2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第417页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
D(改编)
Having a rival(对手) can keep you committed to achieving your goals and enhance your overall performance. But before you go out and find an entrepreneur(创业者) to outcompete(胜出), it's important to understand and avoid the traps that often come with rivalry. After all, competitive rivalry can also make it difficult for you to make a decision and increase your willingness to take risks, behaviors that can ultimately hurt your venture's(企业) success.
Finding someone you're committed to outcompeting can be a great way to stay focused on your goals and push your venture to the next level. But when you're intently focused on outperforming your rivals, you may begin to develop a "win-at-all-costs" mentality(心态) that causes you to ignore how you achieve success. One group of researchers, for example, examined the link between rivalry and unethical(不道德的) behavior. They found that when people compete against their rivals, they are more willing to behave unethically to win. But such behavior may damage your reputation and strain(使……紧张) relationships important to your success. One way to avoid this trap is to stop and reflect on what's important. While outperforming your rivals may provide short-term benefits, the loss of your integrity(正直) will have long-term consequences.
One reason why having a rival can enhance your venture's performance is that it creates a level of excitement that drives you to work harder. But this eagerness to win may also hurt your venture's success, particularly when it causes you to make impulsive, insensible decisions. But it's possible to avoid such costly mistakes by making a habit of engaging in critical thinking, such as considering opposing viewpoints and conducting cost-benefit analyses, especially for those decisions that are complex and can determine the future of your venture.
The sense of eagerness that comes with having a rival cannot only cause you to make poorer decisions, but it can also lead you to take greater risks that put your venture in great dangers. One way you can overcome the risk-inducing(诱发) effects of rivalry that stand to endanger your venture's success is to remain attentive to your emotional state and actively monitor how such feelings are affecting your decision-making.
51. How can competitive rivalry benefit entrepreneurs according to the passage?
A. By enabling them to outcompete other entrepreneurs.
B. By enabling them to make their venture a success.
C. By helping them to reach long-term goals.
D. By helping them to stay goal-oriented.
52. What is one of the traps entrepreneurs may often fall into when competing with rivals?
A. They may adopt strategies that are bound to ruin their venture.
B. They may depend on unethical means to outperform their rivals.
C. They may be too eager to succeed while ignoring the huge labor cost.
D. They may be intently focused on winning at the current market level.
53. What are entrepreneurs advised to do to avoid traps that often accompany rivalry?
A. Think very carefully about what really matters.
B. Prioritize obtaining immediate benefits.
C. Estimate the long-term consequences.
D. Reflect on what successes are achievable.
54. How can entrepreneurs avoid making impulsive and insensible decisions?
A. By engaging themselves in critical reasoning.
B. By developing a habit of keeping their integrity.
C. By criticizing themselves for previous poor performances.
D. By stopping themselves from being too excited about their successes.
55. How can entrepreneurs overcome the risk-inducing effects of rivalry?
A. By paying close attention to their current performance.
B. By taking steps that stand to endanger their rivals' success.
C. By monitoring how their decision-making impacts their mentality.
D. By keeping their emotions in check to avoid making poor decisions.
Having a rival(对手) can keep you committed to achieving your goals and enhance your overall performance. But before you go out and find an entrepreneur(创业者) to outcompete(胜出), it's important to understand and avoid the traps that often come with rivalry. After all, competitive rivalry can also make it difficult for you to make a decision and increase your willingness to take risks, behaviors that can ultimately hurt your venture's(企业) success.
Finding someone you're committed to outcompeting can be a great way to stay focused on your goals and push your venture to the next level. But when you're intently focused on outperforming your rivals, you may begin to develop a "win-at-all-costs" mentality(心态) that causes you to ignore how you achieve success. One group of researchers, for example, examined the link between rivalry and unethical(不道德的) behavior. They found that when people compete against their rivals, they are more willing to behave unethically to win. But such behavior may damage your reputation and strain(使……紧张) relationships important to your success. One way to avoid this trap is to stop and reflect on what's important. While outperforming your rivals may provide short-term benefits, the loss of your integrity(正直) will have long-term consequences.
One reason why having a rival can enhance your venture's performance is that it creates a level of excitement that drives you to work harder. But this eagerness to win may also hurt your venture's success, particularly when it causes you to make impulsive, insensible decisions. But it's possible to avoid such costly mistakes by making a habit of engaging in critical thinking, such as considering opposing viewpoints and conducting cost-benefit analyses, especially for those decisions that are complex and can determine the future of your venture.
The sense of eagerness that comes with having a rival cannot only cause you to make poorer decisions, but it can also lead you to take greater risks that put your venture in great dangers. One way you can overcome the risk-inducing(诱发) effects of rivalry that stand to endanger your venture's success is to remain attentive to your emotional state and actively monitor how such feelings are affecting your decision-making.
51. How can competitive rivalry benefit entrepreneurs according to the passage?
A. By enabling them to outcompete other entrepreneurs.
B. By enabling them to make their venture a success.
C. By helping them to reach long-term goals.
D. By helping them to stay goal-oriented.
52. What is one of the traps entrepreneurs may often fall into when competing with rivals?
A. They may adopt strategies that are bound to ruin their venture.
B. They may depend on unethical means to outperform their rivals.
C. They may be too eager to succeed while ignoring the huge labor cost.
D. They may be intently focused on winning at the current market level.
53. What are entrepreneurs advised to do to avoid traps that often accompany rivalry?
A. Think very carefully about what really matters.
B. Prioritize obtaining immediate benefits.
C. Estimate the long-term consequences.
D. Reflect on what successes are achievable.
54. How can entrepreneurs avoid making impulsive and insensible decisions?
A. By engaging themselves in critical reasoning.
B. By developing a habit of keeping their integrity.
C. By criticizing themselves for previous poor performances.
D. By stopping themselves from being too excited about their successes.
55. How can entrepreneurs overcome the risk-inducing effects of rivalry?
A. By paying close attention to their current performance.
B. By taking steps that stand to endanger their rivals' success.
C. By monitoring how their decision-making impacts their mentality.
D. By keeping their emotions in check to avoid making poor decisions.
答案:
51.D 细节理解题。题干意为:根据这篇文章,有竞争力的竞争如何使创业者受益?根据第一段中“Having a rival(对手)can keep you committed to achieving your goals and enhance your overall performance.”可知,有一个对手可以让人致力于实现目标,并提高自己的整体表现,所以有竞争力的竞争通过帮助创业者保持目标导向来使他们受益。故选D。
52.B 细节理解题。题干意为:创业者在与对手竞争时可能经常陷入的陷阱之一是什么?根据第二段中“They found that when people compete against their rivals,they are more willing to behave unethically to win.”可知,创业者在与对手竞争时可能经常陷入的陷阱之一是他们可能依靠不道德的手段来超越对手。故选B。
53.A 细节理解题。题干意为:创业者被建议做什么来避免经常伴随竞争而来的陷阱?根据第二段中“One way to avoid this trap is to stop and reflect on what’s important.”可知,创业者被建议仔细思考什么才是真正重要的事情来避免竞争中的陷阱。故选A。
54.A 细节理解题。题干意为:创业者如何才能避免做出冲动和不明智的决定?根据第三段中“it’s possible to avoid such costly mistakes by making a habit of engaging in critical thinking”可知,通过进行批判性思考,创业者可以避免做出冲动和不明智的决定。故选A。
55.D 推理判断题。题干意为:创业者如何克服竞争带来的风险诱导效应?根据最后一段中“One way you can overcome the risk-inducing(诱发)effects of rivalry...is to remain attentive to your emotional state and actively monitor how such feelings are affecting your decision-making”可知,克服竞争带来的可能危及企业成功的风险的一种方法是保持关注自己的情绪状态,并积极关注这样的情绪如何影响决策。由此可推知,创业者可以通过控制自己的情绪来避免做出错误的决定,从而克服竞争带来的风险诱导效应。故选D。
52.B 细节理解题。题干意为:创业者在与对手竞争时可能经常陷入的陷阱之一是什么?根据第二段中“They found that when people compete against their rivals,they are more willing to behave unethically to win.”可知,创业者在与对手竞争时可能经常陷入的陷阱之一是他们可能依靠不道德的手段来超越对手。故选B。
53.A 细节理解题。题干意为:创业者被建议做什么来避免经常伴随竞争而来的陷阱?根据第二段中“One way to avoid this trap is to stop and reflect on what’s important.”可知,创业者被建议仔细思考什么才是真正重要的事情来避免竞争中的陷阱。故选A。
54.A 细节理解题。题干意为:创业者如何才能避免做出冲动和不明智的决定?根据第三段中“it’s possible to avoid such costly mistakes by making a habit of engaging in critical thinking”可知,通过进行批判性思考,创业者可以避免做出冲动和不明智的决定。故选A。
55.D 推理判断题。题干意为:创业者如何克服竞争带来的风险诱导效应?根据最后一段中“One way you can overcome the risk-inducing(诱发)effects of rivalry...is to remain attentive to your emotional state and actively monitor how such feelings are affecting your decision-making”可知,克服竞争带来的可能危及企业成功的风险的一种方法是保持关注自己的情绪状态,并积极关注这样的情绪如何影响决策。由此可推知,创业者可以通过控制自己的情绪来避免做出错误的决定,从而克服竞争带来的风险诱导效应。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看