2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第345页
D
For lots of kids,toddlerhood(幼儿期)is an important time for friendship.Studies show that the earlier kids learn to form positive relationships,the better they are at relating to others as teenagers and adults.Playing together also helps these kids practice social behaviors,such as kindness,sharing,and cooperation.
Even so,how quickly your child develops into a social creature may also depend on his temperament.Some toddlers are very social,but others are shy.In addition,the way that toddlers demonstrate that they like other children is markedly different from what adults think of as expressions of friendship.Research at The Ohio State University in Columbus found that a toddler’s way of saying “I like you” during play is likely to come in the form of copying a friend’s behavior.
This seemingly unusual way of demonstrating fondness can result in unpleasant behavior.Regardless of how much they like a playmate,they may still grab his toys,refuse to share,and get bossy.But experts say that this is a normal and necessary part of friendship for kids of this age.Through play experiences,toddlers learn social rules.That’s why it’s so important to take an active role in your toddler’s social encounters by setting limits and offering frequent reminders of what they are.When you establish these guidelines,explain the reasons behind them.
51.What does it indicate when toddlers copy their playmates’ behavior?
A.They are interested in acting.
B.They are shy with the strangers.
C.They are fond of their playmates.
D.They are tired of playing games.
52.What is the meaning of the underlined word in Paragraph 2?
A.Character.
B.Determination.
C.Enthusiasm.
D.Behavior.
53.What can we learn from Paragraph 3?
A.Parents are supposed to record toddlers’ behavior.
B.Parents should set aside more time to play with kids.
C.Toddlers are fond of grabbing toys from their playmates.
D.Toddlers can run into conflict with the playmates they like.
54.What is the function of the quoted statements in the brackets in Paragraph 4?
A.Giving examples.
B.Explaining concepts.
C.Providing evidence.
D.Making comparisons.
55.In the last paragraph,parents are advised to
.
A.punish kids if they use fists to express feelings
B.attach importance to the personality of kids
C.let their kids play outdoors after breakfast
D.provide kids with freshly picked vegetables
答案: 51.C 细节理解题。题干意为:当幼儿模仿他们玩伴的行为时,这说明了什么?根据第二段中“a toddler’s way of saying ‘I like you’ during play is likely to come in the form of copying a friend’s behavior”可知,幼儿模仿玩伴的行为说明他们喜欢他们的玩伴。故选C。
52.A 词义猜测题。题干意为:第二段中的画线单词的意思是什么?根据第二段中“how quickly your child develops into a social creature may also depend on his temperament.Some toddlers are very social,but others are shy”可知,有些幼儿是社交型的,有些则非常害羞,不同的性格决定了他们成为社会动物的速度。由此可知,“temperament”意为“性格”,与“character”意思相近。故选A。
53.D 细节理解题。题干意为:我们可以从第三段中得知什么?根据第三段中“Regardless of how much they like a playmate,they may still grab his toys,refuse to share,and get bossy.”可知,幼儿可能会跟他们喜欢的玩伴产生冲突。故选D。
54.A 推理判断题。题干意为:第四段中括号里的引言的功能是什么?根据第四段内容可知,如果父母想帮助孩子学会同情,可以说“Ben在哭,什么让他这么伤心?”;如果要建议他如何解决问题,可以说“如果你让他玩球,可能他会感觉好一些。”;如果想表扬他,可以说“Ben不哭了!你让他感觉好多了。”由此可推知,括号里的引言是前述内容的举例说明。故选A。
55.C 推理判断题。题干意为:在最后一段,父母被建议 。根据最后一段中“Kids are easy to get angry when they’re sleepy or hungry,so schedule playtime when they’re refreshed.”可知,儿童在困或饥饿状态下容易生气,所以父母应该在他们提起精神(睡醒或吃饱)以后再安排娱乐时间。由此可推知,建议父母让孩子在早餐之后进行户外玩耍。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭