2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第249页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
D
People's first memories are all autobiographical(自传式的), or memories of significant experiences in their lives, and these events typically didn't happen before the age of 2 or 3. In fact, most people can't remember things from the first few years of their lives—a phenomenon researchers have called infantile amnesia(健忘症).
However, research suggests that infants(婴儿) can form other kinds of memories. Within the first few days of life, infants can recall their own mother's face and distinguish it from the face of a stranger. A few months later, infants can demonstrate that they remember lots of familiar faces by smiling most at the ones they see most often.
But if so, why do people experience infantile amnesia? Though it still isn't clear whether it's because we can't form autobiographical memories, or whether we just have no way to get them back, scientists have a few guesses.
One is that autobiographical memories require you to have some sense of self. Researchers have tested this ability using a mirror recognition task called the rouge test. It involves marking a baby's nose with a red spot.
Researchers then place the infant in front of a mirror. Infants younger than 18 months just smile at the baby in the reflection, not showing any evidence of recognizing themselves or the red mark on their face. Between 18 and 24 months, infants touch their own nose, even looking embarrassed, suggesting that they connect the red dot in the mirror with their own face—they start to form some sense of self.
Another possible explanation is that because infants don't have language until later in the second year of life, they can't form account about their own lives that they can later recall. Finally, the hippocampus, which is the region of the brain that's largely responsible for memory, isn't fully developed in the infancy period.
Scientists will continue to investigate how these factors might contribute to infantile amnesia.
51. What is the function of the first paragraph?
A. To give an example.
B. To bring up the topic.
C. To provide the background.
D. To show the author's attitude.
52. What can infants do in their first few months?
A. Distinguish between familiar and unfamiliar faces.
B. Memorize the majority of their family members.
C. Remember a string of events from the recent past.
D. Identify their own reflections in the mirror.
53. Through the rouge test, scientists discover that babies between 18 to 24 months can .
A. enjoy playing with their reflections
B. ignore the marks on their faces
C. see their reflections as themselves
D. show a strong interest in the mirror
54. What could be a cause of infantile amnesia, according to the passage?
A. Infants' inability to recall memories.
B. Infants' immature hippocampus.
C. Infants' undeveloped communication skills.
D. Infants' unsteady autobiographical memories.
55. Which of the following can be the best title for the passage?
A. When Do Babies Start Remembering Things?
B. Why Is It Hard to Retrieve Lost Memories?
C. How Do Kids Form Their First Memories?
D. Why Can't We Remember Being a Baby?
People's first memories are all autobiographical(自传式的), or memories of significant experiences in their lives, and these events typically didn't happen before the age of 2 or 3. In fact, most people can't remember things from the first few years of their lives—a phenomenon researchers have called infantile amnesia(健忘症).
However, research suggests that infants(婴儿) can form other kinds of memories. Within the first few days of life, infants can recall their own mother's face and distinguish it from the face of a stranger. A few months later, infants can demonstrate that they remember lots of familiar faces by smiling most at the ones they see most often.
But if so, why do people experience infantile amnesia? Though it still isn't clear whether it's because we can't form autobiographical memories, or whether we just have no way to get them back, scientists have a few guesses.
One is that autobiographical memories require you to have some sense of self. Researchers have tested this ability using a mirror recognition task called the rouge test. It involves marking a baby's nose with a red spot.
Researchers then place the infant in front of a mirror. Infants younger than 18 months just smile at the baby in the reflection, not showing any evidence of recognizing themselves or the red mark on their face. Between 18 and 24 months, infants touch their own nose, even looking embarrassed, suggesting that they connect the red dot in the mirror with their own face—they start to form some sense of self.
Another possible explanation is that because infants don't have language until later in the second year of life, they can't form account about their own lives that they can later recall. Finally, the hippocampus, which is the region of the brain that's largely responsible for memory, isn't fully developed in the infancy period.
Scientists will continue to investigate how these factors might contribute to infantile amnesia.
51. What is the function of the first paragraph?
A. To give an example.
B. To bring up the topic.
C. To provide the background.
D. To show the author's attitude.
52. What can infants do in their first few months?
A. Distinguish between familiar and unfamiliar faces.
B. Memorize the majority of their family members.
C. Remember a string of events from the recent past.
D. Identify their own reflections in the mirror.
53. Through the rouge test, scientists discover that babies between 18 to 24 months can .
A. enjoy playing with their reflections
B. ignore the marks on their faces
C. see their reflections as themselves
D. show a strong interest in the mirror
54. What could be a cause of infantile amnesia, according to the passage?
A. Infants' inability to recall memories.
B. Infants' immature hippocampus.
C. Infants' undeveloped communication skills.
D. Infants' unsteady autobiographical memories.
55. Which of the following can be the best title for the passage?
A. When Do Babies Start Remembering Things?
B. Why Is It Hard to Retrieve Lost Memories?
C. How Do Kids Form Their First Memories?
D. Why Can't We Remember Being a Baby?
答案:
51 B 推理判断题。题干意为:第一段的作用是什么?根据第一段中“In fact, most people can’t remember things from the first few years of their lives—a phenomenon researchers have called infantile amnesia(健忘症).”可知,第一段介绍了“婴儿健忘症”这一现象;结合下文对导致婴儿健忘症的因素的介绍可推知,本段的目的是引出本文的话题。故选B。
52 A 细节理解题。题干意为:婴儿在最初的几个月里可以做什么?根据第二段中“Within the first few days of life, infants can recall their own mother’s face and distinguish it from the face of a stranger. A few months later, infants… remember lots of familiar faces”可知,在最初的几个月里,婴儿能够区分熟悉和不熟悉的面孔。故选A。
53 C 推理判断题。题干意为:通过胭脂实验,科学家发现18到24个月大的婴儿可以________。根据第五段中“Between 18 and 24 months, infants… connect the red dot in the mirror with their own face”可知,通过胭脂实验,科学家发现18到24个月大的婴儿会将镜子中的红点与自己的脸联系起来。由此可推知,18到24个月大的婴儿可以把镜子中的影像识别为自己。故选C。
54 B 细节理解题。题干意为:根据这篇文章,什么是婴儿健忘症的一个原因?根据倒数第二段中“Finally, the hippocampus… isn’t fully developed in the infancy period.”可知,婴儿健忘症的一个原因是其海马体还没有发育完全。故选B。
55 D 标题归纳题。题干意为:下列哪一项可能是本文的最佳标题?通读全文可知,本文围绕婴儿健忘症这个现象展开,介绍了科学家们对导致婴儿健忘症的因素的猜测,如自我意识的形成、语言的缺乏、海马体未发育完全等。所以,D项“为什么我们不记得(自己)还是婴儿时的事情?”适合作最佳标题。故选D。
52 A 细节理解题。题干意为:婴儿在最初的几个月里可以做什么?根据第二段中“Within the first few days of life, infants can recall their own mother’s face and distinguish it from the face of a stranger. A few months later, infants… remember lots of familiar faces”可知,在最初的几个月里,婴儿能够区分熟悉和不熟悉的面孔。故选A。
53 C 推理判断题。题干意为:通过胭脂实验,科学家发现18到24个月大的婴儿可以________。根据第五段中“Between 18 and 24 months, infants… connect the red dot in the mirror with their own face”可知,通过胭脂实验,科学家发现18到24个月大的婴儿会将镜子中的红点与自己的脸联系起来。由此可推知,18到24个月大的婴儿可以把镜子中的影像识别为自己。故选C。
54 B 细节理解题。题干意为:根据这篇文章,什么是婴儿健忘症的一个原因?根据倒数第二段中“Finally, the hippocampus… isn’t fully developed in the infancy period.”可知,婴儿健忘症的一个原因是其海马体还没有发育完全。故选B。
55 D 标题归纳题。题干意为:下列哪一项可能是本文的最佳标题?通读全文可知,本文围绕婴儿健忘症这个现象展开,介绍了科学家们对导致婴儿健忘症的因素的猜测,如自我意识的形成、语言的缺乏、海马体未发育完全等。所以,D项“为什么我们不记得(自己)还是婴儿时的事情?”适合作最佳标题。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看