2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第244页
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
Stay Safe with Sonder
As a foreign student arriving in Australia, you may feel both excited and anxious. The prospect of arriving in a new country where you may have no friends or family nearby can be discouraging, particularly the thought of what you would do if you were involved in an accident or fell seriously ill.
Sonder Australia aims to lessen that worry by providing an Australia-wide, multilingual rapid response network, available on-demand 24/7 via a mobile app. The Sonder app has the following unique features. When required, Sonder can also work with Murdoch to provide further well-being support.

36. Who may be the passage targeted at in Australia?
A. Taxi drivers.
B. New settlers.
C. International students.
D. Travellers from abroad.
37. Which part of the app functions at a set time?
A. 24/7 help.
B. Check on me.
C. Safety alerts.
D. Track my journey.
38. What technology is used in all the four features?
A. Facial recognition.
B. Voice interaction.
C. Cross-platform communication.
D. Geographical positioning.
39. What is the purpose of this passage?
A. To show app tech complexity.
B. To introduce an app to students.
C. To encourage use of safety services.
D. To describe student challenges.
40. Where is this passage most likely from?
A. A student guidebook.
B. A tech introduction.
C. A safety news report.
D. A travel promotion.
答案: 36 C 推理判断题。题干意为:在澳大利亚,这篇文章可能是针对谁的?根据第一段中“As a foreign student arriving in Australia, you may feel both excited and anxious.”可推知,本文是写给在澳大利亚的留学生的。故选C。
37 B 细节理解题。题干意为:该应用程序的哪个部分在设定的时间运行?根据Check on me部分中“You can set a ‘Check On Me’ duration from 30 minutes to over 8 hours and Sonder will use geolocation technology to monitor you.”可知,Check on me这个部分可以在设定的时间运行。故选B。
38 D 细节理解题。题干意为:这四个功能都使用了什么技术?根据24/7 help部分中“Sonder immediately geolocates you, establishing your exact location.”,Check on me部分中“Sonder will use geolocation technology to monitor you”,Safety alerts部分中“If we detect an incident occurring nearby your location, we’ll give you details and ask you to report as ‘safe’ or ‘not safe’.”以及Track my journey部分中“The ‘Track My Journey’ app feature helps you reach your destination while we track your progress”可知,这四个功能均应用了地理定位技术。故选D。
39 B 写作意图题。题干意为:这篇文章的目的是什么?通读全文,并根据第一段中“As a foreign student arriving in Australia”和第二段中“Sonder Australia aims to lessen that worry... The Sonder app has the following unique features.”可知,本文主要介绍了保障澳大利亚留学生安全的应用程序Sonder Australia的四大功能。故选B。
40 A 文章出处题。题干意为:这篇文章最可能来自哪里?通读全文,并根据第一段中“As a foreign student arriving in Australia”和第二段中“The Sonder app has the following unique features.”可知,本文主要介绍了保障澳大利亚留学生安全的应用程序的功能。由此可推知,本文最可能来自一本针对国际学生的指南手册。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭