2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第91页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
B
Sports might have started as a way to survive. Long ago, people ran, jumped, and climbed to stay alive. Hunters were known by their special skills. Wall paintings centuries ago, showing activities like wrestling or dancing, were found in an Egyptian tomb. The ancient Greeks made a big change by holding the first Olympic Games.
Modern sports began in England in the early 19th century and then spread globally. These became the models for sports such as football that we play now.
Sports come in many shapes and sizes. Organized sports, whether swimming or ice hockey, are serious forms of play. There are rules to obey, skills and positions to learn, and plans to carry out. Team sports like soccer require you to work with teammates while individual(个人的) sports such as tennis focus on your personal performance.
There's no doubt that sports are valuable. The American Academy of Pediatrics says play is important for kids' and teens' thinking, bodies, social lives and feelings. Sports exercise our bodies and teach us about ourselves and our world. Organized sports get us using our bodies and minds, which makes us more imaginative, curious, and creative. The skills we learn can help us in school and later at work.
In an ideal world, sports would always be fun. But in reality, sports can cause physical hurt like broken bones, and also harm in mind. In team sports, misunderstandings and hurt feelings are part of the learning process. Sports are supposed to bring people together, but they can also drive people apart. But even when they're not always a cheerful experience, they show us how to face life's challenges.
You don't have to be on a school team. But many, like school coaches, have found ways to make play their work, which makes them feel whole.
There's no better place to play and learn about the world than on a sports field. No matter what sport you choose, the key is to play for fun. When you do, you're already a winner.

29. In which part of a newspaper can we probably read this passage?
A. Travel.
B. Nature.
C. Technology.
D. Entertainment.
30. Why is play important for teenagers according to the passage?
A. It reduces their physical hurt easily.
B. It improves their mind and body health.
C. It helps them have more time for sleep.
D. It teaches them how to win competitions.
31. Which of the following is the writer's opinion?
A. People should try to become a famous athlete.
B. People can play mainly for fun and enjoyment.
C. Trying team sports is better than individual ones.
D. Avoiding sports that cause hurt is the best choice.
32. What may be the best title for the passage?
A. The Styles of Sports
B. The History of Sports
C. The Charm of Sports
D. The Challenges of Sports
Sports might have started as a way to survive. Long ago, people ran, jumped, and climbed to stay alive. Hunters were known by their special skills. Wall paintings centuries ago, showing activities like wrestling or dancing, were found in an Egyptian tomb. The ancient Greeks made a big change by holding the first Olympic Games.
Modern sports began in England in the early 19th century and then spread globally. These became the models for sports such as football that we play now.
Sports come in many shapes and sizes. Organized sports, whether swimming or ice hockey, are serious forms of play. There are rules to obey, skills and positions to learn, and plans to carry out. Team sports like soccer require you to work with teammates while individual(个人的) sports such as tennis focus on your personal performance.
There's no doubt that sports are valuable. The American Academy of Pediatrics says play is important for kids' and teens' thinking, bodies, social lives and feelings. Sports exercise our bodies and teach us about ourselves and our world. Organized sports get us using our bodies and minds, which makes us more imaginative, curious, and creative. The skills we learn can help us in school and later at work.
In an ideal world, sports would always be fun. But in reality, sports can cause physical hurt like broken bones, and also harm in mind. In team sports, misunderstandings and hurt feelings are part of the learning process. Sports are supposed to bring people together, but they can also drive people apart. But even when they're not always a cheerful experience, they show us how to face life's challenges.
You don't have to be on a school team. But many, like school coaches, have found ways to make play their work, which makes them feel whole.
There's no better place to play and learn about the world than on a sports field. No matter what sport you choose, the key is to play for fun. When you do, you're already a winner.
29. In which part of a newspaper can we probably read this passage?
A. Travel.
B. Nature.
C. Technology.
D. Entertainment.
30. Why is play important for teenagers according to the passage?
A. It reduces their physical hurt easily.
B. It improves their mind and body health.
C. It helps them have more time for sleep.
D. It teaches them how to win competitions.
31. Which of the following is the writer's opinion?
A. People should try to become a famous athlete.
B. People can play mainly for fun and enjoyment.
C. Trying team sports is better than individual ones.
D. Avoiding sports that cause hurt is the best choice.
32. What may be the best title for the passage?
A. The Styles of Sports
B. The History of Sports
C. The Charm of Sports
D. The Challenges of Sports
答案:
29.D 文章出处。本文主要讲述了体育运动的起源、发展、类型、价值以及其带来的利弊,属于娱乐休闲范畴,故最有可能出现在报纸的娱乐版块。
30.B 细节理解。根据第四段中“The American Academy of Pediatrics says play is important for kids’ and teens’ thinking,bodies,social lives and feelings. Sports exercise our bodies and teach us about ourselves and our world.”可知,玩耍对青少年的思维、身体、社交生活和情感都很重要,体育运动能锻炼我们的身体,让我们了解自己和世界,即玩耍能改善青少年的身心健康。
31.B 推理判断。根据最后一段中“No matter what sport you choose,the key is to play for fun. When you do,you’re already a winner.”可知,无论选择什么运动,关键是享受它带来的乐趣,当你这样做的时候,你已经是赢家了,由此可推测出作者认为人们主要为了乐趣和享受而运动。
32.C 标题归纳。本文主要讲述了体育运动的起源、发展、类型、价值以及其带来的利弊,强调无论选择何种运动,关键是享受乐趣,C项“运动的魅力”作为标题最合适。
30.B 细节理解。根据第四段中“The American Academy of Pediatrics says play is important for kids’ and teens’ thinking,bodies,social lives and feelings. Sports exercise our bodies and teach us about ourselves and our world.”可知,玩耍对青少年的思维、身体、社交生活和情感都很重要,体育运动能锻炼我们的身体,让我们了解自己和世界,即玩耍能改善青少年的身心健康。
31.B 推理判断。根据最后一段中“No matter what sport you choose,the key is to play for fun. When you do,you’re already a winner.”可知,无论选择什么运动,关键是享受它带来的乐趣,当你这样做的时候,你已经是赢家了,由此可推测出作者认为人们主要为了乐趣和享受而运动。
32.C 标题归纳。本文主要讲述了体育运动的起源、发展、类型、价值以及其带来的利弊,强调无论选择何种运动,关键是享受乐趣,C项“运动的魅力”作为标题最合适。
查看更多完整答案,请扫码查看