2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
C
Sometimes a person loses a sense in early childhood. Then their brain develops in a dramatically different way. Parts of the brain that are usually used for the lost sense will begin to respond to the remaining senses. This is neuroplasticity: your brain’s ability to reorganize itself.
Researchers wanted to know how the brain responds to moving sounds. Does it work differently for sighted people than for people who have been blind since early childhood? Their experiment tested how people separate a moving sound from background noise. Your brain often has to separate important details from distractions. It is easy to listen to someone talk in a quiet room, but hard to listen when many people are talking at once.
Researchers recruited(招募) 8 sighted participants with normal vision and 8 early blind participants. Researchers mixed a recording of a sound moving from one side to the other with random bursts of static noise(静电噪音). Participants listened to the mixture of noise and sounds. They tried to tell what direction the sound was moving in. Each participant did the test 6,000 times!
Their results suggest that early blind people are very good at tuning out background noise. Researchers can guess this is probably true for people born blind, too. This might be because they have lots of practice using sound to identify motion. Another reason may be neuroplasticity. The brain does a lot of reorganizing itself during early childhood. Maybe parts of the brain that are normally used for vision get used for hearing instead. When a person loses a sense, they do not suddenly receive super senses. It can be frustrating for a blind person when people assume that. Being blind doesn’t mean they will have an amazing sense of smell or hearing. It is a myth(荒诞的说法) that the loss of one sense makes the others stronger. Blind people have the same kind of ears as sighted people—so they aren’t any better at hearing quiet sounds. However, they do learn to expertly use sound to navigate(导航) the world. So, there is a bit of truth in the myth—the brain does learn how to use the other senses more skillfully. It is amazing how the brain can adapt!
46. According to Paragraph 1, what happens if a person loses a sense as a child?
A. The brain starts to re-identify itself.
B. The brain will have the ability to reorganize itself.
C. The relevant part of the brain responds to the rest of the senses.
D. Parts of the brain stop developing dramatically.
47. According to Paragraph 2, what’s the purpose of the experiment?
A. To test how people separate a moving sound from background noise.
B. To know the difference between the sighted and the blind.
C. To figure out how the brain responds to moving sounds.
D. To help the brain separate important details from distractions.
48. What does the author intend to tell us in Paragraph 3?
A. The author wants to illustrate the difficulty of the whole experiment.
B. The author wants to emphasize the importance of the experiment.
C. The author wants us to know how many people participated in the experiment.
D. The author wants to introduce the method of the experiment to us.
49. What conclusion can be drawn from Paragraph 4?
A. Neuroplasticity helps the brain adapt to early loss of vision.
B. The myth that the loss of one sense makes the others stronger is entirely true.
C. Blind people have the same ears as normal people.
D. People who lose their sight early are good at ignoring background noise.
50. What could be the best title for the passage?
A. What Is Neuroplasticity?
B. The Loss of One Sense Makes the Others Stronger
C. How Does the Brain Adapt to Blindness?
D. Our Brain Develops in a Dramatically Different Way
Sometimes a person loses a sense in early childhood. Then their brain develops in a dramatically different way. Parts of the brain that are usually used for the lost sense will begin to respond to the remaining senses. This is neuroplasticity: your brain’s ability to reorganize itself.
Researchers wanted to know how the brain responds to moving sounds. Does it work differently for sighted people than for people who have been blind since early childhood? Their experiment tested how people separate a moving sound from background noise. Your brain often has to separate important details from distractions. It is easy to listen to someone talk in a quiet room, but hard to listen when many people are talking at once.
Researchers recruited(招募) 8 sighted participants with normal vision and 8 early blind participants. Researchers mixed a recording of a sound moving from one side to the other with random bursts of static noise(静电噪音). Participants listened to the mixture of noise and sounds. They tried to tell what direction the sound was moving in. Each participant did the test 6,000 times!
Their results suggest that early blind people are very good at tuning out background noise. Researchers can guess this is probably true for people born blind, too. This might be because they have lots of practice using sound to identify motion. Another reason may be neuroplasticity. The brain does a lot of reorganizing itself during early childhood. Maybe parts of the brain that are normally used for vision get used for hearing instead. When a person loses a sense, they do not suddenly receive super senses. It can be frustrating for a blind person when people assume that. Being blind doesn’t mean they will have an amazing sense of smell or hearing. It is a myth(荒诞的说法) that the loss of one sense makes the others stronger. Blind people have the same kind of ears as sighted people—so they aren’t any better at hearing quiet sounds. However, they do learn to expertly use sound to navigate(导航) the world. So, there is a bit of truth in the myth—the brain does learn how to use the other senses more skillfully. It is amazing how the brain can adapt!
46. According to Paragraph 1, what happens if a person loses a sense as a child?
A. The brain starts to re-identify itself.
B. The brain will have the ability to reorganize itself.
C. The relevant part of the brain responds to the rest of the senses.
D. Parts of the brain stop developing dramatically.
47. According to Paragraph 2, what’s the purpose of the experiment?
A. To test how people separate a moving sound from background noise.
B. To know the difference between the sighted and the blind.
C. To figure out how the brain responds to moving sounds.
D. To help the brain separate important details from distractions.
48. What does the author intend to tell us in Paragraph 3?
A. The author wants to illustrate the difficulty of the whole experiment.
B. The author wants to emphasize the importance of the experiment.
C. The author wants us to know how many people participated in the experiment.
D. The author wants to introduce the method of the experiment to us.
49. What conclusion can be drawn from Paragraph 4?
A. Neuroplasticity helps the brain adapt to early loss of vision.
B. The myth that the loss of one sense makes the others stronger is entirely true.
C. Blind people have the same ears as normal people.
D. People who lose their sight early are good at ignoring background noise.
50. What could be the best title for the passage?
A. What Is Neuroplasticity?
B. The Loss of One Sense Makes the Others Stronger
C. How Does the Brain Adapt to Blindness?
D. Our Brain Develops in a Dramatically Different Way
答案:
46.C 细节理解题。题干意为:根据第一段,如果一个人在小时候失去了一种感官功能,会发生什么?根据第一段中“Parts of the brain that are usually used for the lost sense will begin to respond to the remaining senses.”可知,失去一种感官功能后,原本负责该感官的大脑区域会开始对其他感官做出反应。故选C。
47.C 细节理解题。题干意为:根据第二段,实验的目的是什么?根据第二段中“Researchers wanted to know how the brain responds to moving sounds.”可知,实验的目的是弄清楚大脑如何对移动的声音做出反应。故选C。
48.D 段落大意题。题干意为:作者想要在第三段告诉我们什么?根据第三段内容可知,本段主要介绍了实验的研究对象以及实验过程。由此可知,作者想在第三段告诉我们实验的方法。故选D。
49.A 推理判断题。题干意为:从第四段中可以得出什么结论?根据第四段中“Their results suggest that early blind people are very good at tuning out background noise.Researchers can guess this is probably true for people born blind,too.This might be because they have lots of practice using sound to identify motion.Another reason may be neuroplasticity.”可知,早期失明者更擅长屏蔽背景噪音,原因有二:其一,他们进行了大量练习来利用声音去识别运动;其二:神经可塑性。由此可推知,神经可塑性有助于大脑适应早期听力丧失。故选A。
50.C 标题归纳题。题干意为:本文的最佳标题是什么?通读全文可知,文章开篇介绍了神经可塑性的概念,接着介绍了研究人员针对视力正常者和幼儿期失明者对移动声音反应的实验,结果表明幼儿期失明者善于屏蔽背景噪音,分析了可能的原因,包括大量使用声音识别运动的练习以及神经可塑性;文章最后指出失明并不意味着其他感官会突然变强这一误解,强调失明者能熟练地利用声音来导航世界,体现了大脑对失明状况的适应。由此可知,文章围绕大脑如何适应失明展开,所以C项“大脑如何适应失明?”是本文的最佳标题。故选C。
47.C 细节理解题。题干意为:根据第二段,实验的目的是什么?根据第二段中“Researchers wanted to know how the brain responds to moving sounds.”可知,实验的目的是弄清楚大脑如何对移动的声音做出反应。故选C。
48.D 段落大意题。题干意为:作者想要在第三段告诉我们什么?根据第三段内容可知,本段主要介绍了实验的研究对象以及实验过程。由此可知,作者想在第三段告诉我们实验的方法。故选D。
49.A 推理判断题。题干意为:从第四段中可以得出什么结论?根据第四段中“Their results suggest that early blind people are very good at tuning out background noise.Researchers can guess this is probably true for people born blind,too.This might be because they have lots of practice using sound to identify motion.Another reason may be neuroplasticity.”可知,早期失明者更擅长屏蔽背景噪音,原因有二:其一,他们进行了大量练习来利用声音去识别运动;其二:神经可塑性。由此可推知,神经可塑性有助于大脑适应早期听力丧失。故选A。
50.C 标题归纳题。题干意为:本文的最佳标题是什么?通读全文可知,文章开篇介绍了神经可塑性的概念,接着介绍了研究人员针对视力正常者和幼儿期失明者对移动声音反应的实验,结果表明幼儿期失明者善于屏蔽背景噪音,分析了可能的原因,包括大量使用声音识别运动的练习以及神经可塑性;文章最后指出失明并不意味着其他感官会突然变强这一误解,强调失明者能熟练地利用声音来导航世界,体现了大脑对失明状况的适应。由此可知,文章围绕大脑如何适应失明展开,所以C项“大脑如何适应失明?”是本文的最佳标题。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看