2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第247页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
C
In a groundbreaking new study, researchers have discovered bottled water sold in stores can contain 10 to 100 times more bits of plastic than previously estimated—nanoplastics(纳米塑料) are so tiny that that they cannot be seen under a microscope.
At 1/1,000th the average width of a human hair, nanoplastics are so tiny that they can migrate through the tissues of the digestive tract(消化道) or lungs into the bloodstream, distributing potentially harmful artificial chemicals throughout the body and into cells, experts say.
One liter of water—equal to two standard-size bottles of bottled water—contained an average of 240, 000 plastic particles(粒子) belonging to seven types of plastics, of which 90% were identified as nanoplastics and the rest were microplastics, according to the new study.
Microplastics are polymer fragments that can range from less than 0.2 inches (5 millimeters) down to 1/25,000th of an inch (1 micrometer). Anything smaller is a nanoplastic that must be measured in billionths of a meter.
In the new study, published Monday in the journal Proceedings of the National Academy of Sciences, researchers from Columbia University presented a new technology that can see, count and analyze the chemical structure of nanoparticles in bottled water.
Instead of 300 per liter, the team behind the latest study found the actual number of plastic bits in three popular brands of water sold in the United States to be in between 110, 000 and 370,000, if not higher.
"The innovative new techniques presented in the study open the door for further research to better understand the potential risks to human health," said Jane Houlihan, research director for Healthy Babies, Bright Futures—an alliance of nonprofits committed to reducing babies' exposures to neurotoxic(毒害神经的) chemicals, who was not involved in the study.
"Infants and young children may face the greatest risks, as their developing brains and bodies are often more vulnerable to impacts from toxic exposures," said Houlihan in an email.
Nanoplastics are the most worrisome type of plastic pollution for human health, experts say. That's because the particles can invade individual cells and tissues in major organs, potentially interrupting cellular processes and depositing harmful chemicals such as bisphenols, phthalates, PFAS, and heavy metals.
There are things people can do to reduce their exposure to plastics, said Houlihan. "We can avoid consuming foods and drinks in plastic containers. We can wear clothing made from natural fabrics and buy consumer products made from natural materials," Houlihan said. "We can simply assess the plastic in our daily lives and find alternatives whenever possible."
46. Where can nanoplastics be found in our body?
A. The blood.
B. The lung.
C. The stomach.
D. Almost everywhere.
47. What are the differences between nanoplastics and microplastics?
A. Nanoplastics are harmful, while microplastics aren't.
B. Nanoplastics exist in bottled waters, while microplastics don't.
C. Nanoplastics can migrate through certain tissues, while microplastics can't.
D. Nanoplastics are relatively smaller, while microplastics are much bigger.
48. Why is Jane Houlihan's statement mentioned in Paragraph 7?
A. To add more background information for the new study.
B. To make preparations for the following contents.
C. To provide an objective evaluation of the new study.
D. To encourage readers to focus on the new study.
49. What is the meaning of the underlined word "vulnerable" in the passage?
A. Fragile.
B. Optimistic.
C. Emotional.
D. Ignorant.
50. What is the main idea of the passage?
A. The discovery of nanoplastics in bottled water.
B. The health risks of nanoplastics in bottled water.
C. The impact of nanoplastics on human health.
D. The importance of reducing plastic use.
In a groundbreaking new study, researchers have discovered bottled water sold in stores can contain 10 to 100 times more bits of plastic than previously estimated—nanoplastics(纳米塑料) are so tiny that that they cannot be seen under a microscope.
At 1/1,000th the average width of a human hair, nanoplastics are so tiny that they can migrate through the tissues of the digestive tract(消化道) or lungs into the bloodstream, distributing potentially harmful artificial chemicals throughout the body and into cells, experts say.
One liter of water—equal to two standard-size bottles of bottled water—contained an average of 240, 000 plastic particles(粒子) belonging to seven types of plastics, of which 90% were identified as nanoplastics and the rest were microplastics, according to the new study.
Microplastics are polymer fragments that can range from less than 0.2 inches (5 millimeters) down to 1/25,000th of an inch (1 micrometer). Anything smaller is a nanoplastic that must be measured in billionths of a meter.
In the new study, published Monday in the journal Proceedings of the National Academy of Sciences, researchers from Columbia University presented a new technology that can see, count and analyze the chemical structure of nanoparticles in bottled water.
Instead of 300 per liter, the team behind the latest study found the actual number of plastic bits in three popular brands of water sold in the United States to be in between 110, 000 and 370,000, if not higher.
"The innovative new techniques presented in the study open the door for further research to better understand the potential risks to human health," said Jane Houlihan, research director for Healthy Babies, Bright Futures—an alliance of nonprofits committed to reducing babies' exposures to neurotoxic(毒害神经的) chemicals, who was not involved in the study.
"Infants and young children may face the greatest risks, as their developing brains and bodies are often more vulnerable to impacts from toxic exposures," said Houlihan in an email.
Nanoplastics are the most worrisome type of plastic pollution for human health, experts say. That's because the particles can invade individual cells and tissues in major organs, potentially interrupting cellular processes and depositing harmful chemicals such as bisphenols, phthalates, PFAS, and heavy metals.
There are things people can do to reduce their exposure to plastics, said Houlihan. "We can avoid consuming foods and drinks in plastic containers. We can wear clothing made from natural fabrics and buy consumer products made from natural materials," Houlihan said. "We can simply assess the plastic in our daily lives and find alternatives whenever possible."
46. Where can nanoplastics be found in our body?
A. The blood.
B. The lung.
C. The stomach.
D. Almost everywhere.
47. What are the differences between nanoplastics and microplastics?
A. Nanoplastics are harmful, while microplastics aren't.
B. Nanoplastics exist in bottled waters, while microplastics don't.
C. Nanoplastics can migrate through certain tissues, while microplastics can't.
D. Nanoplastics are relatively smaller, while microplastics are much bigger.
48. Why is Jane Houlihan's statement mentioned in Paragraph 7?
A. To add more background information for the new study.
B. To make preparations for the following contents.
C. To provide an objective evaluation of the new study.
D. To encourage readers to focus on the new study.
49. What is the meaning of the underlined word "vulnerable" in the passage?
A. Fragile.
B. Optimistic.
C. Emotional.
D. Ignorant.
50. What is the main idea of the passage?
A. The discovery of nanoplastics in bottled water.
B. The health risks of nanoplastics in bottled water.
C. The impact of nanoplastics on human health.
D. The importance of reducing plastic use.
答案:
46 D 细节理解题。题干意为:纳米塑料可以在我们体内的什么地方被找到?根据第二段中“nanoplastics... can migrate through the tissues of the digestive tract(消化道) or lungs into the bloodstream, distributing potentially harmful artificial chemicals throughout the body and into cells”可知,纳米塑料可以穿透消化道或肺部的组织进入到血液中,并将可能有害的物质分布到全身和细胞中。由此可知,几乎在身体各处都可能发现纳米塑料。故选D。
47 D 细节理解题。题干意为:纳米塑料和微塑料之间的差异是什么?根据第四段中“Microplastics… can range from less than 0.2 inches(5 millimeters) down to 1/25,000th of an inch(1 micrometer). Anything smaller is a nanoplastic that must be measured in billionths of a meter.”可知,纳米塑料相对更小,微塑料相对更大。故选D。
48 C 推理判断题。题干意为:为什么在第七段中提到了Jane Houlihan的说法?根据第七段中“The innovative new techniques presented in the study open the door for further research to better understand the potential risks to human health”和“who was not involved in the study”可知,作为没有参与研究的人员,Jane Houlihan表示这项研究中提出的创新的新技术为进一步研究打开了大门,以便更好地了解影响人类健康的潜在风险。由此可推知,引用Jane Houlihan的话是为了客观评价新技术的意义。故选C。
49 A 词义猜测题。题干意为:文中画线单词“vulnerable”的意思是什么?根据画线单词所在句中“Infants and young children may face the greatest risks, as their developing brains and bodies are often more vulnerable to impacts from toxic exposures”和常识可知,婴儿和幼儿可能面临最大的风险,这是因为他们正在发育的大脑和身体往往更容易受到毒性暴露的影响。由此可推知,vulnerable意为“脆弱的”,与“fragile”意思相近。故选A。
50 A 主旨大意题。题干意为:这篇文章的主旨是什么?通读全文,并根据第一段内容可知,本文主要介绍了一项最新研究发现瓶装水中含有大量的纳米塑料颗粒,并介绍了纳米塑料可能对人体健康造成的潜在危害以及减少接触塑料的方法。由此可知,本文主要围绕在瓶装水中发现纳米塑料这一研究发现展开。故选A。
47 D 细节理解题。题干意为:纳米塑料和微塑料之间的差异是什么?根据第四段中“Microplastics… can range from less than 0.2 inches(5 millimeters) down to 1/25,000th of an inch(1 micrometer). Anything smaller is a nanoplastic that must be measured in billionths of a meter.”可知,纳米塑料相对更小,微塑料相对更大。故选D。
48 C 推理判断题。题干意为:为什么在第七段中提到了Jane Houlihan的说法?根据第七段中“The innovative new techniques presented in the study open the door for further research to better understand the potential risks to human health”和“who was not involved in the study”可知,作为没有参与研究的人员,Jane Houlihan表示这项研究中提出的创新的新技术为进一步研究打开了大门,以便更好地了解影响人类健康的潜在风险。由此可推知,引用Jane Houlihan的话是为了客观评价新技术的意义。故选C。
49 A 词义猜测题。题干意为:文中画线单词“vulnerable”的意思是什么?根据画线单词所在句中“Infants and young children may face the greatest risks, as their developing brains and bodies are often more vulnerable to impacts from toxic exposures”和常识可知,婴儿和幼儿可能面临最大的风险,这是因为他们正在发育的大脑和身体往往更容易受到毒性暴露的影响。由此可推知,vulnerable意为“脆弱的”,与“fragile”意思相近。故选A。
50 A 主旨大意题。题干意为:这篇文章的主旨是什么?通读全文,并根据第一段内容可知,本文主要介绍了一项最新研究发现瓶装水中含有大量的纳米塑料颗粒,并介绍了纳米塑料可能对人体健康造成的潜在危害以及减少接触塑料的方法。由此可知,本文主要围绕在瓶装水中发现纳米塑料这一研究发现展开。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看