2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第141页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
D
It is widely recognized that self-discipline gives us freedom. Those who can control themselves have the ability to make the best use of their time, thus lost in the joy of freedom while other people suffer from "painful self-discipline", stuck in a difficult situation where they feel guilty for not being able to complete the missions on their never-ending to-do lists.
But do these pains come from self-discipline? Not exactly. The people who are anxious about being so-called self-disciplined masters are actually missing the point of this virtue. It's not a "the more the better" kind of thing. Rather, it's the capability to find a complicated balance between work and entertainment, which enables you to work more efficiently and to take control of your life. Thus, there's no need to push yourself too hard.
As a self-disciplined student, I think I understand the key to easing the sometime painful learning process with all kinds of after-school activities. Self-discipline urges me to set aside adequate time for all of my required schoolwork and to efficiently finish it. What's more, having high learning efficiency means that if I am interested in a certain topic in my textbook or the knowledge of a specific field, I can spend more time exploring it in depth, while devoting myself to my own interests. However, each time the bell for the end of class rings, I'm always the first to grab the basketball and dash to the court to enjoy the thrill of a ball game with my friends until the sun sinks below the horizon.
As I said, the real freedom to enjoy a wonderful life is based on self-discipline. And the final aim of self-discipline is to enjoy a wonderful life. Being self-disciplined is about doing the proper thing at the proper time. You have to push yourself under the guidance of self-discipline to achieve high efficiency in your daily routine. But don't be too tough on yourself because unreasonable time management may drain you of the energy and passion you need to struggle on. Fit in adequate diversions from work within your carefully designed schedule, and I'm sure you can remove the obstacles that stand in your path to the ultimate freedom.
51. How does the author develop Paragraph 1?
A. By giving an example.
B. By making a comparison.
C. By analyzing a reason.
D. By presenting a result.
52. What can we know about self-disciplined students in Paragraph 3?
A. They have great trouble easing the painful learning process.
B. They can hardly spare time to finish their assignments.
C. They can pursue their hobbies with high learning efficiency.
D. They spend most time enjoying ball games with their friends.
53. What is the ultimate goal of self-discipline in the author's view?
A. To suffer mental pain.
B. To enjoy a happy life.
C. To manage time scientifically.
D. To achieve high efficiency.
54. What does the underlined word "drain" in the last paragraph probably mean?
A. Exhaust.
B. Increase.
C. Provide.
D. Preserve.
55. What is the main idea of the passage?
A. Self-discipline is the key to achieving high efficiency.
B. People should be strict with themselves to be self-disciplined.
C. The pursuit of self-discipline is a painful process.
D. Self-discipline is about finding a balance and leading to real freedom.
It is widely recognized that self-discipline gives us freedom. Those who can control themselves have the ability to make the best use of their time, thus lost in the joy of freedom while other people suffer from "painful self-discipline", stuck in a difficult situation where they feel guilty for not being able to complete the missions on their never-ending to-do lists.
But do these pains come from self-discipline? Not exactly. The people who are anxious about being so-called self-disciplined masters are actually missing the point of this virtue. It's not a "the more the better" kind of thing. Rather, it's the capability to find a complicated balance between work and entertainment, which enables you to work more efficiently and to take control of your life. Thus, there's no need to push yourself too hard.
As a self-disciplined student, I think I understand the key to easing the sometime painful learning process with all kinds of after-school activities. Self-discipline urges me to set aside adequate time for all of my required schoolwork and to efficiently finish it. What's more, having high learning efficiency means that if I am interested in a certain topic in my textbook or the knowledge of a specific field, I can spend more time exploring it in depth, while devoting myself to my own interests. However, each time the bell for the end of class rings, I'm always the first to grab the basketball and dash to the court to enjoy the thrill of a ball game with my friends until the sun sinks below the horizon.
As I said, the real freedom to enjoy a wonderful life is based on self-discipline. And the final aim of self-discipline is to enjoy a wonderful life. Being self-disciplined is about doing the proper thing at the proper time. You have to push yourself under the guidance of self-discipline to achieve high efficiency in your daily routine. But don't be too tough on yourself because unreasonable time management may drain you of the energy and passion you need to struggle on. Fit in adequate diversions from work within your carefully designed schedule, and I'm sure you can remove the obstacles that stand in your path to the ultimate freedom.
51. How does the author develop Paragraph 1?
A. By giving an example.
B. By making a comparison.
C. By analyzing a reason.
D. By presenting a result.
52. What can we know about self-disciplined students in Paragraph 3?
A. They have great trouble easing the painful learning process.
B. They can hardly spare time to finish their assignments.
C. They can pursue their hobbies with high learning efficiency.
D. They spend most time enjoying ball games with their friends.
53. What is the ultimate goal of self-discipline in the author's view?
A. To suffer mental pain.
B. To enjoy a happy life.
C. To manage time scientifically.
D. To achieve high efficiency.
54. What does the underlined word "drain" in the last paragraph probably mean?
A. Exhaust.
B. Increase.
C. Provide.
D. Preserve.
55. What is the main idea of the passage?
A. Self-discipline is the key to achieving high efficiency.
B. People should be strict with themselves to be self-disciplined.
C. The pursuit of self-discipline is a painful process.
D. Self-discipline is about finding a balance and leading to real freedom.
答案:
51.B 推理判断题。题干意为:作者是如何展开第一段的?第一段第一句“It is widely recognized that self-discipline gives us freedom.”给出论点;第二句“Those who can control themselves... while other people suffer from ‘painful self-discipline’...”通过列举自律的人和不自律的人的情况来论证第一句观点。由此可推知,第一段是通过对比展开的。故选B。
52.C 细节理解题。题干意为:关于自律的学生,我们可以在第三段了解到什么?根据第三段中“Self-discipline urges me to set aside adequate time for all of my required schoolwork and to efficiently finish it... while devoting myself to my own interests.”可知,自律的学生学习效率高,可以追求自己的兴趣爱好。故选C。
53.B 细节理解题。题干意为:在作者看来,自律的最终目的是什么?根据最后一段中“And the final aim of self-discipline is to enjoy a wonderful life.”可知,自律的最终目的是享受幸福的生活。故选B。
54.A 词义猜测题。题干意为:最后一段中的画线单词“drain”可能是什么意思?根据最后一段中“unreasonable time management”和“you of the energy and passion you need to struggle on”可知,不合理的时间管理可能会“耗尽”你继续奋斗所需的能量和激情。故选A。
55.D 主旨大意题。题干意为:这篇文章的主旨是什么?通读全文可知,文章开头提出“自律给予我们自由”的观点,然后论证了自律与自由之间的关系,以及如何通过自律实现真正的自由。所以,本文的主旨是“自律是找到一种平衡,走向真正的自由”。故选D。
52.C 细节理解题。题干意为:关于自律的学生,我们可以在第三段了解到什么?根据第三段中“Self-discipline urges me to set aside adequate time for all of my required schoolwork and to efficiently finish it... while devoting myself to my own interests.”可知,自律的学生学习效率高,可以追求自己的兴趣爱好。故选C。
53.B 细节理解题。题干意为:在作者看来,自律的最终目的是什么?根据最后一段中“And the final aim of self-discipline is to enjoy a wonderful life.”可知,自律的最终目的是享受幸福的生活。故选B。
54.A 词义猜测题。题干意为:最后一段中的画线单词“drain”可能是什么意思?根据最后一段中“unreasonable time management”和“you of the energy and passion you need to struggle on”可知,不合理的时间管理可能会“耗尽”你继续奋斗所需的能量和激情。故选A。
55.D 主旨大意题。题干意为:这篇文章的主旨是什么?通读全文可知,文章开头提出“自律给予我们自由”的观点,然后论证了自律与自由之间的关系,以及如何通过自律实现真正的自由。所以,本文的主旨是“自律是找到一种平衡,走向真正的自由”。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看