2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第283页
C
There’s been a growing movement addressing a male loneliness crisis for some time now—and rightly so.
A study in the UK suggests millions of men are experiencing loneliness but suffering in silence. An estimated eight million men feel lonely at least once a week,while for nearly three million it’s a daily occurrence,according to The Jo Cox Commission on Loneliness. But it isn’t just men who are struggling. Loneliness is a problem for everyone. For some young women,it’s particularly common. A recent survey for The Belonging Forum suggests that roughly half of young women aged 18—24 feel lonely compared to 29% of the general population. Motherhood is also incredibly isolating(孤立的). One survey suggested a remarkable 90% of mums had felt lonely since giving birth.
Many experts expressed their views on this topic. Grace Carter,who works for UKWritings,described a“gap”between her expected social life and reality. “For days or weeks,my only real interactions are random or digital—it tires me out,”she said.
Dr. Ashwini Nadkarni,from Harvard University,noted declining social structures,such as the trend of families becoming smaller,and technology’s role in reducing face-to-face contact. Riani Kenyon,from Canvas8,calls this conflict“ambient loneliness”. “People seek emotional bonds through AI or social media,gaining control but losing true connection,”she explained. Carter added,“Online activity hides inner emptiness. I chat and post happy photos,but miss the natural closeness I once had.”
Dr. Nadkarni said,“Men may be less likely to acknowledge their loneliness or seek help for it.” Both experts agree the problem applies to all genders.
“Research shows that over the past 20 years,social isolation has increased,and social participation and close friendships have declined,”the assistant professor added. “Ultimately,isolation is neither a personal issue nor a gender issue;it is a cultural one,”Kenyon concluded. “We need to reframe connection as a collective responsibility and explore how technology,spaces,and systems can help us feel less alone,not just more online.” This may be comforting for people like Carter,who said,“You begin to doubt whether the problem lies within yourself or if your needs exceed what others can provide. When other women express similar emotions to mine,I understand that this feeling exists not only within me,but within many of us.”
46. What is the main idea of the passage?
A. Men’s loneliness is more severe due to their social habits.
B. Loneliness is a widespread issue affecting various groups.
C. Digital technology is the primary cause of modern loneliness.
D. Mothers need more support to overcome post-birth isolation.
47. How many men in the UK feel lonely on a daily basis according to Paragraph 2?
A. Around 3 million.
B. About 8 million.
C. 50% of young women.
D. 90% of mothers.
48. Why does the author mention that 90% of mothers feel lonely after giving birth?
A. To criticize the lack of family support for new mothers.
B. To highlight how motherhood can worsen social isolation.
C. To argue that loneliness is unique to women.
D. To compare loneliness rates between mothers and fathers.
49. The term“ambient loneliness”in Paragraph 3 means“
”.
A. a sense of emptiness despite frequent digital interactions
B. a temporary feeling caused by busy lifestyles
C. cultural pressure to hide personal struggles
D. physical isolation from family members
50. What do experts suggest as a solution to loneliness?
A. Teaching individuals to improve their social skills.
B. Encouraging people to spend less time online.
C. Addressing loneliness through social and systemic changes.
D. Focusing only on rebuilding traditional social structures.
答案: 46.B 主旨大意题。题干意为:这篇文章的主旨是什么?根据第一段内容和第二段中“millions of men are experiencing loneliness... Loneliness is a problem for everyone.For some young women,it’s particularly common... Motherhood is also incredibly isolating(孤立的)”可知,文章指出孤独不仅仅是男性的问题,一些年轻女性、母亲等不同群体都存在孤独现象。由此可知,B项“孤独是一个影响各个群体的普遍问题”为本文的主旨。故选B。
47.A 细节理解题。题干意为:根据第二段,英国每天有多少男性感到孤独?根据第二段中“An estimated eight million men feel lonely at least once a week,while for nearly three million it’s a daily occurrence”可知,在英国,近300万的男性每天都感到孤独。故选A。
48.B 推理判断题。题干意为:为什么作者提到90%的母亲在生完孩子后感到孤独?根据第二段中“One survey suggested a remarkable 90% of mums had felt lonely since giving birth.”可知,一项调查显示,自生育以来,高达90%的母亲感到孤独;结合上文“Motherhood is also incredibly isolating(孤立的).”可推知,作者提及该调查结果是为了强调母亲身份会加重社会孤立感。故选B。
49.A 词义猜测题。题干意为:第三段中的术语“ambient loneliness”的意思是 。根据第三段中“‘People seek emotional bonds through AI or social media,gaining control but losing true connection,’she explained.”和“Online activity hides inner emptiness.”可知,人们通过人工智能或社交媒体寻求情感纽带,获得了控制感却失去了真正的联系,而且网络活动掩盖了人们内心的空虚。由此可推知,“ambient loneliness”意为“尽管有频繁的数字互动但仍有空虚感”。故选A。
50.C 推理判断题。题干意为:专家们建议什么作为孤独的解决方法?根据最后一段中“We need to reframe connection as a collective responsibility and explore how technology,spaces,and systems can help us feel less alone,not just more online.”可知,Kenyon表示要将人际联系重新定义为一种集体责任,并探索技术、空间和系统如何帮助我们减少孤独感,而不仅仅是增加在线联系。由此可推知,专家建议通过社会和系统变革来解决孤独问题。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭