2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第234页
B
"Are you okay?" My brother Matthew asked from the driver's seat as we hung upside down, trapped by our seat belts and covered in sand. Off-roading driving adventure on 85, 000 acres of hills of sand in California had become our tradition. I felt the blood rushing to my head, my heart pounding like the loud bass(低音吉他) in a car. It reminded me of the four bass-loving brothers who lived across from us growing up. As a little girl, I often wondered if Matthew and I would ever have their friendship.
When Matthew found out he was to have a baby brother, he was over the moon. But to everyone's surprise, "It's a girl!" His disappointment was obvious. As soon as I could walk, my big brother was everything to me, my idol. But to him, I was an annoyance, though he found comfort in playing tricks on me. Yet, I put up with it, waiting for moments when he'd reach out from his loneliness. The brother-sister relationship is unique, and it's often the longest relationship we have in our entire lives. After learning that I missed him, Matthew unexpectedly invited me to visit him at university. In his room, he handed me a drink. We didn't need many words; as siblings, we had a simple way of chatting. He knew about my struggles—the family secrets—and became my rock. Years later, when I was left out of the family Thanksgiving, he refused to attend without me. Instead, we had dinner—just the two of us. My big brother, who used to be a bit mean to me, had become my protector and friend. But after our off-roading accident, I saw him differently—vulnerable and unprotected.
"Are you okay? Are you bleeding?" I checked his injuries. The man I'd seen as strong was now human, delicate.
As we got ourselves back upright, I realized it was time for me to be his protector. Our shared bond had grown even deeper. I looked at my big brother, and we both smiled. Without him, my life would be unimaginably different. It was my turn to protect him. Thankfully, we had let each other in.
41. Why did the author mention the four bass-loving brothers in the first paragraph?
A. To highlight her admiration for their musical taste.
B. To show her childhood longing for brotherly friendship.
C. To explain the reason for her initial distance from Matthew.
D. To illustrate the noisy environment of their childhood.
42. What did the author think of Matthew in her childhood?
A. He was admiring.
B. He was lonely.
C. He was easy-going.
D. He was annoying.
43. How did the author feel when hearing Matthew's invitation?
A. Worried.
B. Surprised.
C. Honored.
D. Hesitant.
44. What was Matthew's reaction when the author was left out of the family event?
A. He tried to find out the real reason.
B. He was a little angry but said nothing.
C. He understood and accepted the fact.
D. He accompanied her to dine elsewhere.
45. What did the author realize about her brother after the accident?
A. He was different from her.
B. He was not physically strong.
C. He also needed protection.
D. He depended much on her.
答案: 41.B 推理判断题。题干意为:作者为什么在第一段提到了四个热爱吉他的兄弟?根据第一段中“It reminded me of the four bass-loving brothers... wondered if Matthew and I would ever have their friendship.”可知,作者家对面住着四个喜欢低音吉他的兄弟,作者常常好奇自己和哥哥Matthew之间是否会有他们那样的友谊。由此可推知,作者提到他们是为了表达她童年时对兄弟情谊的渴望。故选B。
42.A 细节理解题。题干意为:作者在童年时期认为Matthew是什么样的?根据第二段中“As soon as I could walk, my big brother was everything to me, my idol.”可知,从作者能走路起,她的哥哥就是她的偶像。由此可知,作者在童年时期仰慕Matthew。故选A。
43.B 推理判断题。题干意为:在听到Matthew的邀请时,作者感觉如何?根据第二段中“After learning that I missed him, Matthew unexpectedly invited me to visit him at university.”可知,Matthew在得知作者想念他后,出乎意料地邀请作者去大学看望他。由此可推知,作者在听到Matthew的邀请时感到惊讶。故选B。
44.D 细节理解题。题干意为:当作者被排除在家庭活动之外时,Matthew的反应是什么?根据第二段中“Years later, when I was left out of the family Thanksgiving, he refused to attend without me. Instead, we had dinner—just the two of us。”故选D。
45.C 推理判断题。题干意为:事故发生后,作者对她的哥哥意识到了什么?根据最后一段中“I realized it was time for me to be his protector”和“It was my turn to protect him.”可知,这次事故让作者意识到轮到自己保护哥哥了。由此可推知,事故发生后,作者意识到哥哥也需要保护。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭