2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第232页
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
Participating in well-known online competitions can be very valuable for high school students. Here are the top 4 free online competitions for high school students in 2025:
New York Times Student Online Competitions
About: The New York Times runs annual online contests for high school students. These contests include writing editorials, telling stories, and creating educational podcasts.
Eligibility: Middle or high school students aged 13—19, from anywhere in the world.
Awards: The winners usually get their work published on the New York Times website.
Dates: Varies, but the submission period is usually from February to April or March to May.
Congressional Art Competition
Description: Sponsored by the U. S. House of Representatives, this contest honors talented students in visual arts. Students can submit any type of 2D artwork, like mixed media, painting, or digital art.
Eligibility: High school students living in any U. S. congressional district.
Awards: Winning artworks are displayed in the U. S. Capitol for one year.
Dates: Held in late April each year.
USA Computing Olympiad (USACO)
About: The USACO is a top online competition for computer programming. It helps students qualify for the International Olympiad in Informatics. The contest has several levels of increasing difficulty.
Eligibility: Pre-college students in the U. S.
Awards: Students can earn awards in four levels: Bronze, Silver, Gold, and Platinum. Everyone starts at the Bronze level.
Dates: The first contest is in December, the second in February, and the third in March.
Doodle for Google
Description: Run by Google, this contest lets students design a Google logo based on a theme. Students submit their artwork and a short essay explaining their design.
Eligibility: Students must be at least 13 years old, U. S. citizens, and enrolled in elementary or secondary schools in the U. S.
Awards: The winner gets a $55,000 scholarship and a $50,000 technology package for their school.
Dates: Deadline is in late March each year.
36. Which competition can a 16-year-old high school student in China enter?
A. New York Times Student Online Competitions.
B. Congressional Art Competition.
C. USA Computing Olympiad.
D. Doodle for Google.
37. Which of the following is accepted in the Congressional Art Competition?
A. Educational podcasts.
B. Digital art.
C. Published stories.
D. Artistic programming.
38. What is the unique feature of the USACO?
A. It offers significant awards for winners.
B. It combines visual creativity with writing.
C. It has stages of increasing difficulty.
D. It has a single submission or entry process.
39. Which competition offers financial aid to the winner as an award?
A. New York Times Student Online Competitions.
B. Congressional Art Competition.
C. USA Computing Olympiad.
D. Doodle for Google.
40. What do the four competitions have in common?
A. All competitions are free and offer awards or recognition.
B. All competitions are held in person and sponsored by the USA.
C. All competitions require participants to submit science projects.
D. All competitions require participants to travel internationally.
答案: 36.A 细节理解题。题干意为:一名中国的16岁高中生可以参加哪一项比赛?根据New York Times Student Online Competitions部分第二段“Eligibility:Middle or high school students aged 13—19,from anywhere in the world.”可知,New York Times Student Online Competitions允许来自世界上任何地方的13岁至19岁的初中生或高中生参加。由此可知,一名来自中国的16岁高中生可以参加这一比赛。故选A。
37.B 细节理解题。题干意为:下列哪一项可被Congressional Art Competition接受?根据Congressional Art Competition部分第一段中“Students can submit any type of 2D artwork, like mixed media, painting, or digital art.”可知,混合媒体、绘画或数字艺术可被Congressional Art Competition接受。故选B。
38.C 细节理解题。题干意为:USACO的独特之处是什么?根据USA Computing Olympiad(USACO)部分第一段中“The contest has several levels of increasing difficulty.”可知,该比赛的特别之处是具有难度递增的阶段。故选C。
39.D 细节理解题。题干意为:哪一项比赛向获胜者提供经济资助作为奖励?根据Doodle for Google部分第三段“Awards:The winner gets a $55,000 scholarship and a $50,000 technology package for their school.”可知,Doodle for Google为获胜者提供经济资助作为奖励。故选D。
40.A 细节理解题。题干意为:这四项比赛有什么共同之处?根据第一段中“Here are the top 4 free online competitions”以及每项比赛中Awards部分的内容可知,这四项比赛的共同之处是它们全部免费,并提供奖励或认可。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭