2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第381页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
D
The thing about space is that it’s huge—terrifyingly, impossibly huge. It took three days for the Apollo missions to get to the moon. It takes between five months and a year to get to Mars and around five years to get to Jupiter. The nearest star outside the Solar System is Proxima Centauri, which would take the Voyager spacecraft 80,000 years to get to.
We’re not really built for space travel. We don’t live very long, relatively speaking. Our muscles and skeleton need gravity. We need oxygen, warmth, water and food, but space doesn’t have any of these. We’re not good with high doses(剂量) of radiation. In other words, space exploration is an incredibly dangerous venture.
When I was a kid, exploring space was a big deal. The first space mission I remember was Viking 2, which landed on Mars. Honestly, I was expecting it to find alien life. Not intelligent life, maybe, but life. Back then I knew with absolute certainty that we were not alone in the universe. It was only a matter of time before we’d pick up radio signals from an alien civilization. I figured that one day in the not-too-distant future, those aliens would land, and we’d finally get to know our intergalactic(星系间的) neighbors.
When the Space Shuttle program was first announced, I was convinced that the future was on its way. We were reaching outward. Humans were going to explore the universe, meet aliens, live on other worlds, and have adventures. And it was all going to happen in my lifetime.
Of course, none of those has happened. There have been lots of incredible missions including Voyager 1 and 2, New Horizons, and Cassini. None of these missions have involved astronauts, and the future that a lot of us stamped into our imaginations hasn’t happened. But we need to go on exploring. Exploration, knowledge, wonder, imagination—these are the best of what it means to be human. Let’s boldly go already. The next giant leap doesn’t have to be Mars. It would be incredible to find microbial(微生物的) life somewhere in outer space.
On January 28, 1986, I sat in the cafeteria of my high school and watched the Space Shuttle Challenger take off. The teachers at my school had set up TVs so that we could get inspired. Instead, we all watched in horror as the space shuttle blew up. Seven astronauts died. Not one of us thought that we should cancel the Space Shuttle program or cut NASA’s budget. If anything, we wanted more. We still do.
51. What can we know from the first two paragraphs?
A. The difficulties of space travel.
B. The main characteristics of space.
C. The limitations of the human body.
D. The location of Earth in the universe.
52. Which one didn’t the author expect on space exploration when he was a kid?
A. Evidence of alien life.
B. Adventures in outer space.
C. Knowledge about the origin of life.
D. Communication with alien civilizations.
53. Why do we need to continue the cause of space exploration according to the author?
A. Living on other worlds will bring benefits.
B. It involves the best things that make us human.
C. Life existing beyond Earth can satisfy your needs.
D. We will have great fun having adventures in space.
54. What message does the author intend to convey through the last paragraph?
A. No difficulties would stop us from exploring the universe.
B. We need to encourage more students to explore the unknown.
C. Mankind’s journey to space is a dangerous but rewarding one.
D. More efforts should be made to ensure the safety of astronauts.
55. What is the main theme of this passage?
A. The challenges of space travel.
B. The need to continue space exploration.
C. The failed expectations of space exploration.
D. The author’s childhood memories of space travel.
The thing about space is that it’s huge—terrifyingly, impossibly huge. It took three days for the Apollo missions to get to the moon. It takes between five months and a year to get to Mars and around five years to get to Jupiter. The nearest star outside the Solar System is Proxima Centauri, which would take the Voyager spacecraft 80,000 years to get to.
We’re not really built for space travel. We don’t live very long, relatively speaking. Our muscles and skeleton need gravity. We need oxygen, warmth, water and food, but space doesn’t have any of these. We’re not good with high doses(剂量) of radiation. In other words, space exploration is an incredibly dangerous venture.
When I was a kid, exploring space was a big deal. The first space mission I remember was Viking 2, which landed on Mars. Honestly, I was expecting it to find alien life. Not intelligent life, maybe, but life. Back then I knew with absolute certainty that we were not alone in the universe. It was only a matter of time before we’d pick up radio signals from an alien civilization. I figured that one day in the not-too-distant future, those aliens would land, and we’d finally get to know our intergalactic(星系间的) neighbors.
When the Space Shuttle program was first announced, I was convinced that the future was on its way. We were reaching outward. Humans were going to explore the universe, meet aliens, live on other worlds, and have adventures. And it was all going to happen in my lifetime.
Of course, none of those has happened. There have been lots of incredible missions including Voyager 1 and 2, New Horizons, and Cassini. None of these missions have involved astronauts, and the future that a lot of us stamped into our imaginations hasn’t happened. But we need to go on exploring. Exploration, knowledge, wonder, imagination—these are the best of what it means to be human. Let’s boldly go already. The next giant leap doesn’t have to be Mars. It would be incredible to find microbial(微生物的) life somewhere in outer space.
On January 28, 1986, I sat in the cafeteria of my high school and watched the Space Shuttle Challenger take off. The teachers at my school had set up TVs so that we could get inspired. Instead, we all watched in horror as the space shuttle blew up. Seven astronauts died. Not one of us thought that we should cancel the Space Shuttle program or cut NASA’s budget. If anything, we wanted more. We still do.
51. What can we know from the first two paragraphs?
A. The difficulties of space travel.
B. The main characteristics of space.
C. The limitations of the human body.
D. The location of Earth in the universe.
52. Which one didn’t the author expect on space exploration when he was a kid?
A. Evidence of alien life.
B. Adventures in outer space.
C. Knowledge about the origin of life.
D. Communication with alien civilizations.
53. Why do we need to continue the cause of space exploration according to the author?
A. Living on other worlds will bring benefits.
B. It involves the best things that make us human.
C. Life existing beyond Earth can satisfy your needs.
D. We will have great fun having adventures in space.
54. What message does the author intend to convey through the last paragraph?
A. No difficulties would stop us from exploring the universe.
B. We need to encourage more students to explore the unknown.
C. Mankind’s journey to space is a dangerous but rewarding one.
D. More efforts should be made to ensure the safety of astronauts.
55. What is the main theme of this passage?
A. The challenges of space travel.
B. The need to continue space exploration.
C. The failed expectations of space exploration.
D. The author’s childhood memories of space travel.
答案:
51.A 推理判断题。题干意为:我们可以从前两段中得知什么?根据第一段中“The thing about space is that it’s huge—terrifyingly,impossibly huge.”可知,太空极其辽阔;根据第二段中“We don’t live very long... Our muscles and skeleton need gravity. We need oxygen,warmth,water and food,but space doesn’t have any of these. We’re not good with high doses(剂量) of radiation.”可知,人类寿命不够长,在太空中需要重力、氧气、温暖、水和食物,而这些太空中都没有,此外,人类不擅长应对太空中的高辐射。由此可推知,人类在太空探索中面临时间和距离、人类生理限制及环境等诸多困难。故选A。 52.C 细节理解题。题干意为:当作者是一个孩子时,关于太空探索,他没有期望哪一项?第三段中“When I was a kid... Honestly,I was expecting it to find alien life.”提到,孩童时代的作者期待过发现外星人;第三段中“those aliens would land,and we’d finally get to know our intergalactic(星系间的) neighbors”提到,作者曾期待与外星文明交流;第四段中“Humans were going to explore the universe... and have adventures.”提到,作者也曾期待探索外太空。C项“关于生命起源的知识”在文中未提及。故选C。 53.B 推理判断题。题干意为:根据作者(所说),为什么我们需要继续太空探索的事业?根据倒数第二段中“But we need to go on exploring. Exploration,knowledge,wonder,imagination—these are the best of what it means to be human.”可推知,我们要继续太空探索事业,是因为它包含了使我们成为人类的最好的事物。故选B。 54.A 推理判断题。题干意为:作者旨在通过最后一段传达什么信息?根据最后一段中“we all watched in horror as the space shuttle blew up. Seven astronauts die. Not one of us thought that we should cancel the Space Shuttle program or cut NASA’s budget. If anything,we wanted more. We still do”可知,航天事故并没有使“我们”想取消航天项目或削减开支,反而使“我们”想要更多的努力,过去是这样,现在仍然是这样。由此可推知,作者想传达的信息是任何困难都不能阻止“我们”探索宇宙。故选A。 55.B 主旨大意题。题干意为:这篇文章的主题是什么?通读全文,并根据倒数第二段中“we need to go on exploring”可知,尽管太空探索困难重重,但是仍然有必要继续下去。所以,B项“继续进行太空探索的必要性”是本文的主题。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看