2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第271页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
C
Giving blood regularly may not just be saving the lives of other people, it could also be improving your own blood's health at a genetic level, according to a new study. A team of researchers compared samples from 217 men who had given blood more than 100 times in their lives, to samples from 212 men who had donated less than 10 times, to look for any variance in blood health.
While the differences were subtle, the frequent donors' blood was more likely to have beneficial mutations(突变) in a gene called DNMT3A. Other mutations in DNMT3A have been previously linked to blood cancer. "Our work is a fascinating example of how our genes interact with the environment as we age," says stem cell biologist Dominique Bonnet, from The Francis Crick Institute in the UK. Specifically, the team looked at blood stem cells, which produce more blood cells on demand. As we get older, these mechanisms can start to break down, leading to problems with blood cancers such as leukemia(白血病).
Blood loss triggers the production of the hormone erythropoietin(促红细胞生成素激素). In lab tests on blood stem cells treated with erythropoietin, the researchers found those with the DNMT3A mutation produced blood faster than those without the mutation. This suggests frequent blood loss leads to more production of the mutated blood cells. Research in mice shows the DNMT3A mutation results in healthier blood levels after the stress of blood loss. "Activities that put low levels of stress on blood cell production allow our blood stem cells to renew and we think this favors mutations that further promote stem cell growth rather than disease," says Bonnet.
However, there are limitations to consider. Blood donors are more likely to be healthier anyway (it's a condition of giving blood), so figuring out any additional health benefit is tricky, because it might actually come from being in better shape to begin with. "Our sample size is quite modest, so we can't say that blood donation definitely decreases the occurrence of pre-leukemic mutations," says Bonnet. In the US, there's such an urgent need for blood donors that someone needs blood or platelets (small fragments in blood) every two seconds. Having healthier blood is an added bonus.
While waiting for more detailed studies to confirm these findings, the study tells us more about how blood cancers can get started in the first place. "We're now aiming to work out whether these different types of mutations play a role in developing leukemia or not, and whether they can be targeted therapeutically," says stem cell biologist Hector Huerga Encabo, from The Francis Crick Institute.
46. What was the primary focus of the study mentioned in the passage?
A. The genetic differences between frequent and occasional blood donors.
B. The role of erythropoietin in blood cell production.
C. The relationship between blood donation and leukemia.
D. The therapeutic applications of DNMT3A mutations.
47. According to the research, blood loss affects blood stem cells in that _.
A. it triggers the production of cancerous cells in the DNMT3A gene
B. it accelerates the growth of cells with beneficial DNMT3A mutations
C. it benefits the overall health condition of the donors
D. it weakens the regenerative capacity of blood stem cells
48. What can be inferred about the DNMT3A gene from the passage?
A. Its activity is primarily regulated by environmental factors.
B. Most mutations in DNMT3A are harmless and non-functional.
C. The gene is only responsible for blood cancer development.
D. Its beneficial mutations may enhance blood cells' production efficiency.
49. What limitation does the study acknowledge?
A. Donors' genetic backgrounds were not fully accounted for.
B. Donors' pre-existing health conditions might influence results.
C. Erythropoietin levels were not measured in the experiment.
D. Mouse models cannot accurately reflect human genetic mechanisms.
50. Based on the passage, the research team's next goal is _.
A. to develop a new drug targeting DNMT3A mutations
B. to conduct large-scale human trials of erythropoietin therapy
C. to determine which DNMT3A mutations directly cause leukemia
D. to analyze environmental factors influencing blood donation behavior
Giving blood regularly may not just be saving the lives of other people, it could also be improving your own blood's health at a genetic level, according to a new study. A team of researchers compared samples from 217 men who had given blood more than 100 times in their lives, to samples from 212 men who had donated less than 10 times, to look for any variance in blood health.
While the differences were subtle, the frequent donors' blood was more likely to have beneficial mutations(突变) in a gene called DNMT3A. Other mutations in DNMT3A have been previously linked to blood cancer. "Our work is a fascinating example of how our genes interact with the environment as we age," says stem cell biologist Dominique Bonnet, from The Francis Crick Institute in the UK. Specifically, the team looked at blood stem cells, which produce more blood cells on demand. As we get older, these mechanisms can start to break down, leading to problems with blood cancers such as leukemia(白血病).
Blood loss triggers the production of the hormone erythropoietin(促红细胞生成素激素). In lab tests on blood stem cells treated with erythropoietin, the researchers found those with the DNMT3A mutation produced blood faster than those without the mutation. This suggests frequent blood loss leads to more production of the mutated blood cells. Research in mice shows the DNMT3A mutation results in healthier blood levels after the stress of blood loss. "Activities that put low levels of stress on blood cell production allow our blood stem cells to renew and we think this favors mutations that further promote stem cell growth rather than disease," says Bonnet.
However, there are limitations to consider. Blood donors are more likely to be healthier anyway (it's a condition of giving blood), so figuring out any additional health benefit is tricky, because it might actually come from being in better shape to begin with. "Our sample size is quite modest, so we can't say that blood donation definitely decreases the occurrence of pre-leukemic mutations," says Bonnet. In the US, there's such an urgent need for blood donors that someone needs blood or platelets (small fragments in blood) every two seconds. Having healthier blood is an added bonus.
While waiting for more detailed studies to confirm these findings, the study tells us more about how blood cancers can get started in the first place. "We're now aiming to work out whether these different types of mutations play a role in developing leukemia or not, and whether they can be targeted therapeutically," says stem cell biologist Hector Huerga Encabo, from The Francis Crick Institute.
46. What was the primary focus of the study mentioned in the passage?
A. The genetic differences between frequent and occasional blood donors.
B. The role of erythropoietin in blood cell production.
C. The relationship between blood donation and leukemia.
D. The therapeutic applications of DNMT3A mutations.
47. According to the research, blood loss affects blood stem cells in that _.
A. it triggers the production of cancerous cells in the DNMT3A gene
B. it accelerates the growth of cells with beneficial DNMT3A mutations
C. it benefits the overall health condition of the donors
D. it weakens the regenerative capacity of blood stem cells
48. What can be inferred about the DNMT3A gene from the passage?
A. Its activity is primarily regulated by environmental factors.
B. Most mutations in DNMT3A are harmless and non-functional.
C. The gene is only responsible for blood cancer development.
D. Its beneficial mutations may enhance blood cells' production efficiency.
49. What limitation does the study acknowledge?
A. Donors' genetic backgrounds were not fully accounted for.
B. Donors' pre-existing health conditions might influence results.
C. Erythropoietin levels were not measured in the experiment.
D. Mouse models cannot accurately reflect human genetic mechanisms.
50. Based on the passage, the research team's next goal is _.
A. to develop a new drug targeting DNMT3A mutations
B. to conduct large-scale human trials of erythropoietin therapy
C. to determine which DNMT3A mutations directly cause leukemia
D. to analyze environmental factors influencing blood donation behavior
答案:
C 46.A 细节理解题。题干意为:本文中提到的这项研究的主要关注点是什么?根据第一段中“A team of researchers compared samples from 217 men who had given blood more than 100 times in their lives, to samples from 212 men who had donated less than 10 times, to look for any variance in blood health.”可知,该研究的主要关注点是比较频繁献血者和偶尔献血者的样本,以寻找他们血液健康方面的差异,即基因差异。故选A。
47.B 细节理解题。题干意为:根据这项研究,失血影响造血干细胞是因为 。根据第三段中“Blood loss triggers the production of... blood loss leads to more production of the mutated blood cells.”可知,失血会加速带有有益DNMT3A突变的细胞的生长。故选B。
48.D 推理判断题。题干意为:关于DNMT3A基因,从这篇文章中可以推断出什么?根据第三段中“In lab tests on blood stem cells treated with erythropoietin, the researchers found those with the DNMT3A mutation produced blood faster than those without the mutation.”可知,带有DNMT3A突变的细胞比没有突变的细胞产生血液的速度更快。由此可推知,DNMT3A基因的有益突变可能会提高血细胞的生产效率。故选D。
49.B 细节理解题。题干意为:这项研究承认了什么什么局限性?根据第四段中“Blood donors are more likely to be healthier anyway (it’s a condition of giving blood), so figuring out any additional health benefit is tricky, because it might actually come from being in better shape to begin with.”可知,研究承认献血者先前的健康状况可能会影响研究结果。故选B。
50.C 细节理解题。题干意为:基于这篇文章,研究团队的下一个目标是 。根据最后一段中“We’re now aiming to work out whether these different types of mutations play a role in developing leukemia or not”可知,研究团队的下一个目标是确定哪些DNMT3A突变直接导致白血病。故选C。
47.B 细节理解题。题干意为:根据这项研究,失血影响造血干细胞是因为 。根据第三段中“Blood loss triggers the production of... blood loss leads to more production of the mutated blood cells.”可知,失血会加速带有有益DNMT3A突变的细胞的生长。故选B。
48.D 推理判断题。题干意为:关于DNMT3A基因,从这篇文章中可以推断出什么?根据第三段中“In lab tests on blood stem cells treated with erythropoietin, the researchers found those with the DNMT3A mutation produced blood faster than those without the mutation.”可知,带有DNMT3A突变的细胞比没有突变的细胞产生血液的速度更快。由此可推知,DNMT3A基因的有益突变可能会提高血细胞的生产效率。故选D。
49.B 细节理解题。题干意为:这项研究承认了什么什么局限性?根据第四段中“Blood donors are more likely to be healthier anyway (it’s a condition of giving blood), so figuring out any additional health benefit is tricky, because it might actually come from being in better shape to begin with.”可知,研究承认献血者先前的健康状况可能会影响研究结果。故选B。
50.C 细节理解题。题干意为:基于这篇文章,研究团队的下一个目标是 。根据最后一段中“We’re now aiming to work out whether these different types of mutations play a role in developing leukemia or not”可知,研究团队的下一个目标是确定哪些DNMT3A突变直接导致白血病。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看