2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第175页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
C
The researchers from the NeuroMind Institute have created a new way to study how young fish learn quickly in real-life situations. They use special robots that act like predators to chase larval zebrafish(斑马鱼的幼体) in open water. This innovative approach is helping the researchers study how the young fish rapidly learn and adapt in real-world conditions.
Larval zebrafish are valuable models for neuroscientists(神经科学家) because their transparent(透明的) bodies direct observation of brain activity and behaviour. However, research on learning in these developing vertebrates(脊椎动物) has been challenging for scientists, despite its importance in understanding how the brain works. Previous research found young zebrafish could learn simple associations. But this type of learning happens slowly and often unreliably, and it was still unclear whether days-old zebrafish can learn fast enough to use their memory in natural situations, like recognizing and avoiding new predators.
The researchers thought that traditional ways of testing learning in larval zebrafish in the lab, where the conditions were far from what the fish would encounter in the wild, might not be effective for uncovering how the fish learn. To model a real-life situation, the researchers used small robotic cylinders (圆柱体) with some programmed to show predator-like characteristics.
The researchers created the interactions: they first placed a robot that stayed still with a free-swimming zebrafish, after the robot chased the fish for a minute, the fish began avoiding the robot's area for more than an hour—a big change from the non-avoidant behaviour before the chase experience. When a second robot was introduced that did not chase the fish, the zebrafish only avoided the chasing robot, showing that they could distinguish between a threat and a non-threat.
Using this system, the researchers made an unexpected discovery that not only could larval zebrafish learn extremely quickly in a more natural context, but they could also do so just five days after beginning their lives as single cells. This was particularly surprising given the fact that a developing larval zebrafish contains just 1% or so of the neurons(神经元) in its adult form. The findings suggest that some essential learning abilities like recognizing predators emerge early in life and are critical for survival.
Further brain imaging reveals that distinct regions of the zebrafish brain are involved in this rapid learning: the hindbrain (后脑), a region controlling essential functions, responds to the approaching predator; the forebrain, a region associated with learning and planning, encodes the presence of the predator robot; and the habenula (缰核), another brain area, signals avoidance outcomes. All these regions are necessary for learning, and silencing any of them removes the ability of the fish to learn. It is believed that the new work could offer insights into how other brains process real-world threats.
45. What motivated the researchers to create a new way using larval zebrafish?
A. To observe their hunting behaviours.
B. To identify their simple associations.
C. To examine their brain characteristics.
D. To uncover their learning in natural settings.
46. Larval zebrafish are considered valuable for neuroscientists because .
A. they can live on common lab meals
B. they can learn faster than adult zebrafish
C. their neuron counts are simpler to analyze than adults'
D. their see-through bodies simplify study of the brain and behaviour
47. What can we learn about larval zebrafish?
A. They can distinguish between robots and fish.
B. They learn fast through a multi-regional brain network.
C. They develop learning abilities when reaching adulthood.
D. They can recognize predators with many neurons needed.
48. What surprising discovery was made about zebrafish learning?
A. The effectiveness of robots as predators compared to real predators.
B. The ability of newborn zebrafish to quickly learn to avoid threats.
C. The quantity of neurons in adult zebrafish's brains.
D. The capacity to recognize different colors.
49. What will the author most probably discuss in the paragraph that follows?
A. Explaining the robot design used in the experiment.
B. Exploring danger processing in other species' brains.
C. Analysing the connection between learning and planning.
D. Describing zebrafish behaviours in different surroundings.
The researchers from the NeuroMind Institute have created a new way to study how young fish learn quickly in real-life situations. They use special robots that act like predators to chase larval zebrafish(斑马鱼的幼体) in open water. This innovative approach is helping the researchers study how the young fish rapidly learn and adapt in real-world conditions.
Larval zebrafish are valuable models for neuroscientists(神经科学家) because their transparent(透明的) bodies direct observation of brain activity and behaviour. However, research on learning in these developing vertebrates(脊椎动物) has been challenging for scientists, despite its importance in understanding how the brain works. Previous research found young zebrafish could learn simple associations. But this type of learning happens slowly and often unreliably, and it was still unclear whether days-old zebrafish can learn fast enough to use their memory in natural situations, like recognizing and avoiding new predators.
The researchers thought that traditional ways of testing learning in larval zebrafish in the lab, where the conditions were far from what the fish would encounter in the wild, might not be effective for uncovering how the fish learn. To model a real-life situation, the researchers used small robotic cylinders (圆柱体) with some programmed to show predator-like characteristics.
The researchers created the interactions: they first placed a robot that stayed still with a free-swimming zebrafish, after the robot chased the fish for a minute, the fish began avoiding the robot's area for more than an hour—a big change from the non-avoidant behaviour before the chase experience. When a second robot was introduced that did not chase the fish, the zebrafish only avoided the chasing robot, showing that they could distinguish between a threat and a non-threat.
Using this system, the researchers made an unexpected discovery that not only could larval zebrafish learn extremely quickly in a more natural context, but they could also do so just five days after beginning their lives as single cells. This was particularly surprising given the fact that a developing larval zebrafish contains just 1% or so of the neurons(神经元) in its adult form. The findings suggest that some essential learning abilities like recognizing predators emerge early in life and are critical for survival.
Further brain imaging reveals that distinct regions of the zebrafish brain are involved in this rapid learning: the hindbrain (后脑), a region controlling essential functions, responds to the approaching predator; the forebrain, a region associated with learning and planning, encodes the presence of the predator robot; and the habenula (缰核), another brain area, signals avoidance outcomes. All these regions are necessary for learning, and silencing any of them removes the ability of the fish to learn. It is believed that the new work could offer insights into how other brains process real-world threats.
45. What motivated the researchers to create a new way using larval zebrafish?
A. To observe their hunting behaviours.
B. To identify their simple associations.
C. To examine their brain characteristics.
D. To uncover their learning in natural settings.
46. Larval zebrafish are considered valuable for neuroscientists because .
A. they can live on common lab meals
B. they can learn faster than adult zebrafish
C. their neuron counts are simpler to analyze than adults'
D. their see-through bodies simplify study of the brain and behaviour
47. What can we learn about larval zebrafish?
A. They can distinguish between robots and fish.
B. They learn fast through a multi-regional brain network.
C. They develop learning abilities when reaching adulthood.
D. They can recognize predators with many neurons needed.
48. What surprising discovery was made about zebrafish learning?
A. The effectiveness of robots as predators compared to real predators.
B. The ability of newborn zebrafish to quickly learn to avoid threats.
C. The quantity of neurons in adult zebrafish's brains.
D. The capacity to recognize different colors.
49. What will the author most probably discuss in the paragraph that follows?
A. Explaining the robot design used in the experiment.
B. Exploring danger processing in other species' brains.
C. Analysing the connection between learning and planning.
D. Describing zebrafish behaviours in different surroundings.
答案:
45.D 细节理解题。题干意为:什么促使研究人员创造了一种利用斑马鱼的幼体的新方法?根据第一段中“This innovative approach is helping the researchers study how the young fish rapidly learn and adapt in real-world conditions.”可知,研究人员创造一种利用斑马鱼的幼体的新方法是为了揭示它们在自然环境中的学习。故选D。
46.D 细节理解题。题干意为:斑马鱼的幼体对神经科学家来说很有价值,因为______。根据第二段中“Larval zebrafish are valuable models for neuroscientists(神经科学家) because their transparent(透明的) bodies direct observation of brain activity and behaviour.”可知,对神经科学家而言,斑马鱼的幼体是很有价值的模型,因为它们透明的身体可以直接观察大脑的活动和行为。由此可知,斑马鱼的幼体对神经科学家来说很有价值的原因是它们透明的身体简化了对大脑和行为的研究。故选D。
47.B 细节理解题。题干意为:关于斑马鱼的幼体,我们能了解到什么?根据最后一段中“distinct regions of the zebrafish brain are involved in this rapid learning: the hindbrain(后脑)... the forebrain... and the habenula(缰核)”可知,斑马鱼的幼体通过多区域大脑网络快速学习。故选B。
48.B 细节理解题。题干意为:关于斑马鱼的学习,有什么惊人的发现?根据第四段中“the zebrafish only avoided the chasing robot, showing that they could distinguish between a threat and a non-threat”和倒数第二段中“the researchers made an unexpected discovery that not only could larval zebrafish learn extremely quickly in a more natural context, but they could also do so just five days after beginning their lives as single cells”可知,研究人员发现斑马鱼能够辨别并躲避威胁,此外,他们还意外地发现斑马鱼的幼体不仅可以在更自然的环境中非常快速地学习,而且在作为单细胞开始生活后的五天内就可以做到这一点。由此可知,新生斑马鱼快速学会躲避威胁的能力是一个惊人的发现。故选B。
49.B 推理判断题。题干意为:在接下来的段落中,作者最有可能谈论什么?根据最后一段中“It is believed that the new work could offer insights into how other brains process real-world threats.”可知,这项新研究可以让研究人员深入了解其他物种的大脑是如何处理现实世界的威胁的。由此可推知,在接下来的段落中,作者最有可能探索其他物种大脑中的危险处理机制。故选B。
46.D 细节理解题。题干意为:斑马鱼的幼体对神经科学家来说很有价值,因为______。根据第二段中“Larval zebrafish are valuable models for neuroscientists(神经科学家) because their transparent(透明的) bodies direct observation of brain activity and behaviour.”可知,对神经科学家而言,斑马鱼的幼体是很有价值的模型,因为它们透明的身体可以直接观察大脑的活动和行为。由此可知,斑马鱼的幼体对神经科学家来说很有价值的原因是它们透明的身体简化了对大脑和行为的研究。故选D。
47.B 细节理解题。题干意为:关于斑马鱼的幼体,我们能了解到什么?根据最后一段中“distinct regions of the zebrafish brain are involved in this rapid learning: the hindbrain(后脑)... the forebrain... and the habenula(缰核)”可知,斑马鱼的幼体通过多区域大脑网络快速学习。故选B。
48.B 细节理解题。题干意为:关于斑马鱼的学习,有什么惊人的发现?根据第四段中“the zebrafish only avoided the chasing robot, showing that they could distinguish between a threat and a non-threat”和倒数第二段中“the researchers made an unexpected discovery that not only could larval zebrafish learn extremely quickly in a more natural context, but they could also do so just five days after beginning their lives as single cells”可知,研究人员发现斑马鱼能够辨别并躲避威胁,此外,他们还意外地发现斑马鱼的幼体不仅可以在更自然的环境中非常快速地学习,而且在作为单细胞开始生活后的五天内就可以做到这一点。由此可知,新生斑马鱼快速学会躲避威胁的能力是一个惊人的发现。故选B。
49.B 推理判断题。题干意为:在接下来的段落中,作者最有可能谈论什么?根据最后一段中“It is believed that the new work could offer insights into how other brains process real-world threats.”可知,这项新研究可以让研究人员深入了解其他物种的大脑是如何处理现实世界的威胁的。由此可推知,在接下来的段落中,作者最有可能探索其他物种大脑中的危险处理机制。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看