2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第69页
D
For generations, we’ve spent the first third of our lives acquiring college degrees we need to find jobs. These degrees are the stamps on our professional passports that pave the way for the remaining two-thirds of our journey. However, the future of work won’t be about college degrees; it’ll be about job skills.
According to the World Economic Forum, over one billion jobs, almost one-third of all jobs worldwide, are likely to be transformed by technology in the next decade. We’ve already seen this happen. Think of the apps you use to shop, track orders and simply stay informed. The stores need to keep them up and running at all hours, day after day, all year round, meaning they need those who can analyze and secure customer data.
In these and other similar situations, people are the organizing force making sure technology works the way we want it to. This means a quick rise in new kinds of digital jobs. According to the Forum’s Jobs of Tomorrow Report, there’ll be a rapid influx of roles at the forefront of the data and AI economy, as well as new roles in engineering, cloud computing and product development. These jobs need talent with relevant skills, and importantly these skills can be learnt even by those without college degrees.
Shifting our focus from degrees to skills will mean transitioning(过渡) to always-on skills-based education and employment organizations that acknowledge not just certification but fitness-for-job and employment as outcomes. In recent years, several companies have focused on continuous learning for the workforce—the trend will become stronger.
When it comes to skills, employers look for more than just technical skills. Companies want people with an eye for detail, creative problem-solving skills, a collaborative mindset and an ability to handle complex issues. These also are skills that can be learnt. Anyhow, lifelong learners with ever relevant skills will be in greater demand in the workplace.
51. What is the function of Paragraph 1?
A. To propose a definition.
B. To present an argument.
C. To give an example.
D. To make a comparison.
52. How does technology influence the jobs?
A. It presents higher demands for degrees.
B. It makes many jobs less challenging.
C. It reduces their dependence on degrees.
D. It connects them with degrees closely.
53. What does the underlined word “influx” in Paragraph 3 probably mean?
A. Increase.
B. Recovery.
C. Decline.
D. Change.
54. What will future employers value most concerning their staff?
A. Their traditional technical skills.
B. Their continuous learning abilities.
C. Their certification-based education.
D. Their desire to start their own business.
55. What might be the best title for the text?
A. Skills Are Different from Degrees
B. Degrees Will Be More Competitive
C. Degrees Will Shape the Future of Work
D. Skills Are More Vital for Future Work
答案: 51.B 推理判断题。题干意为:第一段的作用是什么?根据第一段“For generations, we’ve spent the first third of our lives acquiring college degrees... However, the future of work won’t be about college degrees; it’ll be about job skills.”可知,本段先阐述了过去大学学位对找工作的重要性,然后提出未来的工作将不是关于大学学位,而是关于工作技能的观点。由此可推知,第一段的作用是提出一个论点。故选B。
52.C 细节理解题。题干意为:技术是如何影响工作的?根据第三段中“These jobs need talent with relevant skills, and importantly these skills can be learnt even by those without college degrees.”可知,新技术带来的新工作需要有相关技能的人才,没有大学学位的人也能学习这些技能。由此可推知,技术减少了工作对学位的依赖。故选C。
53.A 词义猜测题。题干意为:第三段中画线单词“influx”的意思可能是什么?根据第三段中“According to the... and product development.”并结合上文提到新技术带来新工作可知,此处指在数据和人工智能经济前沿以及工程学、云计算和产品开发等领域会有职位的快速增加。“influx”的意思是“涌入,增加”。故选A。
54.B 推理判断题。题干意为:未来的雇主最看重员工的什么?根据最后一段中“Anyhow, lifelong learners with ever relevant skills will be in greater demand in the workplace.”可知,拥有相关技能的终身学习者在工作场所将更受欢迎。由此可推知,未来雇主最看重员工的持续学习能力。故选B。
55.D 标题归纳题。题干意为:这篇文章的最佳标题可能是什么?通读全文,并根据第一段中“the future of work won’t be about college degrees; it’ll be about job skills”可知,文章主要介绍了技能对未来工作的重要性:未来的工作将不是关于学位,而是关于技能。所以 D 项“技能对未来工作更重要”适合作为最佳标题。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭