2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第150页
B
The afternoon air was thick and warm, and by the time my dad and I reached the bay, which we called a swimming palace, my clothes were damp and itchy on my skin. Dad dived into the water with a splash, heading out toward the edge of our narrow bay. Overwhelmed, suddenly, with envy, I did what I hadn't done in years: I held my breath and pulled my own head underwater.
There, suspended beneath the glimmering(闪着微光的) surface, I remembered it all—my love of diving, swimming, rivers and lakes. I knew what it was like again: to be free and fully present in my own skin.
Though I've always loved the water, I had spent seven years prior to that day staying away from moments like this one. I was afraid. Struggling for a long time with unhelpful treatments, and the pressures of teenage girls' appearance, I had become entirely reliant on my makeup. I needed total control over how I looked, and going swimming meant washing this control away. My bare face and natural appearance were not something I identified with. I hated it, deeply, though I wished more than anything that I didn't.
But those 10 minutes of contentment I floated within were fuel for the next chapter of my life. Suddenly, it didn't matter how I did it. Whether through medication or mental attitude, I would find a way to have the kind of life that allowed me to dive into the water.
That day was the beginning of a slow but determined journey back to my own body—a slow unlearning of my deep self-consciousness. Life didn't change in a heartbeat: I returned to the shore with all the same fears, but I clothed myself in a new determination to change things. I felt the tide turn.
Reflecting on this moment again today, it seems strange to think that going bare-faced on an empty beach was such a challenge. But this is exactly the perspective I had once dreamed of reaching. I do my best never to take for granted this freedom I have found. I will sink under the surface of the water, embracing that swell of fear and joy and liberation.
41. What can we learn from the first paragraph?
A. The author and her father went camping.
B. The weather was cool and sunny.
C. What the author's father did inspired her.
D. It was dangerous to swim in the bay.
42. The author avoided swimming for seven years because
.
A. she had no access to the bay
B. she had to receive treatments
C. she hated to reapply her makeup
D. she felt insecure without makeup
43. What does the underlined word "it" in Paragraph 3 refer to?
A. My appearance.
B. Going swimming in the sea.
C. Unhelpful treatments.
D. Pressures of teenage girls.
44. How did the author feel after she returned from the diving?
A. Hesitant.
B. Determined.
C. Proud.
D. Joyful.
45. What message does the author want to convey in the passage?
A. You can't judge a book by its cover.
B. Beauty is in the eye of the beholder.
C. Self-acceptance is the greatest gift.
D. Nothing is difficult to a willing heart.
答案: 41.C 推理判断题。题干意为我们可以从第一段得知什么?根据第一段中“Dad dived into the water with a splash... Overwhelmed,suddenly,with envy,I did what I hadn’t done in years:I held my breath and pulled my own head underwater.”可知,看到父亲跳进水里游泳,作者很羡慕,于是她做了自己多年没做过的事。由此可推知,父亲做的事鼓舞了作者。故选C。
42.D 细节理解题。题干意为作者七年来避免游泳,因为。根据第三段中“I was afraid... I had become entirely reliant on my makeup... going swimming meant washing this control away.”可知,作者完全依赖于化妆,而游泳意味着自己的妆容会被洗掉。由此可知,作者七年来没有游泳是因为她害怕没有化妆的自己,觉得没有安全感。故选D。
43.A 代词指代题。题干意为第三段中的画线单词“it”指的是什么?根据第三段中“My bare face and natural appearance were not something I identified with. I hated it,deeply,though I wished more than anything that I didn’t.”可知,画线单词“it”指代上文提到的“My bare face and natural appearance”,即“我的外表”。故选A。
44.B 细节理解题。题干意为作者潜水回来后感觉如何?根据第五段中“I returned to the shore with all the same fears,but I clothed myself in a new determination to change things.”可知,潜水回来之后,作者下定决心要改变。由此可知,潜水回来后,作者感觉自己是坚定的。故选B。
45.C 推理判断题。题干意为作者想在文章中传达什么信息?通读全文,并根据第五段中“That day was the beginning of a slow but determined journey back to my own body—a slow unlearning of my deep self-consciousness.”和最后一段中“Reflecting on this moment again today... I do my best never to take for granted this freedom I have found.”可知,作者曾经因为自己的外貌而焦虑,但是那次潜水经历让作者开始慢慢地接受了自己,逐渐摆脱了自我意识的束缚,并非常珍视自我接纳所带来的自由。由此可推知,作者想传达的是自我接纳是最好的礼物。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭