2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第259页
C
Personality used to be a one-per-customer deal: Like it or not, you were who you were, and lying to a pen pal was about the closest you could get to have a different ego. That was then. With the appearance of MySpace, Facebook, and other social networking sites, a second, carefully crafted identity is now available to anyone with an Internet connection. And that has psychologists wonder: Just how well do these online personalities match the person sitting at the keyboard?
The answer, it turns out, is pretty well. In a recent study of 133 undergraduates with Facebook profiles, University of Texas psychologist Samuel D. Gosling measured the correlation between personality tests online and offline, and found—contrary to the assumption that social networking sites can’t capture one’s features—that the students represented themselves quite faithfully.
Gosling surveyed the group on a standard five-point personality test, which measures extroversion( 外向性) , agreeableness, sense of responsibility, emotional stability, and openness to new experiences. Then he rated the same subjects based only on their Facebook profiles, which usually included photos and lists of interests, from academic majors to favorite books and movies.
Gosling found a correlation between assessments in four of the five categories, with emotional stability as the only one showing no significant results across personal and online assessments. (Gosling says he was not surprised at the latter, since emotional stability is something that people are good at hiding across most media. ) While extroversion showed the highest correlation, the study suggests that “openness to new experience” is perhaps better conveyed online than in person.
“Facebook users don’t tend to put a lot of personal information on their pages,” Gosling says, so someone who posted touching personal stories, for example, might come off as oversharing without intending to.
In short, says Gosling, Facebook users aren’t generally using the site as an image buffer, a resume enhancer, or a separate self. “They just use it as a medium for social life.”
46. What is the usual assumption about social networking sites?
A. They provide good study platforms.
B. They contain totally fake information.
C. They are friendly to various personalities.
D. They couldn’t show one’s real nature.
47. What is the central focus of Samuel D. Gosling’s research on Facebook profiles and personality?
A. Proving that emotional stability cannot be assessed through any online platform.
B. Demonstrating that people deliberately misrepresent their personalities on social media.
C. Comparing online personality presentations with offline traits to evaluate authenticity.
D. Advocating for Facebook as a tool for professional resume enhancement.
48. Which showed no connection between personality tests online and offline?
A. Emotional stability.
B. Extroversion( .
C. Sense of responsibility.
D. Openness to new experience.
49. Why do Facebook users stay true to themselves online?
A. True personality beautifies image.
B. Only cheats invest in a false identity.
C. The site is a medium for social life.
D. Various interests can be shared there.
50. What’s the purpose of the passage?
A. To offer a recommendation.
B. To introduce a finding.
C. To defend a viewpoint.
D. To present a phenomenon.
答案: 46.D 细节理解题。题干意为:关于社交网站的普遍设想是什么? 根据第二段中“the assumption that social networking sites can’t capture one’s features”可知,关于社交网站的普遍设想是它们无法显示一个人的真实本性。故选D。
47.C 细节理解题。题干意为:Samuel D. Gosling对Facebook个人资料和性格研究的核心焦点是什么? 根据第二段中“Samuel D. Gosling measured the correlation between personality tests online and offline,and found... that the students represented themselves quite faithfully”可知,Samuel D. Gosling对Facebook个人资料和性格研究的核心焦点是对比参与者的线上与线下性格特征,以评估线上信息的真实性。故选C。
48.A 细节理解题。题干意为:哪一项在线上和线下性格测试中没有表现出关联性? 根据第四段中“emotional stability as the only one showing no significant results across personal and online assessments”可知,情绪稳定性在线上和个人(线下)性格测试中没有显示出关联性。故选A。
49.C 细节理解题。题干意为:为什么Facebook用户在网上保持真实? 根据最后一段中“They just use it as a medium for social life.”可知,Facebook用户在网上保持真实自我是因为他们只是将其用作社交生活的媒介。故选C。
50.B 推理判断题。题干意为:这篇文章的目的是什么? 通读全文,尤其是第二段“The answer,it turns out,is pretty well. In a recent study of 133 undergraduates with Facebook profiles,University of Texas psychologist Samuel D. Gosling... found... that the students represented themselves quite faithfully.”可知,Samuel D. Gosling的一项研究发现社交网络上的个人资料与真实性相当吻合。由此可推知,这篇文章的主要目的是介绍一项研究发现。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭