2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第333页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
D
It is widely acknowledged that happiness comes from within. However, how we perceive and interact with the world are important factors for happiness. But everything exists in a context, and this is a crucial component of everybody’s happiness. I still remember the beautiful plant I had in my flat as a student. Although I tended carefully to it, it was never happy. The problem was, no matter what I did, it was never going to be happy, for this plant longed for hot and damp environment, which my draughty Scottish flat was never going to provide. I could have blamed the plant or myself but, realistically, it needed a different context to make it happy.
Context is equally as important for humans. How we perceive our world is important, but if we start seeing this as everything, we start to place the blame of unhappiness and full responsibility for happiness on the individual. This is problematic. Yes, we want to increase adaptability, so that we can deal with stressful situations. This is relevant in both personal and work situations. Telling somebody they need to cope better when their workload is unmanageable is unhelpful. The same applies in your personal life. Telling someone who faces daily bullying that they need to cope with it better to be happy suggests they are somehow to blame for the complex systemic and cultural factors that create stress, difficult emotions and unhappiness. It places the responsibility back on the individual, thereby creating even more stress.
Many studies show how context is important to happiness: People who have access to green spaces have higher happiness levels; people who work in organizations with a safe and supportive culture feel and work better; people who experience discrimination or bullying have higher levels of unhappiness. If our context makes us feel safe and valued, we are less stressed and happier.
Of course, not all aspects of context can be changed easily. You may be trapped in a difficult work situation because you need money to repay your car loan. In such situations, it’s important to separate context from self. Bear in mind that the context is crucial for how you are feeling; seek support, talk things through and solve problems, if possible.
It is also important to think about the aspects of context that are in your control. Which elements get in the way of building your sandwich, distract you from it or create barriers to using it? Which elements make it easier for you to build your sandwich and support you in doing so?
51. Why did the author mention the plant he had as a student in the first paragraph?
A. To raise the readers’ interest in plants.
B. To share his experience with readers.
C. To conclude the importance of happiness.
D. To explain the main topic of the passage.
52. What can we infer from the second paragraph?
A. Attaching too much importance to context may lead to more problems.
B. Increasing our adaptability can help us deal with various situations.
C. Placing the responsibility back on the individual creates more stress.
D. Perceiving our world connects personal situations with work ones.
53. In what context do people have higher happiness levels?
A. They have access to quiet and faraway places.
B. They work in a company with risky culture.
C. They experience racial discrimination and betrayal.
D. They stay in a safe and encouraging environment.
54. If you are stuck in a difficult situation, what are you advised to do?
A. To make great efforts to change the situation.
B. To separate the situation from your family.
C. To turn to others for help and solve the problem.
D. To keep a good state of mind and earn more money.
55. What is the passage mainly talking about?
A. Interacting with the world increases everybody’s happiness.
B. Context plays an extremely important role in everybody’s happiness.
C. Happiness comes from our perceiving the surroundings and ourselves.
D. Thinking about the aspects of context that are in your control is crucial.
It is widely acknowledged that happiness comes from within. However, how we perceive and interact with the world are important factors for happiness. But everything exists in a context, and this is a crucial component of everybody’s happiness. I still remember the beautiful plant I had in my flat as a student. Although I tended carefully to it, it was never happy. The problem was, no matter what I did, it was never going to be happy, for this plant longed for hot and damp environment, which my draughty Scottish flat was never going to provide. I could have blamed the plant or myself but, realistically, it needed a different context to make it happy.
Context is equally as important for humans. How we perceive our world is important, but if we start seeing this as everything, we start to place the blame of unhappiness and full responsibility for happiness on the individual. This is problematic. Yes, we want to increase adaptability, so that we can deal with stressful situations. This is relevant in both personal and work situations. Telling somebody they need to cope better when their workload is unmanageable is unhelpful. The same applies in your personal life. Telling someone who faces daily bullying that they need to cope with it better to be happy suggests they are somehow to blame for the complex systemic and cultural factors that create stress, difficult emotions and unhappiness. It places the responsibility back on the individual, thereby creating even more stress.
Many studies show how context is important to happiness: People who have access to green spaces have higher happiness levels; people who work in organizations with a safe and supportive culture feel and work better; people who experience discrimination or bullying have higher levels of unhappiness. If our context makes us feel safe and valued, we are less stressed and happier.
Of course, not all aspects of context can be changed easily. You may be trapped in a difficult work situation because you need money to repay your car loan. In such situations, it’s important to separate context from self. Bear in mind that the context is crucial for how you are feeling; seek support, talk things through and solve problems, if possible.
It is also important to think about the aspects of context that are in your control. Which elements get in the way of building your sandwich, distract you from it or create barriers to using it? Which elements make it easier for you to build your sandwich and support you in doing so?
51. Why did the author mention the plant he had as a student in the first paragraph?
A. To raise the readers’ interest in plants.
B. To share his experience with readers.
C. To conclude the importance of happiness.
D. To explain the main topic of the passage.
52. What can we infer from the second paragraph?
A. Attaching too much importance to context may lead to more problems.
B. Increasing our adaptability can help us deal with various situations.
C. Placing the responsibility back on the individual creates more stress.
D. Perceiving our world connects personal situations with work ones.
53. In what context do people have higher happiness levels?
A. They have access to quiet and faraway places.
B. They work in a company with risky culture.
C. They experience racial discrimination and betrayal.
D. They stay in a safe and encouraging environment.
54. If you are stuck in a difficult situation, what are you advised to do?
A. To make great efforts to change the situation.
B. To separate the situation from your family.
C. To turn to others for help and solve the problem.
D. To keep a good state of mind and earn more money.
55. What is the passage mainly talking about?
A. Interacting with the world increases everybody’s happiness.
B. Context plays an extremely important role in everybody’s happiness.
C. Happiness comes from our perceiving the surroundings and ourselves.
D. Thinking about the aspects of context that are in your control is crucial.
答案:
51.D 推理判断题。题干意为:作者为什么在第一段提到了他在学生时代养的那株植物?根据第一段中“everything exists in a context, and this is a crucial component of everybody’s happiness”可知,一切事物都存在于一定的环境中,而这正是每个人幸福感的关键组成部分;接着作者以自己学生时代养的一株植物为例,指出其不幸福的根本原因在于它需要一个不同的环境。由此可推知,作者在第一段中提及那株植物是为了阐明本文的主题——幸福依赖于环境。故选D。
52.A 推理判断题。题干意为:我们可以从第二段推断出什么?根据第二段中“Telling someone who faces daily bullying that they need to cope with it better to be happy suggests they are somehow to blame for the complex systemic and cultural factors that create stress, difficult emotions and unhappiness. It places the responsibility back on the individual, thereby creating even more stress.”可知,告诉那些每天遭受欺凌的人,他们需要更好地应对这种状况才能获得快乐,暗示着他们自身在某种程度上要为造成压力、负面情绪和不幸福的复杂的系统性及文化性因素负责。这将责任推回给个人身上,从而只会进一步增加他们的压力。由此可推知,过分注重环境可能会导致更多问题。故选A。
53.D 细节理解题。题干意为:在什么环境下人们会有更高的幸福水平?根据第三段中“People who have access to green spaces have higher happiness levels; people who work in organizations with a safe and supportive culture feel and work better”可知,接触绿色空间的人幸福感更高,在拥有安全且支持性文化的机构中工作的人工作和生活状态更好。由此可知,人们身处一个安全且鼓舞人心的环境中会拥有更高的幸福感。故选D。
54.C 细节理解题。题干意为:如果你陷入一种困境,你被建议做什么?根据倒数第二段中“Bear in mind that the context is crucial for how you are feeling; seek support, talk things through and solve problems, if possible.”可知,如果你陷入了一种困境,你需要向他人寻求帮助来解决问题。故选C。
55.B 主旨大意题。题干意为:这篇文章主要谈论了什么?通读全文,并根据第二段中“Context is equally as important for humans... happiness on the individual.”可知,这篇文章主要谈论了环境对每个人的幸福都有着极其重要的影响。故选B。
52.A 推理判断题。题干意为:我们可以从第二段推断出什么?根据第二段中“Telling someone who faces daily bullying that they need to cope with it better to be happy suggests they are somehow to blame for the complex systemic and cultural factors that create stress, difficult emotions and unhappiness. It places the responsibility back on the individual, thereby creating even more stress.”可知,告诉那些每天遭受欺凌的人,他们需要更好地应对这种状况才能获得快乐,暗示着他们自身在某种程度上要为造成压力、负面情绪和不幸福的复杂的系统性及文化性因素负责。这将责任推回给个人身上,从而只会进一步增加他们的压力。由此可推知,过分注重环境可能会导致更多问题。故选A。
53.D 细节理解题。题干意为:在什么环境下人们会有更高的幸福水平?根据第三段中“People who have access to green spaces have higher happiness levels; people who work in organizations with a safe and supportive culture feel and work better”可知,接触绿色空间的人幸福感更高,在拥有安全且支持性文化的机构中工作的人工作和生活状态更好。由此可知,人们身处一个安全且鼓舞人心的环境中会拥有更高的幸福感。故选D。
54.C 细节理解题。题干意为:如果你陷入一种困境,你被建议做什么?根据倒数第二段中“Bear in mind that the context is crucial for how you are feeling; seek support, talk things through and solve problems, if possible.”可知,如果你陷入了一种困境,你需要向他人寻求帮助来解决问题。故选C。
55.B 主旨大意题。题干意为:这篇文章主要谈论了什么?通读全文,并根据第二段中“Context is equally as important for humans... happiness on the individual.”可知,这篇文章主要谈论了环境对每个人的幸福都有着极其重要的影响。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看