2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第258页
B
I grew up in libraries, or at least it feels that way. I was raised in the suburbs of Cleveland, just a few blocks from the brick-faced Bertram Woods branch of the Shaker Heights Public Library system. I went there several times a week with my mother. She and I would walk in together, but as soon as we passed through the door, we each headed towards our favorite sections. The library might have been the first place I was ever given autonomy.
Even when I was maybe four or five years old, I was allowed to head off on my own. Then, after a while, my mother and I would reunite at the checkout counter with our finds. Together we’d wait as the librarian pulled out the date card and stamped it with the checkout machine—that giant fist thumping the card with a loud chunk-chunk, printing a crooked due date underneath a score of previous crooked due dates that belonged to other people, other times.
Those visits were dreamy, frictionless periods that held the promise of leaving me richer than I’d arrived. It wasn’t like going to a store with my mom, which guaranteed a tug-of-war between what I wanted and what my mother was willing to buy me; in the library, I could have anything I wanted.
After we had finished checking out the books, I loved being in the car and having all the books we’d gotten stacked on my lap, pressing me under their solid, warm weight, their Mylar covers sticking a bit to my thighs. It was such a thrill leaving a place with things you hadn’t paid for; such a thrill expecting the new books we would read. On the ride home, my mother and I talked about the order in which we were going to read our books, a serious conversation in which we planned how to pace ourselves through this charmed period of grace until the books were due.
When I was older, I usually walked to the library by myself, lugging back as many books as I could carry. Occasionally, I did go with my mother, and the trip would be as engaging as it had been when I was small. Even when I was in my last year of high school and could drive myself to the library, my mother and I still went together every now and then, and the trip unfolded exactly as it had when I was a child, with all the same beats and pauses and comments and daydreaming, the same perfect rhythm we’d followed so many times before. After my mother passed away two years ago, I plunged into a deep shadow of grief for a long time. When I miss my mother these days, I like to picture us in the car together, going for one more magnificent trip to Bertram Woods, during which we talked and laughed—as if she were still in my company, giving me inexhaustible strength.
41. In this passage, the underlined word “autonomy” in Paragraph 1 is closest in meaning to “
”.
A. vitality
B. freedom
C. inspiration
D. entitlement
42. It can be inferred from the second and third paragraphs that
.
A. the author and her mother borrowed books that no other people had ever read before
B. the author and her mother were passionate about going to the library
C. the author and her mother would play some games when they were shopping
D. the author could have anything she wanted in the store
43. After the author and her mother left the library,
.
A. they would plan to read their newly-borrowed books with feverish enthusiasm
B. they would have a serious conversation about which book attracted them the most
C. they would be anxious to recommend to each other the books they had borrowed
D. they would agree on buying the books they had just borrowed if they enjoyed them
44. How does the author feel when she imagines herself in the car with her mother on the way to the library?
A. Grieved.
B. Shocked.
C. Miserable.
D. Comforted.
45. Following the last paragraph of this passage, what would the author most likely go on to write about?
A. One specific memory of a childhood trip to the library.
B. The fond childhood memories of her mother taking good care of her.
C. How her affection for going to the library has endured into her own motherhood.
D. Why her own child made up their mind to become a librarian after finishing college.
答案: 41.B 词义猜测题。题干意为:在这篇文章中,第一段中的画线单词“autonomy”的意思最接近“ ”。根据第二段中“Even when I was maybe four or five years old,I was allowed to head off on my own.”可知,作者在四五岁时便被允许在图书馆独自行动。由此可知,图书馆可能是作者第一个获得自主权、自由的地方。画线单词“autonomy”与“freedom”意思最接近。故选B。
42.B 推理判断题。题干意为:可以从第二段和第三段中推断出 。根据第二段中“my mother and I would reunite at the checkout counter with our finds... wait as the librarian... stamped it with the checkout machine”可知,作者和她的母亲会带着想要的图书在借书柜台集合,等着管理员盖戳确认;根据第三段内容可知,作者认为访问图书馆的过程是梦幻的,与母亲之间没有摩擦,作者可以得到任何想要的图书。由此可推知,作者和母亲喜欢去图书馆。故选B。
43.A 细节理解题。题干意为:作者和她的母亲离开图书馆后, 。根据第四段中“On the ride home,my mother and I talked about the order in which we were going to read our books,a serious conversation in which we planned how to pace ourselves through this charmed period of grace until the books were due.”可知,离开图书馆后,作者和母亲会以狂热的热情计划如何阅读她们新借来的书。故选A。
44.D 推理判断题。题干意为:当作者想象自己和母亲坐在车里前往图书馆时,她感觉如何? 根据最后一段中“When I miss my mother these days,I like to picture us in the car together,going for one more magnificent trip to Bertram Woods,during which we talked and laughed—as if she were still in my company,giving me inexhaustible strength.”可知,当作者想念母亲时,会想象她们一起坐在汽车里,再去一次Bertram Woods图书馆,仿佛母亲还在陪伴着作者,给她无穷的力量。由此可推知,当作者想象自己和母亲去图书馆时,她感到很安慰。故选D。
45.C 推理判断题。题干意为:在这篇文章的最后一段之后,作者最可能继续写什么? 根据最后一段中“After my mother passed away... giving me inexhaustible strength.”可知,母亲去世后,作者会经常怀念自己和母亲一起去图书馆的日子。由此可推知,接下来作者最可能写她对去图书馆的喜爱如何延续到她自己做母亲的过程中。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭