2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第16页
A
Have you ever forgotten to lock the door of your house? Or, have you ever forgotten to switch off the TV or computer? These kinds of things happen to us all the time, waste resources, and can sometimes lead to problems. However, in the not-too-distant future, we will be living in smart homes that will lock the door for us when we are away and remember to switch off the TV when we forget. These smart homes will keep us secure, save us energy, and provide a more comfortable environment to live in.
Intelligent Controls
Today, we have to use switches for our lights, knobs(把手) for our appliances, and remote controls for our TVs and air conditioners. In the future, we will be using advanced technology every day for automatic control of just about everything in our home. The future home will use integrated sensors to tell when you leave home each morning, and then go into an energy-efficient mode all by itself. You will no longer have to think about turning switches on and off yourself. Your home will also learn your daily routine and preferences, so everything will be ready for you when you get home each evening. Your lights will come on the instant you enter the door along with your favourite music or TV programmes, and you will find your dinner already prepared for you. All controls will respond to voice commands, so if you want to change your routine, you just say aloud what you want and the home system will obey.
Regular Health Checks
In addition, your smart home will be monitoring your health for you every day. Your bed, for example, will record how well you sleep every night. It will also be checking your body weight. If you start to have sleep or weight problems, it will send a warning to your phone. It will also give you suggestions on a healthier diet and how to sleep better. Smart toilets will be keeping constant track of your health as well. They can warn you early on if there is something abnormal or if you have a critical illness, such as cancer, and potentially save your life.
No More Disasters
Smart homes will be able to prevent serious damage from accidents. For example, if a water pipe starts leaking, or if there is a short in the electrical wiring, your smart home will detect it and provide you with the relevant information. This way, you will be able to fix the problem before your home becomes flooded or catches fire.
This smart technology is not a fantasy. Many of these new innovations are already available and being used in some homes. In this sense, the home of tomorrow is already the home of today. Nevertheless, it will take some years before most new homes begin to use this new technology.
36. Which of the following is TRUE about future smart homes?
A. Robots will lock the door for us when we are away.
B. We will never forget to turn off the TV or computer again.
C. Smart homes will make our lives safer in them.
D. Smart homes will change our attitude towards life.
37. What can intelligent controls do in smart homes?
A. They can arrange for the facilities to serve you according to your living habits.
B. They will play your favourite music or TV programmes all the time.
C. They can predict when you leave home every morning.
D. If you want to change your routine, they can give you commands.
38. Smart homes will be monitoring your health by
.
A. checking your toilet
B. tracking your sleep time
C. giving tips on your daily routine
D. sending warnings when you have health problems
39. What is the author's purpose in writing this passage?
A. To remind us of the importance of smart homes in the future.
B. To help us understand the advantages and disadvantages of smart homes.
C. To introduce how smart homes will make our lives easier.
D. To make suggestions on how to use the smart homes.
40. What section of a newspaper is the passage likely to be taken from?
A. Entertainment.
B. Politics.
C. Science.
D. Business.
答案: 36.C 细节理解题。题干意为:关于未来智能家居,下列哪一项是正确的?根据第一段中“These smart homes will keep us secure, save us energy, and provide a more comfortable environment to live in.”可知,智能家居会让我们的生活更安全。故选C。
37.A 细节理解题。题干意为:智能控制可以在智能家居里做什么?根据Intelligent Controls部分中“Your home will also learn your daily routine and preferences, so everything will be ready for you when you get home each evening. Your lights will come on the instant you enter the door along with your favourite music or TV programmes, and you will find your dinner already prepared for you.”可知,智能控制会了解你的日常生活和喜好,在你每晚回到家时为你准备好一切。故选A。
38.D 细节理解题。题干意为:智能家居将通过_____监测你的健康。根据Regular Health Checks部分中“If you start to have sleep or weight problems, it will send a warning to your phone.”和“They can warn you early on if there is something abnormal or if you have a critical illness”可知,当你的健康出现问题时,智能家居会发送警告。故选D。
39.C 写作意图题。题干意为:作者写这篇文章的目的是什么?通读全文,尤其根据第一段中“These smart homes will keep us secure, save us energy, and provide a more comfortable environment to live in.”以及各小标题可知,本文主要介绍了智能家居将在很多方面让我们的生活变得安全、节能且更加舒适。所以作者写这篇文章是为了介绍智能家居如何让我们的生活更加舒适。故选C。
40.C 文章出处题。题干意为:这篇文章可能摘自报纸的什么部分?本文主要介绍了智能家居这项技术可以智能控制家里的东西、定期检查健康情况并减少灾害的发生。由此可知,本文可能摘自报纸的科学部分。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭