2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第282页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
B
On a sunny Sunday morning,I went to my first ballet class. But I didn’t do any dancing. This was Class on Stage,a rare opportunity to watch dancers warm up during their daily 75-minute class. I went in knowing that I would be impressed by the physicality of it. Top athletes aren’t born;they’re made.
Forty-five minutes into the class,the dancers didn’t even look tired. While watching dancers quietly plie(下蹲屈膝) with complete control was calming,watching the floor exercises that came next was anything but. The sequences were short but became increasingly complicated,so I stopped paying attention to the directions I couldn’t follow,and simply allowed myself to observe the remarkable results. At the end of the class,I applauded and watched the dancers leave the stage. They had already accomplished so much with their day,and I was left in complete awe,not just of my inadequacy,but also of their effort.
As I headed home,I tried to think of the last time I worked as hard as those dancers at anything in my own life. So much has been made easier by technology:I can listen to any song I want,whenever I want. I can have pretty much anything delivered. I can stay in touch with friends without making the time to see them. But instead of taking shortcuts,maybe I should look for challenges. Because once you start doing challenging things,they become easier,and then you know you can do them.
With the determination and discipline of ballet dancers still fresh in my mind,I commit to doing some hard things:I get back in the habit of practicing a language I’ve been trying to learn. I lift heavier weights. I take the stairs. I write the essay.
Nothing demands as much of me as what ballet demands of those dancers every day. They inspire me. So,I guess what I’m trying to say is that sometimes a fitness class can change your life,even if you’re not the one taking it.
41. Which statement accurately describes the ballet class mentioned in the passage?
A. The writer actively took part in dancing.
B. The dancers didn’t look exhausted despite the physicality.
C. The warm-up session lasted only 45 minutes that morning.
D. The writer could follow the directions throughout the session.
42. How did the writer feel when the ballet class ended?
A. She was amazed by how hard the dancers worked.
B. She regretted not putting more effort into ballet.
C. She believed she could face life’s difficulties better.
D. She felt embarrassed about her own lack of determination.
43. By mentioning the technology that has made life easier,the writer means that .
A. technology allows people to avoid difficult tasks
B. using technology helps improve work efficiency
C. a simple life requires rejecting modern tools
D. technology’s convenience may reduce motivation to seek challenges
44. What has the writer learned from her first ballet lesson?
A. Fitness classes build both body and mind strength.
B. We should push ourselves to seek challenges for self-improvement.
C. Difficult things are worth trying as long as you enjoy doing them.
D. Watching others practice ballet is a good way to improve ourselves.
45. What can we learn from the last paragraph?
A. Fitness classes are of no significance.
B. Only through taking part in ballet can one truly change.
C. Observing others’ commitment can inspire personal growth.
D. Fitness classes are essential for everyone’s life improvement.
On a sunny Sunday morning,I went to my first ballet class. But I didn’t do any dancing. This was Class on Stage,a rare opportunity to watch dancers warm up during their daily 75-minute class. I went in knowing that I would be impressed by the physicality of it. Top athletes aren’t born;they’re made.
Forty-five minutes into the class,the dancers didn’t even look tired. While watching dancers quietly plie(下蹲屈膝) with complete control was calming,watching the floor exercises that came next was anything but. The sequences were short but became increasingly complicated,so I stopped paying attention to the directions I couldn’t follow,and simply allowed myself to observe the remarkable results. At the end of the class,I applauded and watched the dancers leave the stage. They had already accomplished so much with their day,and I was left in complete awe,not just of my inadequacy,but also of their effort.
As I headed home,I tried to think of the last time I worked as hard as those dancers at anything in my own life. So much has been made easier by technology:I can listen to any song I want,whenever I want. I can have pretty much anything delivered. I can stay in touch with friends without making the time to see them. But instead of taking shortcuts,maybe I should look for challenges. Because once you start doing challenging things,they become easier,and then you know you can do them.
With the determination and discipline of ballet dancers still fresh in my mind,I commit to doing some hard things:I get back in the habit of practicing a language I’ve been trying to learn. I lift heavier weights. I take the stairs. I write the essay.
Nothing demands as much of me as what ballet demands of those dancers every day. They inspire me. So,I guess what I’m trying to say is that sometimes a fitness class can change your life,even if you’re not the one taking it.
41. Which statement accurately describes the ballet class mentioned in the passage?
A. The writer actively took part in dancing.
B. The dancers didn’t look exhausted despite the physicality.
C. The warm-up session lasted only 45 minutes that morning.
D. The writer could follow the directions throughout the session.
42. How did the writer feel when the ballet class ended?
A. She was amazed by how hard the dancers worked.
B. She regretted not putting more effort into ballet.
C. She believed she could face life’s difficulties better.
D. She felt embarrassed about her own lack of determination.
43. By mentioning the technology that has made life easier,the writer means that .
A. technology allows people to avoid difficult tasks
B. using technology helps improve work efficiency
C. a simple life requires rejecting modern tools
D. technology’s convenience may reduce motivation to seek challenges
44. What has the writer learned from her first ballet lesson?
A. Fitness classes build both body and mind strength.
B. We should push ourselves to seek challenges for self-improvement.
C. Difficult things are worth trying as long as you enjoy doing them.
D. Watching others practice ballet is a good way to improve ourselves.
45. What can we learn from the last paragraph?
A. Fitness classes are of no significance.
B. Only through taking part in ballet can one truly change.
C. Observing others’ commitment can inspire personal growth.
D. Fitness classes are essential for everyone’s life improvement.
答案:
41.B 细节理解题。题干意为:哪项说法准确地描述了文中提到的芭蕾舞课?根据第二段中“Forty-five minutes into the class,the dancers didn’t even look tired.”可知,尽管训练强度大,但舞者们看起来并不疲惫。故选B。
42.A 细节理解题。题干意为:当芭蕾舞课结束时,作者感受如何?根据第二段中“I was left in complete awe... of their effort”可知,芭蕾舞课结束时,作者对舞者们的努力感到惊叹。故选A。
43.D 推理判断题。题干意为:通过提及让生活更容易的科技,作者的意思是 。根据第三段中“So much has been made easier by technology... But instead of taking shortcuts,maybe I should look for challenges.”可知,作者表示科技让生活变得非常便捷,但与其走捷径,作者觉得自己也许要寻找挑战。由此可推知,作者提到科技让生活变得更轻松,是为了说明科技的便利可能会减少人们寻求挑战的动力。故选D。
44.B 推理判断题。题干意为:作者从她的第一堂芭蕾舞课中学到了什么?根据第三段中“But instead of taking shortcuts,maybe I should look for challenges.”和第四段中“With the determination and discipline of ballet dancers still fresh in my mind,I commit to doing some hard things”可知,作者上完芭蕾舞课后,芭蕾舞者的决心和自律让她印象深刻,作者意识到与其享受科技带来的便利,也许自己应该去寻找挑战,并下定决心去做一些困难的事情。由此可推知,作者从她的第一节芭蕾舞课中学到了我们应该强迫自己去寻求挑战以实现自我提升。故选B。
45.C 推理判断题。题干意为:我们可以从最后一段中得知什么?结合文章内容,并根据最后一段中“They inspire me.So,I guess what I’m trying to say is that sometimes a fitness class can change your life,even if you’re not the one taking it.”可知,作者通过观看舞者们在芭蕾舞课上的表现而受到激励,并下定决心去寻找挑战。由此可推知,看到别人的全身心投入可以激发个人成长。故选C。
42.A 细节理解题。题干意为:当芭蕾舞课结束时,作者感受如何?根据第二段中“I was left in complete awe... of their effort”可知,芭蕾舞课结束时,作者对舞者们的努力感到惊叹。故选A。
43.D 推理判断题。题干意为:通过提及让生活更容易的科技,作者的意思是 。根据第三段中“So much has been made easier by technology... But instead of taking shortcuts,maybe I should look for challenges.”可知,作者表示科技让生活变得非常便捷,但与其走捷径,作者觉得自己也许要寻找挑战。由此可推知,作者提到科技让生活变得更轻松,是为了说明科技的便利可能会减少人们寻求挑战的动力。故选D。
44.B 推理判断题。题干意为:作者从她的第一堂芭蕾舞课中学到了什么?根据第三段中“But instead of taking shortcuts,maybe I should look for challenges.”和第四段中“With the determination and discipline of ballet dancers still fresh in my mind,I commit to doing some hard things”可知,作者上完芭蕾舞课后,芭蕾舞者的决心和自律让她印象深刻,作者意识到与其享受科技带来的便利,也许自己应该去寻找挑战,并下定决心去做一些困难的事情。由此可推知,作者从她的第一节芭蕾舞课中学到了我们应该强迫自己去寻求挑战以实现自我提升。故选B。
45.C 推理判断题。题干意为:我们可以从最后一段中得知什么?结合文章内容,并根据最后一段中“They inspire me.So,I guess what I’m trying to say is that sometimes a fitness class can change your life,even if you’re not the one taking it.”可知,作者通过观看舞者们在芭蕾舞课上的表现而受到激励,并下定决心去寻找挑战。由此可推知,看到别人的全身心投入可以激发个人成长。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看