2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年水木金卷高考模拟试卷精编英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第211页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
- 第333页
- 第334页
- 第335页
- 第336页
- 第337页
- 第338页
- 第339页
- 第340页
- 第341页
- 第342页
- 第343页
- 第344页
- 第345页
- 第346页
- 第347页
- 第348页
- 第349页
- 第350页
- 第351页
- 第352页
- 第353页
- 第354页
- 第355页
- 第356页
- 第357页
- 第358页
- 第359页
- 第360页
- 第361页
- 第362页
- 第363页
- 第364页
- 第365页
- 第366页
- 第367页
- 第368页
- 第369页
- 第370页
- 第371页
- 第372页
- 第373页
- 第374页
- 第375页
- 第376页
- 第377页
- 第378页
- 第379页
- 第380页
- 第381页
- 第382页
- 第383页
- 第384页
- 第385页
- 第386页
- 第387页
- 第388页
- 第389页
- 第390页
- 第391页
- 第392页
- 第393页
- 第394页
- 第395页
- 第396页
- 第397页
- 第398页
- 第399页
- 第400页
- 第401页
- 第402页
- 第403页
- 第404页
- 第405页
- 第406页
- 第407页
- 第408页
- 第409页
- 第410页
- 第411页
- 第412页
- 第413页
- 第414页
- 第415页
- 第416页
- 第417页
- 第418页
- 第419页
- 第420页
- 第421页
- 第422页
- 第423页
C
Tons of fruits and vegetables are produced, processed and shipped on a daily basis so we can buy them fresh. Many of these pieces of produce, however, never make it into stores. This is because many fruits and vegetables, such as apricots, mushrooms, lettuce and pears, turn brown or spoil (变质) over time.
This reaction is also called enzymatic browning and is one of the largest causes of spoilage in fruits and vegetables—even though it does not make the food harmful to eat. The name enzymatic browning comes from the fact that an enzyme (酶) within the fruit turns the fruits brown. But what exactly happens during the enzymatic browning process?
The process occurs when chemicals inside the fruit come into contact with oxygen in the air. This produces melanin (黑色素), the same dark brown pigment that colors human hair, skin and eyes. The enzyme responsible for the browning is called polyphenol oxidase (or PPO). In the presence of oxygen, the PPO enzyme changes substances known as phenolic compounds (化合物) into different compounds called quinones (醌类). The quinones then react with other compounds to form melanin. Melanin is what turns the fruits and vegetables brown.
This reaction, however, usually does not happen within fresh fruits and vegetables because the PPO and the phenolic compounds are separated in plant cells.
The enzymatic browning process is only caused when the PPO, the phenolic compounds and oxygen come in contact with each other. This is exactly what happens when a fruit is cut, falls or is knocked around too much. When fruit tissue is damaged due to heat, cold, age or mechanical stress, its cells break open and the phenolic compounds and the enzyme are released and mix with oxygen in the air. As a result, the damaged tissue turns brown almost immediately.
In the food industry, lots of attempts have been made to prevent enzymatic browning and keep produce appearing fresh for a long time. One example is the development of the Arctic apple. This apple was improved so that it no longer produces the PPO enzyme. With no enzyme present, the browning reaction cannot occur.
Another solution is to treat the produce in a specific way to inhibit the enzyme, slowing the browning reaction. Enzymes can only work in certain environments. Most cannot function if it gets too cold or too warm.
46. What do we know about enzymatic browning?
A. A process that makes food harmful to eat.
B. A chemical reaction that improves the taste of produce.
C. A method used to preserve fruits and vegetables.
D. A reaction caused by an enzyme that turns fruits and vegetables brown.
47. What is the specific role of oxygen in the enzymatic browning process?
A. It initiates the release of the PPO enzyme.
B. It reacts with melanin to form brown pigments.
C. It speeds up the change of phenolic compounds into quinones.
D. It protects plant cells from damage during transportation.
48. What could be inferred from Paragraph 5?
A. Enzymatic browning occurs only when fruit is exposed to heat.
B. Enzymatic browning can result from various forms of fruit tissue damage.
C. Enzymatic browning is prevented when fruit is stored at room temperature.
D. Enzymatic browning occurs only when fruit is knocked around too much.
49. What conclusion can we draw from the passage?
A. Enzymatic browning makes fruits and vegetables unsafe to eat.
B. The browning process cannot be stopped once it starts.
C. Enzymatic browning only occurs in fruits but not in vegetables.
D. The food industry has developed methods to reduce or prevent enzymatic browning.
50. How can the browning reaction be slowed down?
A. By treating produce to inhibit the enzyme.
B. By adding more oxygen to the environment.
C. By increasing the temperature of storage.
D. By exposing produce to sunlight.
Tons of fruits and vegetables are produced, processed and shipped on a daily basis so we can buy them fresh. Many of these pieces of produce, however, never make it into stores. This is because many fruits and vegetables, such as apricots, mushrooms, lettuce and pears, turn brown or spoil (变质) over time.
This reaction is also called enzymatic browning and is one of the largest causes of spoilage in fruits and vegetables—even though it does not make the food harmful to eat. The name enzymatic browning comes from the fact that an enzyme (酶) within the fruit turns the fruits brown. But what exactly happens during the enzymatic browning process?
The process occurs when chemicals inside the fruit come into contact with oxygen in the air. This produces melanin (黑色素), the same dark brown pigment that colors human hair, skin and eyes. The enzyme responsible for the browning is called polyphenol oxidase (or PPO). In the presence of oxygen, the PPO enzyme changes substances known as phenolic compounds (化合物) into different compounds called quinones (醌类). The quinones then react with other compounds to form melanin. Melanin is what turns the fruits and vegetables brown.
This reaction, however, usually does not happen within fresh fruits and vegetables because the PPO and the phenolic compounds are separated in plant cells.
The enzymatic browning process is only caused when the PPO, the phenolic compounds and oxygen come in contact with each other. This is exactly what happens when a fruit is cut, falls or is knocked around too much. When fruit tissue is damaged due to heat, cold, age or mechanical stress, its cells break open and the phenolic compounds and the enzyme are released and mix with oxygen in the air. As a result, the damaged tissue turns brown almost immediately.
In the food industry, lots of attempts have been made to prevent enzymatic browning and keep produce appearing fresh for a long time. One example is the development of the Arctic apple. This apple was improved so that it no longer produces the PPO enzyme. With no enzyme present, the browning reaction cannot occur.
Another solution is to treat the produce in a specific way to inhibit the enzyme, slowing the browning reaction. Enzymes can only work in certain environments. Most cannot function if it gets too cold or too warm.
46. What do we know about enzymatic browning?
A. A process that makes food harmful to eat.
B. A chemical reaction that improves the taste of produce.
C. A method used to preserve fruits and vegetables.
D. A reaction caused by an enzyme that turns fruits and vegetables brown.
47. What is the specific role of oxygen in the enzymatic browning process?
A. It initiates the release of the PPO enzyme.
B. It reacts with melanin to form brown pigments.
C. It speeds up the change of phenolic compounds into quinones.
D. It protects plant cells from damage during transportation.
48. What could be inferred from Paragraph 5?
A. Enzymatic browning occurs only when fruit is exposed to heat.
B. Enzymatic browning can result from various forms of fruit tissue damage.
C. Enzymatic browning is prevented when fruit is stored at room temperature.
D. Enzymatic browning occurs only when fruit is knocked around too much.
49. What conclusion can we draw from the passage?
A. Enzymatic browning makes fruits and vegetables unsafe to eat.
B. The browning process cannot be stopped once it starts.
C. Enzymatic browning only occurs in fruits but not in vegetables.
D. The food industry has developed methods to reduce or prevent enzymatic browning.
50. How can the browning reaction be slowed down?
A. By treating produce to inhibit the enzyme.
B. By adding more oxygen to the environment.
C. By increasing the temperature of storage.
D. By exposing produce to sunlight.
答案:
46.D 细节理解题。题干意为:关于酶促褐变,我们知道什么?根据第二段中“This reaction is also called enzymatic browning and is one of the largest causes of spoilage in fruits and vegetables”和“The name enzymatic browning comes from the fact that an enzyme(酶)within the fruit turns the fruit brown.”可知,酶促褐变是指一种使水果和蔬菜变成棕色的酶所引起的反应。故选D。
47.C 细节理解题。题干意为:氧气在酶促褐变过程中的具体作用是什么?根据第三段中“In the presence of oxygen,the PPO enzyme changes substances known as phenolic compounds(酚类化合物)into different compounds called quinones(醌类).”可知,在氧气的作用下,PPO酶将酚类化合物转变为不同的醌类化合物。由此可知,氧气加速了酚类化合物向醌类化合物的转变。故选C。
48.B 推理判断题。题干意为:从第五段中可以推断出什么?根据第五段中“When fruit tissue is damaged due to heat,cold,age or mechanical stress,its cells break open and the phenolic compounds and the enzyme are released and mix with oxygen in the air.As a result,the damaged tissue turns brown almost immediately.”可知,当水果组织因高温、低温、自然衰老或机械损伤而受损时,其细胞会破裂,释放出内部的酚类化合物和酶,这些成分与空气中的氧气接触后发生反应,导致受损组织几乎瞬间变为褐色。由此可推知,酶促褐变可由各种形式的水果组织损伤引起。故选B。
49.D 细节理解题。题干意为:我们可以从食品行业中得出什么结论?根据倒数第二段内容可知,在食品行业中,人们尝试阻止酶促褐变,例如北极苹果的研发,这种品种的苹果不再产生PPO酶,从而就不会发生褐变反应;根据最后一段中“Another solution is to treat the produce in a specific way to inhibit the enzyme,slowing the browning reaction.”可知,另一种解决办法是用一种特殊的方法来处理农产品,以抑制酶的作用,从而减缓褐变反应。由此可知,食品行业已经研发出减少或防止酶促褐变的方法。故选D。
50.A 细节理解题。题干意为:怎样能减缓褐变反应?根据最后一段中“Another solution is to treat the produce in a specific way to inhibit the enzyme,slowing the browning reaction.”可知,用一种特殊的方法来处理农产品以抑制酶的作用可以减缓褐变反应。故选A。
47.C 细节理解题。题干意为:氧气在酶促褐变过程中的具体作用是什么?根据第三段中“In the presence of oxygen,the PPO enzyme changes substances known as phenolic compounds(酚类化合物)into different compounds called quinones(醌类).”可知,在氧气的作用下,PPO酶将酚类化合物转变为不同的醌类化合物。由此可知,氧气加速了酚类化合物向醌类化合物的转变。故选C。
48.B 推理判断题。题干意为:从第五段中可以推断出什么?根据第五段中“When fruit tissue is damaged due to heat,cold,age or mechanical stress,its cells break open and the phenolic compounds and the enzyme are released and mix with oxygen in the air.As a result,the damaged tissue turns brown almost immediately.”可知,当水果组织因高温、低温、自然衰老或机械损伤而受损时,其细胞会破裂,释放出内部的酚类化合物和酶,这些成分与空气中的氧气接触后发生反应,导致受损组织几乎瞬间变为褐色。由此可推知,酶促褐变可由各种形式的水果组织损伤引起。故选B。
49.D 细节理解题。题干意为:我们可以从食品行业中得出什么结论?根据倒数第二段内容可知,在食品行业中,人们尝试阻止酶促褐变,例如北极苹果的研发,这种品种的苹果不再产生PPO酶,从而就不会发生褐变反应;根据最后一段中“Another solution is to treat the produce in a specific way to inhibit the enzyme,slowing the browning reaction.”可知,另一种解决办法是用一种特殊的方法来处理农产品,以抑制酶的作用,从而减缓褐变反应。由此可知,食品行业已经研发出减少或防止酶促褐变的方法。故选D。
50.A 细节理解题。题干意为:怎样能减缓褐变反应?根据最后一段中“Another solution is to treat the produce in a specific way to inhibit the enzyme,slowing the browning reaction.”可知,用一种特殊的方法来处理农产品以抑制酶的作用可以减缓褐变反应。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看