2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第186页
B
Michael and his wife, new residents in a San Francisco apartment, learned about their neighbor Jeff Dunan's volunteer work for Bangladesh Relief, an organization that provides food, clothing and essential supplies for disadvantaged people in northern Bangladesh. Inspired, Michael donated $150 to Dunan's GoFundMe campaign. However, a credit card notification alerted him to an unintended $15,041 charge.
When he saw the five-figure number, he was confused. Soon, it all made sense. Michael's credit card number started with four and one. Clearly, he accidentally began typing his credit card information while his cursor (光标) was still in the donation box.
Michael planned to call Dunan to explain, but before he had the chance to do that, he started receiving Facebook messages from Shohag Chandra, the charity's Bangladesh-based program manager, thanking him for his generous donation. After he looked through the photos of people holding thank-you signs that read his name, Michael's heart sank. He felt terrible that he had to withdraw his handsome donation. Once his original contribution was refunded, he decided to donate $1,500.Although Michael had told his family and friends about the tale, he decided to share it publicly on social media, after Dunan told him the organization was desperately in need of funds. “The least I could do was take the time to post this story online and see if I could inspire other people to donate to the cause,” Michael said.Little did he know, though, that the story would be seen far and wide, ending up raising more than $120,000 for Bangladesh Relief in the span of only a few weeks—about eight times Michael's mistaken donation. According to Dunan, more than 3,700 people have contributed because of Michael's post. Michael has been stunned(震惊) by the ongoing outpouring of support. “Never in my wildest dreams did I imagine this reaction,” he said. “People can be amazing when they come together for something like this.”
41. How did Michael make the large donation?
A. He input an incorrect amount.
B. He encountered a system error.
C. He was greatly inspired by Dunan.
D. He entered wrong credit card details.
42. Why did Michael's heart sink according to Paragraph 3?
A. He saw people in despair.
B. He failed to offer enough money.
C. He didn't receive the full refund.
D. He realized the scale of his mistake.
43. What motivated Michael to share the story on social media?
A. Dunan's request for publicity.
B. A desire for personal recognition.
C. The organization's urgent need for funds.
D. Pressure from his family and friends.
44. What message does the story convey?
A. Actions speak louder than words.
B. Many hands make light work.
C. Always prepare for a rainy day.
D. A good beginning is half of victory.
45. What can be inferred about Michael's decision to donate 1,500 after receiving a refund?
A. He wanted to avoid public embarrassment.
B. He was inspired by the charity's gratitude.
C. He intended to correct his initial mistake.
D. He faced pressure from family and friends.
答案: 41.A 细节理解题。题干意为:Michael如何做了大额捐赠?根据第二段中“he accidentally began typing his credit card information while his cursor(光标) was still in the donation box”可知,他在捐赠金额框里误输了信用卡信息,导致输入的金额不正确。故选A。
42.D 推理判断题。题干意为:根据第三段,为什么Michael的心里一沉?根据第三段中“After he looked through the photos of people holding thank-you signs that read his name,Michael’s heart sank. He felt terrible that he had to withdraw his handsome donation.”可知,Michael看了受捐者们拿着写有他名字的感谢牌的照片后,意识到需要撤回这么大一笔捐赠,感觉心情很糟糕。由此可推知,他心里一沉是因为意识到了自己错误的影响程度。故选D。
43.C 细节理解题。题干意为:什么促使Michael在社交媒体上分享这个故事?根据第四段中“he decided to share it publicly on social media,after Dunan told him the organization was desperately in need of funds”可知,得知该组织急需资金后,Michael决定在社交媒体上分享这个故事。故选C。
44.B 推理判断题。题干意为:这个故事传达了什么信息?根据最后一段中“raising more than $120,000... in the span of only a few weeks... more than 3,700 people have contributed because of Michael’s post”可知,因为Michael的帖子,超过3700人进行了捐款,在短短几周内就为孟加拉国救济组织筹集了超过12万美元。由此可推知,故事传达了“众人拾柴火焰高”的信息。故选B。45.B 推理判断题。题干意为:关于Michael收到退款后决定捐赠1500美元,可以推断出什么?根据第三段中“After he looked through the photos of people holding thank-you signs that read his name,Michael’s heart sank... Once his original contribution was refunded,he decided to donate $1,500.”可知,浏览了那些人们举着写有他名字的感谢牌的照片后,Michael的心情沮丧,但他不得不撤回他慷慨的捐款,这让他非常难过。他一收到退款就决定捐赠1500美元。由此可推知,他是受到了慈善组织表达的感激之情的鼓舞才做出此决定的。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭