2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第330页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
B
The TV room at the south end of our house is like a black hole: It’s the place where things often end up if there’s no other place to put them, or if I can’t decide whether to throw them away. As such, it’s a land of perfectly serviceable cardboard boxes, old magazines saved for the recipes I will never try, shoes that are just about but not quite worn out, a wood stove I rarely light and other odds and ends.
Just the other night, I heard a scratching sound coming from the TV room. I went out to have a look, but of course there was no sound when I got there. Yet after I had gone to bed, it was loud enough to wake me.
The next morning at breakfast the scratching continued even as I entered the room, long enough for me to identify the source, which was the stovepipe leading from the wood stove. Ever so carefully, I approached and opened the stove’s front doors. There it was—a surprised, little squirrel, looking straight up at me.
I immediately shut the stove doors and considered what to do. I didn’t want to kill it, so I decided I would give it an easy escape route.
I closed the door to the kitchen and opened the outside door.
It was a windy, freezing day, and the cold air immediately rushed in. I threw the stove doors open, stepped back and waited—but not for long. The squirrel jumped out of the stove, but it was upset and didn’t head outside. Instead, it tore through my magazines in piles, ran up the curtains, and then broke my collection of soda bottles, sending several crashing to the floor. The animal was in a complete panic, and all I could do was stand back and hope it would leave.
It finally dawned on me that I was probably the thing scaring it into a panic. So, I quickly left the room. When I returned, it had gone. Job done.
All in all, two jobs were done that day. Not only did I evacuate a squirrel, but the animal did me a big favor: It made the TV room into more of a mess than it was before, to the point where I could stand it no longer. I made a great effort in making the room tidy. Finally, I had the clean, inviting space I had planned to have all along.
41. What does the author mean by describing the TV room as “a black hole”?
A. The author cannot find anything in the TV room except a hole.
B. The TV room contains various things that the author rarely uses.
C. The TV room is too dark to see things as clearly as possible.
D. There is no space to put anything in the TV room.
42. What did the author do when he/she first saw the squirrel?
A. The author attempted to catch it immediately.
B. The author ignored the squirrel and left.
C. The author closed the stove’s front doors.
D. The author caught it without any hesitation.
43. What does the word “panic” mean in Para. 5?
A. A state of excitement and joy.
B. A state of standing still without moving.
C. A feeling of fear and anxiety.
D. A feeling of being embarrassed.
44. According to the last paragraph, what is the author’s attitude towards the squirrel?
A. The author was annoyed with the squirrel.
B. The author was upset about the squirrel’s leaving.
C. The author didn’t like the squirrel.
D. The author felt grateful to the squirrel.
45. What might be the best title of the passage?
A. A Squirrel’s Chaos Leads to an Unexpected Cleanup
B. A Squirrel’s Escape from a Wood Stove
C. Saving a Squirrel: A Lesson in Kindness
D. Trapped in the Stove: A Rescue Mission in Winter
The TV room at the south end of our house is like a black hole: It’s the place where things often end up if there’s no other place to put them, or if I can’t decide whether to throw them away. As such, it’s a land of perfectly serviceable cardboard boxes, old magazines saved for the recipes I will never try, shoes that are just about but not quite worn out, a wood stove I rarely light and other odds and ends.
Just the other night, I heard a scratching sound coming from the TV room. I went out to have a look, but of course there was no sound when I got there. Yet after I had gone to bed, it was loud enough to wake me.
The next morning at breakfast the scratching continued even as I entered the room, long enough for me to identify the source, which was the stovepipe leading from the wood stove. Ever so carefully, I approached and opened the stove’s front doors. There it was—a surprised, little squirrel, looking straight up at me.
I immediately shut the stove doors and considered what to do. I didn’t want to kill it, so I decided I would give it an easy escape route.
I closed the door to the kitchen and opened the outside door.
It was a windy, freezing day, and the cold air immediately rushed in. I threw the stove doors open, stepped back and waited—but not for long. The squirrel jumped out of the stove, but it was upset and didn’t head outside. Instead, it tore through my magazines in piles, ran up the curtains, and then broke my collection of soda bottles, sending several crashing to the floor. The animal was in a complete panic, and all I could do was stand back and hope it would leave.
It finally dawned on me that I was probably the thing scaring it into a panic. So, I quickly left the room. When I returned, it had gone. Job done.
All in all, two jobs were done that day. Not only did I evacuate a squirrel, but the animal did me a big favor: It made the TV room into more of a mess than it was before, to the point where I could stand it no longer. I made a great effort in making the room tidy. Finally, I had the clean, inviting space I had planned to have all along.
41. What does the author mean by describing the TV room as “a black hole”?
A. The author cannot find anything in the TV room except a hole.
B. The TV room contains various things that the author rarely uses.
C. The TV room is too dark to see things as clearly as possible.
D. There is no space to put anything in the TV room.
42. What did the author do when he/she first saw the squirrel?
A. The author attempted to catch it immediately.
B. The author ignored the squirrel and left.
C. The author closed the stove’s front doors.
D. The author caught it without any hesitation.
43. What does the word “panic” mean in Para. 5?
A. A state of excitement and joy.
B. A state of standing still without moving.
C. A feeling of fear and anxiety.
D. A feeling of being embarrassed.
44. According to the last paragraph, what is the author’s attitude towards the squirrel?
A. The author was annoyed with the squirrel.
B. The author was upset about the squirrel’s leaving.
C. The author didn’t like the squirrel.
D. The author felt grateful to the squirrel.
45. What might be the best title of the passage?
A. A Squirrel’s Chaos Leads to an Unexpected Cleanup
B. A Squirrel’s Escape from a Wood Stove
C. Saving a Squirrel: A Lesson in Kindness
D. Trapped in the Stove: A Rescue Mission in Winter
答案:
41.B 推理判断题。题干意为:通过将电视房描述为“一个黑洞”,作者是什么意思?根据第一段内容可知,作者家里南端的电视房就像一个黑洞:如果找不到其他地方放东西,或者拿不定主意要不要扔掉它们,那些东西最终都会堆到那里。因此,那里成了纸板箱、旧杂志、即将坏掉的鞋子、很少用的木炉以及其他各种零碎物品的天下。由此可推知,作者说自家电视房就像一个黑洞,意思是那里放着各种各样作者很少用到的杂物。故选B。
42.C 细节理解题。题干意为:当作者第一次看到松鼠时,她/她做了什么?根据第三段中“I approached and opened the stove’s front doors. There it was—a surprised, little squirrel!”和第四段中“I immediately shut the stove doors”可知,作者发现炉子里有一只松鼠的第一反应是把炉子的前门关上。故选C。
43.C 词义猜测题。题干意为:第五段中的单词“panic”是什么意思?根据第五段中“The squirrel jumped out of the stove, but it was upset... it tore through my magazines in piles, ran up the curtains, and then broke my collection of soda bottles”可知,松鼠从炉子里跳了出来,它很不安,在一堆堆杂志里撕扯着,又爬上窗帘,然后还打碎了作者汽水瓶的收藏。由此可推知,小松鼠很恐慌。故选C。
44.D 推理判断题。题干意为:根据最后一段,作者对于松鼠的态度是什么?根据最后一段中“the animal did me a big favor:It made the TV room into more of a mess than it was before, to the point where I could stand it no longer. I made a great effort in making the room tidy. Finally, I had the clean, inviting space I had planned to have all along”可知,松鼠帮作者做了一件大事:它把电视房弄得比以前更乱了,乱到作者再也无法忍受,最后作者把房间整理干净并得到了一直计划想要的空间。由此可推知,作者对于松鼠是感激的。故选D。
45.A 标题归纳题。题干意为:这篇文章的最佳标题可能是什么?通读全文,并根据最后一段内容可知,本文主要讲述了一只小松鼠的意外出现把作者家原本就乱糟糟、装满杂物的电视房弄得更乱了,使作者对电视房做了大清理,得到了一个干净整洁的屋子。所以,A项“一只松鼠的混乱行动导致了一次意外的大扫除”适合作最佳标题。故选A。
42.C 细节理解题。题干意为:当作者第一次看到松鼠时,她/她做了什么?根据第三段中“I approached and opened the stove’s front doors. There it was—a surprised, little squirrel!”和第四段中“I immediately shut the stove doors”可知,作者发现炉子里有一只松鼠的第一反应是把炉子的前门关上。故选C。
43.C 词义猜测题。题干意为:第五段中的单词“panic”是什么意思?根据第五段中“The squirrel jumped out of the stove, but it was upset... it tore through my magazines in piles, ran up the curtains, and then broke my collection of soda bottles”可知,松鼠从炉子里跳了出来,它很不安,在一堆堆杂志里撕扯着,又爬上窗帘,然后还打碎了作者汽水瓶的收藏。由此可推知,小松鼠很恐慌。故选C。
44.D 推理判断题。题干意为:根据最后一段,作者对于松鼠的态度是什么?根据最后一段中“the animal did me a big favor:It made the TV room into more of a mess than it was before, to the point where I could stand it no longer. I made a great effort in making the room tidy. Finally, I had the clean, inviting space I had planned to have all along”可知,松鼠帮作者做了一件大事:它把电视房弄得比以前更乱了,乱到作者再也无法忍受,最后作者把房间整理干净并得到了一直计划想要的空间。由此可推知,作者对于松鼠是感激的。故选D。
45.A 标题归纳题。题干意为:这篇文章的最佳标题可能是什么?通读全文,并根据最后一段内容可知,本文主要讲述了一只小松鼠的意外出现把作者家原本就乱糟糟、装满杂物的电视房弄得更乱了,使作者对电视房做了大清理,得到了一个干净整洁的屋子。所以,A项“一只松鼠的混乱行动导致了一次意外的大扫除”适合作最佳标题。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看