2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第66页
B
In 2015, Calvin Echevarria was on top of his game. He had two jobs, bought a house and was raising a 3-year-old daughter with his wife. But suddenly, it felt like it was all taken away. He could no longer work as a FedEx driver because he developed diabetic retinopathy(视网膜病) and was going blind.
Calvin at first worked on developing independent living skills like walking with a stick. But he wanted to learn more—like skills that would be useful for a job. That’s when he found Lighthouse Works in Orlando, a company that creates jobs for the visually impaired(受损的) and blind.
“Seven out of ten people who are visually impaired are not in the workforce,” said Kyle Johnson, president and CEO of Lighthouse Works. “And we knew some blind people are highly educated. And they’re very capable people, who want to work and contribute. So, we created Lighthouse Works to help them do that. ”
Calvin works in the call center, where Lighthouse Works has contracts with several clients, including the Florida Department of Economic Opportunity. In his job, Calvin uses a system called JAWS to “hear” the computer he uses. The system reads the computer screen to Calvin in one ear as he listens to a customer call in his other ear.
He said what makes his call center job fun is that the person on the other end of the phone doesn’t even know he’s blind. And he said working in a fully accessible office space, with other visually impaired people who can relate to him, is an added benefit.
“It gives me a purpose. It makes me feel better because I can actually be proud of myself, saying, ‘I provide for my family,’” he said.
41. What can be learned about Calvin before he got diabetic retinopathy?
A. He was the best worker in his company.
B. He was gifted at playing games.
C. He had to work hard to support his family.
D. He was satisfied with his life.
42. What is the purpose of Lighthouse Works?
A. To make more profits.
B. To do research on retinopathy.
C. To aid the visually impaired.
D. To educate the visually impaired.
43. What is the function of JAWS in Calvin’s job?
A. Making him “see” the computer screen.
B. Helping him hear the customer better.
C. Enabling him to locate customers easily.
D. Teaching him how to answer a customer.
44. What does Calvin think of working in the call center at Lighthouse Works?
A. It’s too challenging for him.
B. It makes him feel fulfilled and proud.
C. It’s difficult to get along with his colleagues.
D. It’s a temporary job to make ends meet.
45. Which of the following can best sum up Calvin’s story?
A. It’s never too old to learn.
B. When God closes a door, he opens a window.
C. A journey of one thousand miles begins with one step.
D. A thousand miles of walking is better than ten years of reading.
答案: 41.D 推理判断题。题干意为:在Calvin 患糖尿病视网膜病变之前,(我们)能了解到什么?根据第一段中“In 2015, Calvin Echevarria was on top of his game. He had two jobs, bought a house and was raising a 3-year-old daughter with his wife.”可知,他有两份工作,买了房子,和妻子一起抚养女儿,当时他的生活处于巅峰状态。由此可推知,他对自己的生活是满意的。故选D。
42.C 细节理解题。题干意为:Lighthouse Works 的目的是什么?根据第三段内容可知,Kyle Johnson 表示,大多数视障人士没有工作,而一些盲人受过高等教育且能力很强,他们想要工作并作出贡献,所以他们创建了 Lighthouse Works 来帮助他们实现这一点。由此可知,创建 Lighthouse Works 是为了帮助视障人士,为他们提供工作。故选C。
43.A 细节理解题。题干意为:在Calvin 的工作中,JAWS 的功能是什么?根据第四段中“In his job, Calvin uses a system called JAWS to ‘hear’ the computer he uses. The system reads the computer screen to Calvin in one ear”可知,Calvin 使用 JAWS 系统来“听”他使用的电脑,该系统会把电脑屏幕上的内容读给他听,让他“看到”电脑屏幕上的内容。故选A。
44.B 推理判断题。题干意为:Calvin 认为在 Lighthouse Works 的呼叫中心工作怎么样?根据最后一段 Calvin 说的话可知,这份工作给了他目标,让他为自己可以养家糊口而感到骄傲。由此可推知,这份工作让他感到满足和自豪。故选B。
45.B 推理判断题。题干意为:下列哪一项最能概括 Calvin 的故事?通读全文可知,文章主要讲述了 Calvin 因患有糖尿病视网膜病变失去工作,后来在 Lighthouse Works 找到了工作,重新有了生活的目标。由此可推知,B 项“当上帝关上一扇门时,他会打开一扇窗”最能概括 Calvin 的故事。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭