2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第33页
D
It was once common to regard Britain as a society with class distinction. Each class had unique characteristics. In recent years, many writers have begun to speak about the decline of class and classless society in Britain. And in the modern-day consumer society everyone is considered to be middle class.
But pronouncing the death of class is too early. A recent wide-ranging society of public opinion found 90 percent of people still placing themselves in particular class; 73 percent agreed that class was still a vital part of British society; and 52 percent thought there were still sharp class differences. Thus, class may not be culturally and politically obvious, yet it remains an important part of British society. Britain seems to have a love of stratification.
One unchanging aspect of a British person's class position is accent. The words a person speaks tell her or his class. A study of British accents during the 1970s found that a voice sounding like a BBC newsreader was viewed as the most attractive voice. Most people said this accent sounded educated and soft. The accents placed at the bottom in this study, on the other hand, were regional (地区的) city accents. These accents were seen as common and ugly. However, a similar study of British accents in the US turned these results upside down and placed some regional accents as the most attractive and BBC English as the least. This suggests that British attitudes towards accent have deep roots and are based on class prejudice.
In recent years, however, young upper middle-class people in London have begun to adopt some regional accents, in order to hide their class origins. This is an indication of class becoming unnoticed. However, the 1995 pop song Common People puts forward the view that though a middle-class person may want to live like common people, they can never appreciate the reality of a working-class life.
51. A recent study of public opinion shows that in modern Britain
.
A. it is time to end class distinction
B. most people belong to middle class
C. it is easy to recognize a person's class
D. people regard themselves socially different
52. The underlined word "stratification" in Paragraph 2 is closest in meaning to "
".
A. variety
B. class differentiation
C. authority
D. qualification
53. The study in the US showed that BBC English was regarded as
.
A. regional
B. educated
C. prejudiced
D. unattractive
54. British attitudes towards accent
.
A. don't show people's class position
B. are based on regional status
C. are shared by the Americans
D. have changed in recent years
55. What is the main idea of the passage?
A. The middle class is expanding.
B. A person's accent reflects his class.
C. Class is a key part of British society.
D. Each class has unique characteristics.
答案: 51.D 细节理解题。题干意为:最近一项公众舆论调查表明,在现代英国______。根据第二段中“A recent wide-ranging... sharp class differences.”可知,一项广泛的公众舆论调查表明,现代英国人仍然认为自己在社会上有不同的阶级归属。故选D。 52.B 词义猜测题。题干意为:第二段中的画线单词“stratification”与“______”的意思最接近。根据第二段中“Thus, class may not be culturally and politically obvious, yet it remains an important part of British society.”可知,阶级仍是英国社会中重要的一部分。由此可知,英国人喜欢阶级划分,画线单词与B项“阶级分化”意思相近。故选B。 53.D 细节理解题。题干意为:美国的一项研究表明,BBC英语被视为______。根据第三段中“However,a similar study of British accents in the US... placed some regional accents as the most attractive and BBC English as the least.”可知,美国关于英国口音的研究表明,BBC英语被认为是最不吸引人的口音。故选D。 54.D 细节理解题。题干意为:英国人对待口音的态度______。根据最后一段中“In recent years, however, young upper middle-class people in London have begun to adopt some regional accents, in order to hide their class origins. This is an indication of class becoming unnoticed.”可知,英国人对待口音的态度在近年来发生了变化。故选D。 55.C 主旨大意题。题干意为:这篇文章的主旨是什么?根据全文内容,尤其是第二段中“A recent wide-ranging society of public opinion... it remains an important part of British society.”可知,阶级仍然是英国社会中重要的一部分。所以,C项“阶级是英国社会中的一个重要部分”是本文的主旨。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭