2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语》

第139页
C
Not all memories are sweet. Some spend all their lives trying to forget bad experiences. Violence and traffic accidents can leave people with terrible physical and emotional scars. Often they relieve these experiences in nightmares.
Now American researchers think they are close to developing a pill, which will help people forget bad memories. The pill is designed to be taken immediately after a frightening experience. They hope it might reduce, or possibly erase the effect of painful memories.
In November experts tested a drug on people in the US and France. The drug stops the body releasing chemicals that fix memories in the brain. So far the research has suggested that only the emotional effects of memories may be reduced, not that the memories are erased.
The research has caused a great deal of argument. Some think it is a bad idea, while others support it. Supporters say it could lead to pills that prevent or treat soldiers' troubling memories after war.
They say that there are many people who suffer from terrible memories. "Some memories can ruin people's lives. They come back to you when you don't want to have them in a daydream or nightmare. They usually come with very painful emotions," said Roger Pitman, a professor of Psychiatry at Harvard Medical School. "This could relieve a lot of that suffering."
But those who are against the research say that changing memories is very dangerous because memories give us our identity. They also help us all avoid the mistakes of the past. "All of us can think of bad events in our lives that were horrible at the time but make us who we are. I'm not sure we'd want to wipe those memories out," said Rebecca Dresser, a medical ethicist.
Some people fear that although the drug would first be used in only very serious cases, it would become more and more common. "People always have the ability to misuse science," said Joseph LeDoux, a New York University memory researcher.
"All we want to do is to help people have better control of memories."
46. What is the main purpose of the pill being developed by American researchers?
A. To enhance happy memories.
B. To erase all memories of an event.
C. To reduce the impact of bad memories.
D. To help people sleep better after work.
47. How does the drug work?
A. It stops the body from releasing certain chemicals.
B. It helps the body release more chemicals.
C. It directly erases the memories in the brain.
D. It helps people sleep better.
48. Which group will benefit from the pill according to the passage?
A. Students with exam anxiety.
B. Soldiers returning from war.
C. Elderly people with memory loss.
D. Doctors treating physical injuries.
49. Which statement reflects Rebecca Dresser's view on bad memories?
A. They should always be erased.
B. They contribute to personal growth.
C. They are not related to identity.
D. They require medical treatment.
50. What can we infer from the passage?
A. The pill has been widely used.
B. The research has no practical value.
C. We should use the drug properly.
D. Everyone is in favor of the research.
答案: 46.C 细节理解题。题干意为:美国研究人员正在研发的药的主要目的是什么?根据第二段“Now American researchers think they are close to developing a pill... They hope it might reduce,or possibly erase the effect of painful memories.”可知,其主要目的是减少或尽可能地消除坏记忆的影响。故选C。
47.A 细节理解题。题干意为:这种药物如何起作用?根据第三段中“The drug stops the body releasing chemicals that fix memories in the brain.”可知,这种药物的工作原理是阻止身体释放修复大脑记忆的化学物质。故选A。
48.B 细节理解题。题干意为:根据文章,哪一人群会受益于该药物?根据第四段中“Supporters say it could lead to pills that prevent or treat soldiers’ troubling memories after war.”可知,这种研究可能会催生出一种药物,用于预防或治疗士兵的战后记忆。由此可知,从这种药物中受益的群体是从战争中归来的士兵。故选B。
49.B 推理判断题。题干意为:哪一种说法反映了Rebecca Dresser对坏记忆的看法?根据第六段中“All of us can think of bad events... make us who we are.”可知,在Rebecca Dresser看来,生活中的糟糕事件造就了现在的我们。由此可推知,他认为坏记忆有助于个人成长。故选B。
50.C 推理判断题。题干意为:我们可以从文章中推断出什么?根据倒数第二段中“Some people fear that... ‘People always have the ability to misuse science,’ said Joseph LeDoux”可知,一些人担心,随着这种药物变得越来越普遍,人们可能会滥用该药物;根据最后一段内容可知,研究者只是想帮助人们更好地控制记忆。由此可推知,我们应该正确使用这种药物。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭