2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第55页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
C
Rhinoceros horns(犀牛角) are big business. Traditional Chinese medicine uses them to treat certain diseases, even though they have no actual therapeutic(治疗的) properties beyond comfort. And craftsmen carve them into dagger handles. A kilogram can thus command as much as 60,000, so there is tremendous appeal for poachers to hunt the animals. Since almost all rhinoceros populations are endangered, several critically, this is a serious problem.
Some conservationists therefore suggest that a way to reduce pressure on the animals might be to flood the market with fakes. This, they hope, would reduce the value of real horns and consequently the motivation to hunt rhinos.
That would require the fakes to be good. But Fritz Vollrath, a zoologist at Oxford University, thinks his skills as a forger(伪造者) are up to the challenge. As he writes in Scientific Reports, he and his colleagues from Fudan University, in Shanghai, have come up with a cheap and easy - to - make fake strikingly similar to the real thing.
The main ingredient of Dr. Vollrath's forged horns is horsehair. Despite their differing appearances, horses and rhinos are reasonably closely related. Horses do not have horns, of course. But, technically, neither do rhinos. The "horns" of rhinoceros are composed of hairs bound(捆绑) tightly together using a mixture of dead cells.
Examination under a microscope showed that hairs collected from horses' tails had similar features to those found in the horns of rhinos except that horse hairs had a special layer absent in those of the rhino, but the researchers were able to remove this with a solution of lithium bromide(溴化锂溶液).
They bundled(捆绑) the treated horse hairs as tightly as they could in a mixture of a special glue, and then left the bundles in an oven to dry. The result was a material that, with some polishing, looked like the rhino horn.
Whether to launch indistinguishable fakes onto the rhinoceros - horn market would truly reduce prices and demand remains to be tested. But it might. It is an old trick in warfare to leave the enemy with forged, worthless money. Something similar may yet help save the rhino.
46. What is the main reason for the illegal trade of rhinoceros horns according to the passage?
A. They are essential for traditional medicines.
B. They are used as a symbol of status and wealth.
C. They have obvious financial appeal.
D. They have strong medical value.
47. What suggestion do some conservationists propose to reduce the poaching?
A. Banning the use of real horns in traditional Chinese medicine.
B. Improving the living environment for rhinos and avoid hunting.
C. Using the fake rhino horns to lower the value of real ones.
D. Increasing public awareness about rhino conservation.
48. What is the component of the horns of rhinoceros, as described in the passage?
A. A special type of horn tissue unique to rhinoceros.
B. Hairs bound together by a mixture of dead cells.
C. Dead cells mixed with bone material.
D. Bundled horse hairs in a special glue.
49. According to the passage, which of the following statements accurately describes the process of manufacturing fake horns?
A. Fake horns are made from actual rhinoceros hair and bone.
B. Fake horns are created by placing bundled horse hairs in an oven to dry.
C. Horse tails are directly bundled without any treatment before use.
D. Horse tails are treated specially to remove a specific layer before use.
50. According to the passage, what is the author's attitude towards launching fakes onto the rhinoceros - horn market?
A. The author sees it as a potentially beneficial, though untested, strategy.
B. The author is skeptical about the effectiveness of this approach.
C. The author believes it is a guaranteed solution to save rhinos.
D. The author thinks it would harm the conservation efforts for rhinos.
Rhinoceros horns(犀牛角) are big business. Traditional Chinese medicine uses them to treat certain diseases, even though they have no actual therapeutic(治疗的) properties beyond comfort. And craftsmen carve them into dagger handles. A kilogram can thus command as much as 60,000, so there is tremendous appeal for poachers to hunt the animals. Since almost all rhinoceros populations are endangered, several critically, this is a serious problem.
Some conservationists therefore suggest that a way to reduce pressure on the animals might be to flood the market with fakes. This, they hope, would reduce the value of real horns and consequently the motivation to hunt rhinos.
That would require the fakes to be good. But Fritz Vollrath, a zoologist at Oxford University, thinks his skills as a forger(伪造者) are up to the challenge. As he writes in Scientific Reports, he and his colleagues from Fudan University, in Shanghai, have come up with a cheap and easy - to - make fake strikingly similar to the real thing.
The main ingredient of Dr. Vollrath's forged horns is horsehair. Despite their differing appearances, horses and rhinos are reasonably closely related. Horses do not have horns, of course. But, technically, neither do rhinos. The "horns" of rhinoceros are composed of hairs bound(捆绑) tightly together using a mixture of dead cells.
Examination under a microscope showed that hairs collected from horses' tails had similar features to those found in the horns of rhinos except that horse hairs had a special layer absent in those of the rhino, but the researchers were able to remove this with a solution of lithium bromide(溴化锂溶液).
They bundled(捆绑) the treated horse hairs as tightly as they could in a mixture of a special glue, and then left the bundles in an oven to dry. The result was a material that, with some polishing, looked like the rhino horn.
Whether to launch indistinguishable fakes onto the rhinoceros - horn market would truly reduce prices and demand remains to be tested. But it might. It is an old trick in warfare to leave the enemy with forged, worthless money. Something similar may yet help save the rhino.
46. What is the main reason for the illegal trade of rhinoceros horns according to the passage?
A. They are essential for traditional medicines.
B. They are used as a symbol of status and wealth.
C. They have obvious financial appeal.
D. They have strong medical value.
47. What suggestion do some conservationists propose to reduce the poaching?
A. Banning the use of real horns in traditional Chinese medicine.
B. Improving the living environment for rhinos and avoid hunting.
C. Using the fake rhino horns to lower the value of real ones.
D. Increasing public awareness about rhino conservation.
48. What is the component of the horns of rhinoceros, as described in the passage?
A. A special type of horn tissue unique to rhinoceros.
B. Hairs bound together by a mixture of dead cells.
C. Dead cells mixed with bone material.
D. Bundled horse hairs in a special glue.
49. According to the passage, which of the following statements accurately describes the process of manufacturing fake horns?
A. Fake horns are made from actual rhinoceros hair and bone.
B. Fake horns are created by placing bundled horse hairs in an oven to dry.
C. Horse tails are directly bundled without any treatment before use.
D. Horse tails are treated specially to remove a specific layer before use.
50. According to the passage, what is the author's attitude towards launching fakes onto the rhinoceros - horn market?
A. The author sees it as a potentially beneficial, though untested, strategy.
B. The author is skeptical about the effectiveness of this approach.
C. The author believes it is a guaranteed solution to save rhinos.
D. The author thinks it would harm the conservation efforts for rhinos.
答案:
46.C 细节理解题。题干意为:根据这篇文章,犀牛角非法交易的主要原因是什么?根据第一段中“A kilogram can thus command as much as 60,000,so there is tremendous appeal for poachers to hunt the animals.”可知,一公斤犀牛角的价格可高达6万美元。由此可知,犀牛角具有明显的经济吸引力,这是非法交易的主要原因。故选 C。
47.C 细节理解题。题干意为:有些保护主义者提出什么建议以减少偷猎?根据第二段内容可知,保护主义者建议用假犀牛角充斥市场来降低真犀牛角的价值,从而减少偷猎。故选 C。
48.B 细节理解题。题干意为:根据文章所述,犀牛角的成分是什么?根据第四段中“The ‘horns’ of rhinoceros are composed of hairs bound(捆绑) tightly together using a mixture of dead cells.”可知,犀牛的“角”是由毛发组成的,这些毛发通过死细胞的混合物紧密地捆绑在一起。故选 B。
49.D 细节理解题。题干意为:根据这篇文章,下列哪种说法准确地描写了制作假犀牛角的过程?根据第五段内容和第六段中“They bundled(捆绑) the treated horse hairs as tightly as they could in a mixture of a special glue,and then left the bundles in an oven to dry.”可知,制作假犀牛角的过程是:先用溴化锂溶液去除马毛的特殊层,将处理后的马毛尽可能紧地捆绑,并浸入一种特殊胶水的混合液中,之后将其放入烤箱烘干。故选 D。
50.A 推理判断题。题干意为:根据这篇文章,作者对在犀牛角市场上推出假货的态度是什么?根据最后一段中“Whether to launch indistinguishable fakes onto the rhinoceros-horn market would truly reduce prices and demand remains to be tested.But it might.”可推知,作者认为投放无法区分的犀牛角假货到市场上可能是一个有益但尚未经过测试的策略。故选 A。
47.C 细节理解题。题干意为:有些保护主义者提出什么建议以减少偷猎?根据第二段内容可知,保护主义者建议用假犀牛角充斥市场来降低真犀牛角的价值,从而减少偷猎。故选 C。
48.B 细节理解题。题干意为:根据文章所述,犀牛角的成分是什么?根据第四段中“The ‘horns’ of rhinoceros are composed of hairs bound(捆绑) tightly together using a mixture of dead cells.”可知,犀牛的“角”是由毛发组成的,这些毛发通过死细胞的混合物紧密地捆绑在一起。故选 B。
49.D 细节理解题。题干意为:根据这篇文章,下列哪种说法准确地描写了制作假犀牛角的过程?根据第五段内容和第六段中“They bundled(捆绑) the treated horse hairs as tightly as they could in a mixture of a special glue,and then left the bundles in an oven to dry.”可知,制作假犀牛角的过程是:先用溴化锂溶液去除马毛的特殊层,将处理后的马毛尽可能紧地捆绑,并浸入一种特殊胶水的混合液中,之后将其放入烤箱烘干。故选 D。
50.A 推理判断题。题干意为:根据这篇文章,作者对在犀牛角市场上推出假货的态度是什么?根据最后一段中“Whether to launch indistinguishable fakes onto the rhinoceros-horn market would truly reduce prices and demand remains to be tested.But it might.”可推知,作者认为投放无法区分的犀牛角假货到市场上可能是一个有益但尚未经过测试的策略。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看