
A. Being tired of hiding and so alone.
B. The decision to try a new life.
C. Meeting true love.
D. Eating a date.
My birth was a little more dramatic than the standard way a baby enters the world. Within minutes of coming out, I was moved away into another room while doctors gave my parents the difficult news: I was born missing my left hand. I’m sure it was quite shocking for them. An entire hand was just... not there?
Indeed, that announcement of my limb(肢体) difference would come to define the rest of my life, and it might have been a disaster if it hadn’t been for what happened next. I’m told that a nurse bundled(捆绑) me up, took me back into the room, placed me in my mother’s arms and instructed, “You will take her home. You will love her. You will raise her like you would any child. You will treat her as normal.”
My parents took those words seriously, and for the most part, it was great. I played sports, acted in theatre, excelled in school, participated in student government and had playdates with friends. While I did get some stares and “polite” questions about my disability, I am lucky because I wasn’t made fun of for my limb difference.
The fact that I was different hit me hard on my first day of high school. I was 13, an age when kids are already very self-conscious. I remember getting on the school bus and one of the other kids stared just a little too long at my left arm. The staring unnerved(使感到不安) me in a way it never had before, and I felt a sudden urge to hide my hand, so I slipped it into my pocket. I told myself that I’d just hide it that one day, while I was trying to make friends. But one day of hiding turned into a week, which turned into a month, which became years—25 of them to be exact.
I spent the next two decades keeping my limb difference hidden at all times. I’d keep it in my pocket, cover it with extra-long sleeves or hide it behind bags or underneath jackets.
Everyone I shared this with—friend, co-worker or boyfriend—took it well and said kind things like, “You shouldn’t hide it.” or “It’s no big deal.” But their words didn’t matter to me.
Interestingly enough, it was a date that convinced me to stop hiding my limb difference. When I was 38 years old, exhausted of hiding and so lonely, I met someone special. The combination of me finally feeling ready to unhide and his willingness to go through the unhiding process with me was exactly what I needed. For the first time in my life, I allowed someone to really hold my limb, look at it, take pictures of it, touch it, love it—love me. From that point on, I saw my limb difference as something unique and beautiful about me, something that should be shown, not hidden.
41. What was the difference between the author’s birth and other ordinary children’s births?
A. She was a natural for drama.
B. She was born in an unusual way.
C. She was born without a left hand.
D. The manner of her birth shocked her parents.
42. How did the author feel about what the nurse said to her parents when she was born?
A. Grateful. B. Thrilled.
C. Regretful. D. Doubtful.
43. The underlined sentence “But their words didn’t matter to me.” in Paragraph 5 can be understood as “”.
A. The author didn’t care about anything people around her say
B. Their words did not change the author’s behavior
C. What they said had nothing to do with the author
D. What they said did not hurt the author
44. Since when did the author keep her limb difference hidden?
A. The moment she met her lover.
B. The day she started high school.
C. When she was trying to make friends.
D. When she participated in student government.
45. What made the author decide to stop hiding her limb difference?
A. Being tired of hiding and so alone.
B. The decision to try a new life.
C. Meeting true love.
D. Eating a date.
答案:
41.C 细节理解题。题干意为:作者的出生与其他普通孩子之间的差异是什么?根据第一段中“I was born missing my left hand.”可知,作者与普通孩子的不同在于她天生没有左手。故选C。
42.A 推理判断题。题干意为:作者对护士在她出生时对她父母说的话有什么感受?根据第三段中“My parents took those words seriously,and for the most part,it was great.”可知,作者的父母认真对待护士说的那些话,作者认为这件事很棒。由此可推知,作者对护士的话感到感激。故选A。
43.B 句意猜测题。题干意为:第五段的画线句子“But their words didn’t matter to me.”可以被理解为“ ”。根据第五段中“I spent the next two decades keeping my limb difference hidden at all times.”和第六段中“Interestingly enough,it was a date that convinced me to stop hiding my limb difference.”可知,朋友、同事和男朋友的话没有改变作者的行为,作者依旧选择隐藏自己的肢体差异。故选B。
44.B 细节理解题。题干意为:作者从什么时候开始隐藏她的肢体差异?根据第四段中“The fact that I was different hit me hard on my first day of high school.”和“I felt a sudden urge to hide my hand,so I slipped it into my pocket”以及“But one day of hiding turned into a week,which turned into a month,which became years—25 of them to be exact.”可知,作者在高中生活的第一天开始隐藏自己的肢体差异。故选B。
45.C 细节理解题。题干意为:是什么让作者决定不再隐藏自己的肢体差异?根据最后一段中“Interestingly enough,it was a date that convinced me to stop hiding my limb difference.When I was 38 years old,exhausted of hiding and so lonely,I met someone special.”可知,作者在38岁时遇到了一个特别的人,正是和他的约会说服了作者不再隐藏自己的肢体差异。由此可知,她决定不再隐藏自己的肢体差异是因为遇到了真爱。故选C。
42.A 推理判断题。题干意为:作者对护士在她出生时对她父母说的话有什么感受?根据第三段中“My parents took those words seriously,and for the most part,it was great.”可知,作者的父母认真对待护士说的那些话,作者认为这件事很棒。由此可推知,作者对护士的话感到感激。故选A。
43.B 句意猜测题。题干意为:第五段的画线句子“But their words didn’t matter to me.”可以被理解为“ ”。根据第五段中“I spent the next two decades keeping my limb difference hidden at all times.”和第六段中“Interestingly enough,it was a date that convinced me to stop hiding my limb difference.”可知,朋友、同事和男朋友的话没有改变作者的行为,作者依旧选择隐藏自己的肢体差异。故选B。
44.B 细节理解题。题干意为:作者从什么时候开始隐藏她的肢体差异?根据第四段中“The fact that I was different hit me hard on my first day of high school.”和“I felt a sudden urge to hide my hand,so I slipped it into my pocket”以及“But one day of hiding turned into a week,which turned into a month,which became years—25 of them to be exact.”可知,作者在高中生活的第一天开始隐藏自己的肢体差异。故选B。
45.C 细节理解题。题干意为:是什么让作者决定不再隐藏自己的肢体差异?根据最后一段中“Interestingly enough,it was a date that convinced me to stop hiding my limb difference.When I was 38 years old,exhausted of hiding and so lonely,I met someone special.”可知,作者在38岁时遇到了一个特别的人,正是和他的约会说服了作者不再隐藏自己的肢体差异。由此可知,她决定不再隐藏自己的肢体差异是因为遇到了真爱。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看