2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第221页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
B
Some games are destined to live in your memory forever. These are the ones that become instant classics; people talk about them for years after release, sometimes even decades. They appear on every best-of list and get played and replayed over and over again. The Legend of Zelda: Breath of the Wild is one of these games.
First released as a launch title for the Nintendo Switch in 2017, people are still discovering Breath of the Wild four years later. I first picked up the game about six months after the Nintendo Switch came out—the earliest I could finally get my hands on the console(游戏机). It was late enough to have heard the accolades but before it had been regarded as one of the best video games of all time. I loved every second. It was tough, but worth pushing through. I’ve done most of what there is to do. But there’s one big thing I haven’t done: beat the game.
I’ve completed all the story quests(任务) up to the ending. I’ve even wandered the castle. But I can’t bring myself to save the princess. Every time I decide I’m going to take the plunge(毅然决定), I throw my controller aside. I can’t bring myself to do it. If I beat Breath of the Wild, the adventure is over. As long as I avoid finishing it, there’s still something new to discover. Chances are, I’m not alone. Surely other gamers do this—and not just with Breath of the Wild. This isn’t about losing interest; it’s wanting to always have more left to play.
This refusal to complete a game might sound ridiculous. But let’s be real: It’s not uncommon for the ending to be far from the best part. Too often, I’ve been upset about the way a story ended or that a character didn’t get the closure I really wanted. Only recently did I realize those things didn’t really matter; the point of a game is the quest itself, not the ending, so why bother rushing through it?
I’m not sure if I’ll ever finish Breath of the Wild. At this point I’m not going to dive back into the game because I’ve completely forgotten what to do and how to do it. I have vague(模糊的) plans to replay it before the sequel(续集) comes out, but for now I’m fine with not having finished this Zelda variant(系列).
41. The underlined word “accolades” in Paragraph 2 probably means “”.
A. blessings
B. complaints
C. rumors
D. praises
42. The author hasn’t finished the game yet because .
A. he finds it too hard to clear all the quests and save the princess
B. he is upset that the story may not end in the way he really wants
C. he is reluctant to end the amazing adventure the game has brought him
D. he is unsatisfied with the closure that the character is going to receive
43. According to the passage, what can be inferred about the author?
A. He purchased the Nintendo Switch as soon as the product came out.
B. He is still playing the game, Breath of the Wild, in his spare time.
C. He values the process of the game more than its result.
D. He has lost interest in finishing the game, Breath of the Wild, in the future.
44. Based on the passage, which of the following best describes the author’s current attitude towards The Legend of Zelda: Breath of the Wild?
A. Indifferent, as he prefers the coming sequel ones.
B. Uninterested, he no longer considers replaying.
C. Content, as he enjoys the journey though not finishing it yet.
D. Skeptical, as he thinks it rarely lives up to expectations.
45. The purpose of the passage is to .
A. explain why some players avoid completing games
B. criticize game developers for poor story endings
C. promote the unique gameplay of Breath of the Wild
D. argue that difficulty levels ruin gaming experiences
Some games are destined to live in your memory forever. These are the ones that become instant classics; people talk about them for years after release, sometimes even decades. They appear on every best-of list and get played and replayed over and over again. The Legend of Zelda: Breath of the Wild is one of these games.
First released as a launch title for the Nintendo Switch in 2017, people are still discovering Breath of the Wild four years later. I first picked up the game about six months after the Nintendo Switch came out—the earliest I could finally get my hands on the console(游戏机). It was late enough to have heard the accolades but before it had been regarded as one of the best video games of all time. I loved every second. It was tough, but worth pushing through. I’ve done most of what there is to do. But there’s one big thing I haven’t done: beat the game.
I’ve completed all the story quests(任务) up to the ending. I’ve even wandered the castle. But I can’t bring myself to save the princess. Every time I decide I’m going to take the plunge(毅然决定), I throw my controller aside. I can’t bring myself to do it. If I beat Breath of the Wild, the adventure is over. As long as I avoid finishing it, there’s still something new to discover. Chances are, I’m not alone. Surely other gamers do this—and not just with Breath of the Wild. This isn’t about losing interest; it’s wanting to always have more left to play.
This refusal to complete a game might sound ridiculous. But let’s be real: It’s not uncommon for the ending to be far from the best part. Too often, I’ve been upset about the way a story ended or that a character didn’t get the closure I really wanted. Only recently did I realize those things didn’t really matter; the point of a game is the quest itself, not the ending, so why bother rushing through it?
I’m not sure if I’ll ever finish Breath of the Wild. At this point I’m not going to dive back into the game because I’ve completely forgotten what to do and how to do it. I have vague(模糊的) plans to replay it before the sequel(续集) comes out, but for now I’m fine with not having finished this Zelda variant(系列).
41. The underlined word “accolades” in Paragraph 2 probably means “”.
A. blessings
B. complaints
C. rumors
D. praises
42. The author hasn’t finished the game yet because .
A. he finds it too hard to clear all the quests and save the princess
B. he is upset that the story may not end in the way he really wants
C. he is reluctant to end the amazing adventure the game has brought him
D. he is unsatisfied with the closure that the character is going to receive
43. According to the passage, what can be inferred about the author?
A. He purchased the Nintendo Switch as soon as the product came out.
B. He is still playing the game, Breath of the Wild, in his spare time.
C. He values the process of the game more than its result.
D. He has lost interest in finishing the game, Breath of the Wild, in the future.
44. Based on the passage, which of the following best describes the author’s current attitude towards The Legend of Zelda: Breath of the Wild?
A. Indifferent, as he prefers the coming sequel ones.
B. Uninterested, he no longer considers replaying.
C. Content, as he enjoys the journey though not finishing it yet.
D. Skeptical, as he thinks it rarely lives up to expectations.
45. The purpose of the passage is to .
A. explain why some players avoid completing games
B. criticize game developers for poor story endings
C. promote the unique gameplay of Breath of the Wild
D. argue that difficulty levels ruin gaming experiences
答案:
41.D 词义猜测题。题干意为:第二段的画线单词“accolades”的意思可能是“ ”。根据画线单词所在句“It was late enough to have heard the accolades but before it had been regarded as one of the best video games of all time.”可知,这款游戏后来被视为有史以来最佳的电子游戏之一,这表明它前期已经得到了很多积极的评价。由此可推知,画线单词与“praises”意思相近。故选D。
42.C 推理判断题。题干意为:作者还没有完成游戏,因为 。根据第三段中“If I beat Breath of the Wild,the adventure is over. As long as I avoid finishing it,there’s still something new to discover.”可知,作者觉得如果自己通关了,那冒险就结束了,但只要自己不完成游戏,就仍然有新的东西可探索。由此可推知,作者还没有完成游戏是因为他不愿意结束这款游戏带给他的精彩冒险。故选C。
43.C 推理判断题。题干意为:根据这篇文章,关于作者,可以推断出什么?根据第四段中“the point of a game is the quest itself,not the ending”可知,作者认为一款游戏的重点在于任务本身而非结局。由此可推知,作者更看重游戏的过程,而非游戏的结果。故选C。
44.C 细节理解题。题干意为:根据这篇文章,下列哪一项最好地描述了作者目前对《塞尔达传说:旷野之息》的态度?根据第三段中“As long as I avoid finishing it,there’s still something new to discover.”和最后一段中“for now I’m fine with not having finished this Zelda variant(系列)”可知,目前作者对没有通关这款游戏感到满意,因为他享受游戏的过程。故选C。
45.A 写作意图题。题干意为:这篇文章的目的是 。通读全文,并根据第三段中“Surely other gamers do this... This isn’t about losing interest; it’s wanting to always have more left to play.”可知,作者通过介绍自己没有通关《塞尔达传说:旷野之息》这款游戏的经历,解释了其他游戏玩家拖延通关的原因。由此可知,本文的目的是解释为什么一些玩家会避免完成游戏。故选A。
42.C 推理判断题。题干意为:作者还没有完成游戏,因为 。根据第三段中“If I beat Breath of the Wild,the adventure is over. As long as I avoid finishing it,there’s still something new to discover.”可知,作者觉得如果自己通关了,那冒险就结束了,但只要自己不完成游戏,就仍然有新的东西可探索。由此可推知,作者还没有完成游戏是因为他不愿意结束这款游戏带给他的精彩冒险。故选C。
43.C 推理判断题。题干意为:根据这篇文章,关于作者,可以推断出什么?根据第四段中“the point of a game is the quest itself,not the ending”可知,作者认为一款游戏的重点在于任务本身而非结局。由此可推知,作者更看重游戏的过程,而非游戏的结果。故选C。
44.C 细节理解题。题干意为:根据这篇文章,下列哪一项最好地描述了作者目前对《塞尔达传说:旷野之息》的态度?根据第三段中“As long as I avoid finishing it,there’s still something new to discover.”和最后一段中“for now I’m fine with not having finished this Zelda variant(系列)”可知,目前作者对没有通关这款游戏感到满意,因为他享受游戏的过程。故选C。
45.A 写作意图题。题干意为:这篇文章的目的是 。通读全文,并根据第三段中“Surely other gamers do this... This isn’t about losing interest; it’s wanting to always have more left to play.”可知,作者通过介绍自己没有通关《塞尔达传说:旷野之息》这款游戏的经历,解释了其他游戏玩家拖延通关的原因。由此可知,本文的目的是解释为什么一些玩家会避免完成游戏。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看