2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第223页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
C
“If it ain’t broke, don’t fix it.” Coca-Cola learned this hard lesson in 1985 when they introduced “New Coke”, a decision that nearly alienated(疏远,使敌对) its loyal customer base.
During the 1970s, Pepsi gained market share despite Coca-Cola remaining the world’s best-selling soft drink. Pepsi’s success was partly due to the “Pepsi Challenge” campaign, where blind taste tests showed many consumers preferred Pepsi’s flavor. This led Coca-Cola executives to believe their soda’s taste, not Pepsi’s marketing, was responsible for the decline in market share. To counter this, they developed a new, sweeter formula that resembled Pepsi’s taste.
On April 23, 1985, Coca-Cola chairman Roberto Goizueta announced New Coke, discontinuing the company’s 99-year-old classic formula. However, the decision backfired spectacularly(引人注目地). Loyal Coca-Cola fans were boiling. The company received 5,000 angry phone calls a day, and protests broke out, with people pouring New Coke into sewer drains(下水道排水口). One consumer wrote, “I don’t think I’d be more upset if you were to burn the flag in our front yard.”
Coca-Cola executives were caught off guard by the public anger. Their decision had been backed by 190,000 blind taste tests, which indicated consumers preferred the new formula. However, they underestimated the emotional attachment people had to the original Coke. They never asked how consumers would feel if the new recipe completely replaced the old one.
Just 79 days later, Coca-Cola held another press conference to announce the return of the original formula, now rebranded as “Coca-Cola Classic”. Goizueta admitted, “Our boss is the consumer.” Coca-Cola Classic quickly outsold New Coke, and within a few months, it regained its position as the top-selling cola, surpassing Pepsi. Surprisingly, the company’s market position improved, as consumers reaffirmed their loyalty to the original Coca-Cola brand.
Reflecting on the incident, Goizueta acknowledged that no amount of consumer research could capture the emotional bond people had with the original Coca-Cola. “All the time and money and skill heavily poured into consumer research on the new Coca-Cola could not measure the deep emotional attachment to original Coca-Cola felt by so many people.” Some even speculated(猜测) that the disaster had been a deliberate marketing trick. Goizueta denied this, saying, “The truth is that we’re not that dumb(愚蠢的) and we’re not that smart.”
Ultimately, Coca-Cola learned that data and taste tests cannot always replace brand loyalty, especially with a product so tied to consumer identity. New Coke’s failure demonstrated the risks of trying to “fix” something that wasn’t broken in the first place.
46. What was the main reason for Coca-Cola introducing New Coke in 1985?
A. To respond to customer complaints about the original formula.
B. To compete with Pepsi after declining market share.
C. To create a healthier beverage option for consumers.
D. To celebrate the company’s 100th anniversary.
47. How did Coca-Cola consumers initially react to the introduction of New Coke?
A. They were indifferent and did not care about the change.
B. They welcomed the new formula and praised the company.
C. They were angry and expressed their anger through protests.
D. They preferred New Coke over the original one immediately.
48. What did Roberto Goizueta learn from the New Coke incident?
A. They shouldn’t have done so few flavor tests.
B. Products development doesn’t necessarily increase market share.
C. Brand loyalty cannot be measured through tests and data.
D. Marketing tricks are effective in regaining consumer trust.
49. What was the outcome of Coca-Cola’s return decision to the original formula?
A. Coca-Cola Classic quickly outsold New Coke and regained market leadership.
B. Financial losses increased as consumers rejected the original one.
C. The new Coke formula remained more popular than the Classic.
D. Pepsi became the top-selling cola brand permanently.
50. The author’s main focus in writing this passage is to .
A. highlight Coca-Cola’s recovery from the New Coke failure
B. criticize Coca-Cola’s decision-making process
C. discuss the emotional bond consumers have with brands
D. compare and contrast Coca-Cola’s and Pepsi’s market strategies
“If it ain’t broke, don’t fix it.” Coca-Cola learned this hard lesson in 1985 when they introduced “New Coke”, a decision that nearly alienated(疏远,使敌对) its loyal customer base.
During the 1970s, Pepsi gained market share despite Coca-Cola remaining the world’s best-selling soft drink. Pepsi’s success was partly due to the “Pepsi Challenge” campaign, where blind taste tests showed many consumers preferred Pepsi’s flavor. This led Coca-Cola executives to believe their soda’s taste, not Pepsi’s marketing, was responsible for the decline in market share. To counter this, they developed a new, sweeter formula that resembled Pepsi’s taste.
On April 23, 1985, Coca-Cola chairman Roberto Goizueta announced New Coke, discontinuing the company’s 99-year-old classic formula. However, the decision backfired spectacularly(引人注目地). Loyal Coca-Cola fans were boiling. The company received 5,000 angry phone calls a day, and protests broke out, with people pouring New Coke into sewer drains(下水道排水口). One consumer wrote, “I don’t think I’d be more upset if you were to burn the flag in our front yard.”
Coca-Cola executives were caught off guard by the public anger. Their decision had been backed by 190,000 blind taste tests, which indicated consumers preferred the new formula. However, they underestimated the emotional attachment people had to the original Coke. They never asked how consumers would feel if the new recipe completely replaced the old one.
Just 79 days later, Coca-Cola held another press conference to announce the return of the original formula, now rebranded as “Coca-Cola Classic”. Goizueta admitted, “Our boss is the consumer.” Coca-Cola Classic quickly outsold New Coke, and within a few months, it regained its position as the top-selling cola, surpassing Pepsi. Surprisingly, the company’s market position improved, as consumers reaffirmed their loyalty to the original Coca-Cola brand.
Reflecting on the incident, Goizueta acknowledged that no amount of consumer research could capture the emotional bond people had with the original Coca-Cola. “All the time and money and skill heavily poured into consumer research on the new Coca-Cola could not measure the deep emotional attachment to original Coca-Cola felt by so many people.” Some even speculated(猜测) that the disaster had been a deliberate marketing trick. Goizueta denied this, saying, “The truth is that we’re not that dumb(愚蠢的) and we’re not that smart.”
Ultimately, Coca-Cola learned that data and taste tests cannot always replace brand loyalty, especially with a product so tied to consumer identity. New Coke’s failure demonstrated the risks of trying to “fix” something that wasn’t broken in the first place.
46. What was the main reason for Coca-Cola introducing New Coke in 1985?
A. To respond to customer complaints about the original formula.
B. To compete with Pepsi after declining market share.
C. To create a healthier beverage option for consumers.
D. To celebrate the company’s 100th anniversary.
47. How did Coca-Cola consumers initially react to the introduction of New Coke?
A. They were indifferent and did not care about the change.
B. They welcomed the new formula and praised the company.
C. They were angry and expressed their anger through protests.
D. They preferred New Coke over the original one immediately.
48. What did Roberto Goizueta learn from the New Coke incident?
A. They shouldn’t have done so few flavor tests.
B. Products development doesn’t necessarily increase market share.
C. Brand loyalty cannot be measured through tests and data.
D. Marketing tricks are effective in regaining consumer trust.
49. What was the outcome of Coca-Cola’s return decision to the original formula?
A. Coca-Cola Classic quickly outsold New Coke and regained market leadership.
B. Financial losses increased as consumers rejected the original one.
C. The new Coke formula remained more popular than the Classic.
D. Pepsi became the top-selling cola brand permanently.
50. The author’s main focus in writing this passage is to .
A. highlight Coca-Cola’s recovery from the New Coke failure
B. criticize Coca-Cola’s decision-making process
C. discuss the emotional bond consumers have with brands
D. compare and contrast Coca-Cola’s and Pepsi’s market strategies
答案:
46.B 细节理解题。题干意为:可口可乐在1985年推出新可乐的主要原因是什么?根据第二段中“This led Coca-Cola executives to believe their soda’s taste,not Pepsi’s marketing,was responsible for the decline in market share. To counter this,they developed a new,sweeter formula that resembled Pepsi’s taste.”可知,可口可乐的高管们认为,市场份额下降的原因在于自家汽水的口味,他们因此研发出了一种与百事可乐的口味相似的配方。由此可知,可口可乐在1985年推出新可乐的主要原因是市场份额下降后与百事进行竞争。故选B。
47.C 细节理解题。题干意为:可口可乐的消费者最初对新可乐的推出如何反应?根据第三段中“The company received 5,000 angry phone calls a day,and protests broke out,with people pouring New Coke into sewer drains(下水道排水口).”可知,消费者最初的反应是愤怒并通过抗议来表达不满。故选C。
48.C 推理判断题。题干意为:Roberto Goizueta从新可乐事件中学到了什么?根据倒数第二段中“All the time and money and skill heavily poured into consumer research on the new Coca-Cola could not measure the deep emotional attachment to original Coca-Cola felt by so many people.’”可知,Goizueta表示,投入了大量时间、金钱和技术对新可口可乐进行消费者调查,但这些都无法衡量众多消费者对原版可口可乐的深厚情感依恋。由此可推知,Roberto Goizueta从这一事件中学到了品牌忠诚度不能通过测试和数据来衡量。故选C。
49.A 细节理解题。题干意为:可口可乐决定回归原始配方的结果是什么?根据第五段中“Coca-Cola Classic quickly outsold New Coke,and within a few months,it regained its position as the top-selling cola,surpassing Pepsi.”可知,恢复原始配方后,经典可口可乐的销量迅速超过了新可乐,并且在几个月内就重新夺回了最畅销可乐的地位,超过了百事可乐。由此可知,可口可乐恢复原始配方的结果是经典可口可乐的销量迅速超过新可乐,并重新获得了市场领先地位。故选A。
50.C 写作意图题。题干意为:作者写这篇文章的主要目的是 。通读全文,并根据最后一段中“Coca-Cola learned that data and taste tests cannot always replace brand loyalty”可知,本文主要讲述了可口可乐公司在1985年推出了新可乐,结果却遭到顾客的强烈反对,最终恢复了原始配方的事件,该公司从这次失败的事件中得到了一个教训:品牌忠诚度不能用测试和数据来衡量。由此可知,作者写这篇文章的主要目的是讨论消费者与品牌的情感纽带。故选C。
47.C 细节理解题。题干意为:可口可乐的消费者最初对新可乐的推出如何反应?根据第三段中“The company received 5,000 angry phone calls a day,and protests broke out,with people pouring New Coke into sewer drains(下水道排水口).”可知,消费者最初的反应是愤怒并通过抗议来表达不满。故选C。
48.C 推理判断题。题干意为:Roberto Goizueta从新可乐事件中学到了什么?根据倒数第二段中“All the time and money and skill heavily poured into consumer research on the new Coca-Cola could not measure the deep emotional attachment to original Coca-Cola felt by so many people.’”可知,Goizueta表示,投入了大量时间、金钱和技术对新可口可乐进行消费者调查,但这些都无法衡量众多消费者对原版可口可乐的深厚情感依恋。由此可推知,Roberto Goizueta从这一事件中学到了品牌忠诚度不能通过测试和数据来衡量。故选C。
49.A 细节理解题。题干意为:可口可乐决定回归原始配方的结果是什么?根据第五段中“Coca-Cola Classic quickly outsold New Coke,and within a few months,it regained its position as the top-selling cola,surpassing Pepsi.”可知,恢复原始配方后,经典可口可乐的销量迅速超过了新可乐,并且在几个月内就重新夺回了最畅销可乐的地位,超过了百事可乐。由此可知,可口可乐恢复原始配方的结果是经典可口可乐的销量迅速超过新可乐,并重新获得了市场领先地位。故选A。
50.C 写作意图题。题干意为:作者写这篇文章的主要目的是 。通读全文,并根据最后一段中“Coca-Cola learned that data and taste tests cannot always replace brand loyalty”可知,本文主要讲述了可口可乐公司在1985年推出了新可乐,结果却遭到顾客的强烈反对,最终恢复了原始配方的事件,该公司从这次失败的事件中得到了一个教训:品牌忠诚度不能用测试和数据来衡量。由此可知,作者写这篇文章的主要目的是讨论消费者与品牌的情感纽带。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看