2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第151页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
五、阅读填空(共20小题;每小题1分,满分20分)
A. 请认真阅读下面短文,并根据所读内容,在文章后空格里填入一个最恰当的单词。注意最后两空词数不限。
A Reader's Brain Is Different
It appears that few young people read for fun these days in the UK. In a 2024 survey by the UK charity The Reading Agency, almost one in four people aged 16 - 24 in the country said they didn't read regularly. What does it mean? What kind of structure does a good reader's brain actually have?
My new study, published in the journal NeuroImage, studied open - source data from more than 1,000 people. The result shows differences in two regions of the brain's left temporal lobe(大脑左颞叶), which sits behind the left ear.
One is the lobe's front part known as the temporal pole(颞极). It helps connect and sort different kinds of information. For example, to understand a word like “leg”, this brain region links how legs look, feel, and move. In people who read well, the left temporal pole is thinner compared to the right.
The other is the Heschl's gyrus(赫氏回)on the lobe's upper part. The fold hosts the auditory cortex(听觉皮层)that processes sounds. That the auditory cortex would be related to reading might seem less obvious(明显的): isn't reading mainly a visual skill? Not only. To match letters with speech sounds, we first need to be aware of the sounds of the spoken language. This phonological awareness has been known to set the stage for children's reading development.
A thinner left Heschl's gyrus has often previously been related to dyslexia(阅读障碍), a condition that makes reading very difficult. However, my research shows that this difference in thickness isn't just about dyslexia. It applies to more people, where having a thicker auditory cortex is related to being better at reading skills. But it's important to know that the brain changes when we learn something new or practise a skill we have already mastered. For example, young adults who studied languages a lot saw an increase in the thickness of brain areas related to language. Similarly, reading is likely to shape the structure of the left Heschl's gyrus. So, if you want to keep your Heschl's gyrus healthy, pick up a good book and start reading.



56.
58.
60.
62.
64.
65.
A. 请认真阅读下面短文,并根据所读内容,在文章后空格里填入一个最恰当的单词。注意最后两空词数不限。
A Reader's Brain Is Different
It appears that few young people read for fun these days in the UK. In a 2024 survey by the UK charity The Reading Agency, almost one in four people aged 16 - 24 in the country said they didn't read regularly. What does it mean? What kind of structure does a good reader's brain actually have?
My new study, published in the journal NeuroImage, studied open - source data from more than 1,000 people. The result shows differences in two regions of the brain's left temporal lobe(大脑左颞叶), which sits behind the left ear.
One is the lobe's front part known as the temporal pole(颞极). It helps connect and sort different kinds of information. For example, to understand a word like “leg”, this brain region links how legs look, feel, and move. In people who read well, the left temporal pole is thinner compared to the right.
The other is the Heschl's gyrus(赫氏回)on the lobe's upper part. The fold hosts the auditory cortex(听觉皮层)that processes sounds. That the auditory cortex would be related to reading might seem less obvious(明显的): isn't reading mainly a visual skill? Not only. To match letters with speech sounds, we first need to be aware of the sounds of the spoken language. This phonological awareness has been known to set the stage for children's reading development.
A thinner left Heschl's gyrus has often previously been related to dyslexia(阅读障碍), a condition that makes reading very difficult. However, my research shows that this difference in thickness isn't just about dyslexia. It applies to more people, where having a thicker auditory cortex is related to being better at reading skills. But it's important to know that the brain changes when we learn something new or practise a skill we have already mastered. For example, young adults who studied languages a lot saw an increase in the thickness of brain areas related to language. Similarly, reading is likely to shape the structure of the left Heschl's gyrus. So, if you want to keep your Heschl's gyrus healthy, pick up a good book and start reading.
56.
Background
57. habit
58.
based
59. brain
60.
differences
61. readers
62.
obviously
63. better
64.
The readers of the passage.
65.
To explain how reading affects the brain structure and encourage people to read more.
答案:
56.Background 文章开头提供了关于英国年轻人阅读习惯的“背景”信息。
57.habit 根据第一段第二句可知,调查显示,四分之一的年轻人没有定期阅读的“习惯”。
58.based 根据第二段第一句可知,研究“基于”1 000 多人的开源数据。
59.brain 根据第二段第二句可知,研究探讨了阅读对“大脑”结构的影响。
60.differences 根据第二段第二句可知,研究发现大脑左颞叶的两个区域存在“差异”。
61.readers 根据第三段末句可知,阅读能力强的“读者”左颞极更薄。
62.obviously 根据第五段第三句到段末可知,虽然不“明显”,但听觉皮层对儿童阅读发展有帮助。
63.better 根据第五段第三句可知,听觉皮层较厚的人在阅读方面表现“更好”。
64.The readers of the passage. 根据文章最后一句可知,段落中的 you 指的是本篇文章的读者。(答案言之有理即可)
65.To explain how reading affects the brain structure and encourage people to read more. 通读全文可知,文章的目的是解释阅读如何影响大脑结构,并鼓励人们多阅读。(答案言之有理即可)
57.habit 根据第一段第二句可知,调查显示,四分之一的年轻人没有定期阅读的“习惯”。
58.based 根据第二段第一句可知,研究“基于”1 000 多人的开源数据。
59.brain 根据第二段第二句可知,研究探讨了阅读对“大脑”结构的影响。
60.differences 根据第二段第二句可知,研究发现大脑左颞叶的两个区域存在“差异”。
61.readers 根据第三段末句可知,阅读能力强的“读者”左颞极更薄。
62.obviously 根据第五段第三句到段末可知,虽然不“明显”,但听觉皮层对儿童阅读发展有帮助。
63.better 根据第五段第三句可知,听觉皮层较厚的人在阅读方面表现“更好”。
64.The readers of the passage. 根据文章最后一句可知,段落中的 you 指的是本篇文章的读者。(答案言之有理即可)
65.To explain how reading affects the brain structure and encourage people to read more. 通读全文可知,文章的目的是解释阅读如何影响大脑结构,并鼓励人们多阅读。(答案言之有理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看