2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第379页
C
Want to know what is coming soon to a cinema near you?
Probably not an hour-and-a-half-long movie, like the old days. This year audiences have experienced the longest of several film series. Moreover, “Oppenheimer”, Christopher Nolan’s three-hour movie, required 11 miles of film stock for IMAX showings. Even film enthusiasts struggle to concentrate for that long. When watching the movie, some viewers sat nodding. Afterwards there was a mad rush and a long line for the toilets. When did watching a film become such hard work?
Film-makers began mass-producing lengthy pictures in the early 1960s. Cinema was developing and directors wanted to distinguish their art from television. Epics(史诗电影) were on the silver screen, including “Lawrence of Arabia” (1962), which surpassed the three-and-a-half-hour mark. Runtimes of popular films went up and down over the following decades. But they have ballooned since 2018.
Franchises(特许经销权) are one driver of this trend. Studios want to make the most out of their costly intellectual property, but they are competing with streaming platforms for eyeballs. The hope is that a long-drawn-out “event” movie will lure(吸引) audiences away from the small screen and into cinemas. This approach has often paid off: “Avengers: Endgame” (2019), Marvel’s three-hour superhero film, is the second-highest-grossing(票房第二高的) film in history. In 2022 long movies made up most of the highest-grossing films in America. Another explanation for longer films has to do with directors’ growing influence. Who would dare tell the likes of Mr Nolan to cut back his masterpieces?
Anything that lures people off their sofas to see a film in theaters is good news for cinemas. But long runtimes also pose a “fundamental problem”, complains Clare Binns, managing director of Picturehouse, a British cinema group and film distributor. Long movies can mean giving up two showings per night, which hurts ticket sales and profits.
46. What do we know about “Oppenheimer”?
A. It bored some viewers.
B. It was made as a film series.
C. It satisfied many film enthusiasts.
D. It broke the record for the longest movie.
47. Why did directors turn to epics in the 1960s?
A. To set their works apart from those on television.
B. To adopt a new approach to telling stories on screen.
C. To save the film industry from declining.
D. To breathe new life into the classics.
48. Why does the author mention “Avengers: Endgame” in Paragraph 3?
A. To recommend it to readers.
B. To compare it with Nolan’s masterpieces.
C. To stress the importance of franchises.
D. To prove the success of long movies.
49. What is the second reason for longer films?
A. The rising influence of directors.
B. That longer films mean higher ticket prices.
C. The rise in the audience’s attention span.
D. That long films are better at telling stories than short ones.
50. What is Clare Binns’s attitude to long films?
A. Favorable.
B. Tolerant.
C. Critical.
D. Unclear.
答案: 46.A 推理判断题。题干意为:关于《奥本海默》,我们知道什么?根据第一段中“‘Oppenheimer’,Christopher Nolan’s three-hour movie”和“When watching the movie,some viewers sat nodding.”可知,《奥本海默》这部电影时长3小时,有些人在看电影时打瞌睡。由此可推知,该电影使一些观众感到无聊。故选A。 47.A 细节理解题。题干意为:在20世纪60年代,导演们为什么转向(拍摄)史诗电影?根据第二段中“in the early 1960s... directors wanted to distinguish their art from television. Epics(史诗电影) were on the silver screen”可知,导演们在20世纪60年代拍摄史诗电影,是为了将自己的作品与电视上的作品区分开来。故选A。 48.D 推理判断题。题干意为:为什么作者在第三段提到《复仇者联盟4:终局之战》?根据第三段中“Studios... The hope is that a long-drawn-out ‘event’ movie will lure(吸引) audiences away from the small screen and into cinemas”可知,电影制片厂希望长电影可以获得成功;根据第三段中“‘Avengers:Endgame’
(2019),Marvel’s three-hour superhero film,is the second-highest-grossing(票房第二高的) film in history”可知,时长3小时的《复仇者联盟4:终局之战》是史上票房第二高的电影。由此可推知,提到这部电影是为了证明长电影的成功。故选D。 49.A 细节理解题。题干意为:电影时长变长的另一个原因是什么?根据第三段中“Another explanation for longer films has to do with directors’ growing influence.”可知,导演影响力的增加是电影时长变长的另一个原因。故选A。 50.C 推理判断题。题干意为:Clare Binns对长电影的态度是什么?根据最后一段中“long runtimes also pose a ‘fundamental problem’,complains Clare Binns... Long movies can mean giving up two showings per night,which hurts ticket sales and profits”可知,Clare Binns 抱怨称,长电影时长过长会产生一个“根本性问题”:长电影意味着每晚要放弃两场放映,这对电影院的票房和利润造成负面影响。由此可推知,她对长电影持批判态度。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭