2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第54页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
B
Even then my only friends were made of paper and ink. At school I had learned to read and write long before the other children. Where my school friends saw ink on pages, I saw light, streets and people. Words and the mystery of their hidden science fascinated me, and I saw in them a key with which I could unlock a new world. My father didn't like to see books in the house. There was something about them that offended him. He used to tell me that I'd better get rid of all my crazy ideas if I didn't want to end up a nobody. I used to hide my books under the mattress (垫子) and wait for him to fall asleep so that I could read. Once he caught me reading at night and flew into a rage(愤怒). He tore the book from my hands and flung(扔,掷) it out of the window.
"If I catch you wasting electricity again, reading all this nonsense, you'll be sorry."
My father was not a miser(吝啬鬼) and, despite the hardship we suffered, whenever he could he gave me a few coins so that I could buy myself some treats like the other children. He was convinced that I spent them on sweets, but I would keep them in a coffee tin under the bed, and when I'd collected enough coins I'd secretly rush out to buy myself a book.
My favorite place in the whole city was the Sempere & Sons Bookshop on Calle Sant Ana. The bookseller would let me sit on a chair in a corner and read any book I liked to my heart's content. When it was time for me to leave, I would do so dragging my feet, a weight on my soul. If it had been up to me, I would have stayed there forever.
One Christmas Sempere gave me that best gift I had ever received. "Great Expectations, by Charles Dickens," I read on the cover. I was aware that Sempere knew a few authors who frequented his establishment(商店) and, judging by the care with which he handled the volume, I thought perhaps this Mr. Dickens was one of them.
"A friend of yours?" I asked.
"A lifelong friend. And from now on, he's your friend too," Sempere answered.
That afternoon I took my new friend home. It was a rainy winter, with days as gray as lead, and I read Great Expectations about nine times, partly because I had no other book at hand, partly because I did not think there could be a better one in the whole world and I was beginning to suspect that Mr. Dickens had written it just for me. Soon I was convinced that I didn't want to do anything else in life but learn to do what Mr. Dickens had done.
(An Excerpt from The Angle's Game)
41. The passage is mainly about .
A. the influence of the author's father on him
B. the difficulties the author met in his childhood
C. the connection between the author and Dickens
D. the description of the author's love of reading
42. Which of the following best describes the author's father?
A. He prefers to spend money on food rather than on books.
B. He lacks affection and is not generous towards his child.
C. He lacks understanding of his child's literary interest.
D. He pays no attention to education and dislikes Dickens.
43. What does the author value most about the Sempere & Sons Bookshop?
A. The opportunity to buy books at a low price.
B. The friendly atmosphere created by the bookseller.
C. The freedom to read to his fullest desire.
D. The wide range of books available to choose from.
44. The underlined part in Paragraph 4 shows the author's when he left the bookshop.
A. reluctance
B. annoyance
C. indifference
D. regret
45. What does the author imply about the importance of reading in his life?
A. It serves as a means of resistance against his father's wishes.
B. It is a temporary distraction from his everyday hardships.
C. It provides him with a sense of belonging and friendship.
D. It highlights his friendship between Sempere and Mr. Dickens.
Even then my only friends were made of paper and ink. At school I had learned to read and write long before the other children. Where my school friends saw ink on pages, I saw light, streets and people. Words and the mystery of their hidden science fascinated me, and I saw in them a key with which I could unlock a new world. My father didn't like to see books in the house. There was something about them that offended him. He used to tell me that I'd better get rid of all my crazy ideas if I didn't want to end up a nobody. I used to hide my books under the mattress (垫子) and wait for him to fall asleep so that I could read. Once he caught me reading at night and flew into a rage(愤怒). He tore the book from my hands and flung(扔,掷) it out of the window.
"If I catch you wasting electricity again, reading all this nonsense, you'll be sorry."
My father was not a miser(吝啬鬼) and, despite the hardship we suffered, whenever he could he gave me a few coins so that I could buy myself some treats like the other children. He was convinced that I spent them on sweets, but I would keep them in a coffee tin under the bed, and when I'd collected enough coins I'd secretly rush out to buy myself a book.
My favorite place in the whole city was the Sempere & Sons Bookshop on Calle Sant Ana. The bookseller would let me sit on a chair in a corner and read any book I liked to my heart's content. When it was time for me to leave, I would do so dragging my feet, a weight on my soul. If it had been up to me, I would have stayed there forever.
One Christmas Sempere gave me that best gift I had ever received. "Great Expectations, by Charles Dickens," I read on the cover. I was aware that Sempere knew a few authors who frequented his establishment(商店) and, judging by the care with which he handled the volume, I thought perhaps this Mr. Dickens was one of them.
"A friend of yours?" I asked.
"A lifelong friend. And from now on, he's your friend too," Sempere answered.
That afternoon I took my new friend home. It was a rainy winter, with days as gray as lead, and I read Great Expectations about nine times, partly because I had no other book at hand, partly because I did not think there could be a better one in the whole world and I was beginning to suspect that Mr. Dickens had written it just for me. Soon I was convinced that I didn't want to do anything else in life but learn to do what Mr. Dickens had done.
(An Excerpt from The Angle's Game)
41. The passage is mainly about .
A. the influence of the author's father on him
B. the difficulties the author met in his childhood
C. the connection between the author and Dickens
D. the description of the author's love of reading
42. Which of the following best describes the author's father?
A. He prefers to spend money on food rather than on books.
B. He lacks affection and is not generous towards his child.
C. He lacks understanding of his child's literary interest.
D. He pays no attention to education and dislikes Dickens.
43. What does the author value most about the Sempere & Sons Bookshop?
A. The opportunity to buy books at a low price.
B. The friendly atmosphere created by the bookseller.
C. The freedom to read to his fullest desire.
D. The wide range of books available to choose from.
44. The underlined part in Paragraph 4 shows the author's when he left the bookshop.
A. reluctance
B. annoyance
C. indifference
D. regret
45. What does the author imply about the importance of reading in his life?
A. It serves as a means of resistance against his father's wishes.
B. It is a temporary distraction from his everyday hardships.
C. It provides him with a sense of belonging and friendship.
D. It highlights his friendship between Sempere and Mr. Dickens.
答案:
41.D 主旨大意题。题干意为:这篇文章主要是关于_______的。根据文章内容,尤其第一段中“Words and the mystery of their hidden science fascinated me,and I saw in them a key with which I could unlock a new world.”和最后一段中“Soon I was convinced that I didn’t want to do anything else in life but learn to do what Mr.Dickens had done.”可知,文章主要讲述了作者热爱阅读,以及阅读对他成长的影响。D项“作者阅读爱好的描述”概括文章主旨。故选 D。
42.C 推理判断题。题干意为:下列哪一项形容作者的父亲最恰当?根据第一段中“My father didn’t like... end up a nobody.”可知,作者的父亲不喜欢在家里看见书籍,并警告作者如果不想成为无名之辈,最好放弃那些疯狂的想法。由此可推知,作者的父亲不理解作者的文学爱好。故选 C。
43.C 细节理解题。题干意为:关于 Sempere & Sons Bookshop,作者最看重什么?根据第四段中“The bookseller would let me sit on a chair in a corner and read any book I liked to my heart’s content.”可知,作者最看重 Sempere & Sons Bookshop 的是可以随心所欲地读书。故选 C。
44.A 句意猜测题。题干意为:第四段中的画线部分表明了作者离开书店时的_______。根据第四段中“When it was time for me to leave,I would do so dragging my feet,a weight on my soul.”可知,作者离开书店时,心里是不情愿的,所以步履沉重。故选 A。
45.C 推理判断题。题干意为:关于阅读在作者生命中的重要性,他暗示了什么?根据全文内容,尤其最后一段中“Soon I was convinced that I didn’t want to do anything else in life but learn to do what Mr.Dickens had done.”可知,作者小时候把书当作朋友,即便父亲反对,他也想尽办法阅读,得到《远大前程》这本书后如痴如醉地阅读,觉得世上没有比这更好的书,想以后像狄更斯先生那样写作。由此可推知,阅读在作者的生活中为他提供了一种归属感,就像朋友一样陪伴着他。故选 C。
42.C 推理判断题。题干意为:下列哪一项形容作者的父亲最恰当?根据第一段中“My father didn’t like... end up a nobody.”可知,作者的父亲不喜欢在家里看见书籍,并警告作者如果不想成为无名之辈,最好放弃那些疯狂的想法。由此可推知,作者的父亲不理解作者的文学爱好。故选 C。
43.C 细节理解题。题干意为:关于 Sempere & Sons Bookshop,作者最看重什么?根据第四段中“The bookseller would let me sit on a chair in a corner and read any book I liked to my heart’s content.”可知,作者最看重 Sempere & Sons Bookshop 的是可以随心所欲地读书。故选 C。
44.A 句意猜测题。题干意为:第四段中的画线部分表明了作者离开书店时的_______。根据第四段中“When it was time for me to leave,I would do so dragging my feet,a weight on my soul.”可知,作者离开书店时,心里是不情愿的,所以步履沉重。故选 A。
45.C 推理判断题。题干意为:关于阅读在作者生命中的重要性,他暗示了什么?根据全文内容,尤其最后一段中“Soon I was convinced that I didn’t want to do anything else in life but learn to do what Mr.Dickens had done.”可知,作者小时候把书当作朋友,即便父亲反对,他也想尽办法阅读,得到《远大前程》这本书后如痴如醉地阅读,觉得世上没有比这更好的书,想以后像狄更斯先生那样写作。由此可推知,阅读在作者的生活中为他提供了一种归属感,就像朋友一样陪伴着他。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看