2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
C
One day, my friend Mareya called. "Nora, I will travel to Hawaii. There'll be beaches, sandcastles..." she said. Her words made me have a strange feeling. I was happy for her but envied her a little. "Oh, well," I thought, "I will have a hiking trip with Olivia. That will also be very interesting."
Later that day, I learnt Olivia would visit her uncle's new beach house. So we had to put off our hiking trip. "I'm really sorry. But you understand, right?" she said. "Oh, sure," I said. I tried to push the corners of my mouth into a smile, but inside, my heart was sinking.
At that time, I saw Mrs Daisy in her garden. I offered to help her water the flowers in the hope of taking my mind off unpleasant feelings. Watering the flowers made me feel good but I still couldn't stop wishing I could also be on holiday with my friends.
"Be careful!" Mrs Daisy said. "That is a harmful plant. I'll get it out of here." Suddenly, I realized what I was watering. Mrs Daisy was aware of my bad mood, smiled at me and said, "Dear Nora, plants or feelings, we should watch what we're watering, right? If we nourish the harmful plants or bad feelings, then that's what we have. But if we try to nourish the beautiful flowers or good feelings, then that's what we get."
"I guess that makes sense," I said, "but I fail to tell my mind to stop being sad." "Just let yourself feel all of your feelings," she said, "but after a while, you can try feeding your mind with happier thoughts. Talk to a friend, go for a run or just enjoy the beauty of a flower."
I thought Mrs Daisy's advice was worth trying. So I called Olivia at once. After sharing my feelings with her, I cheered up again and moreover we both agreed to have our hiking trip after she came back.
—Adapted from the story by Lissa Rovetch
27. How did Nora feel when she knew about two friends' plans?
A. She got excited.
B. She became curious.
C. She felt a little blue.
D. She was very angry.
28. Why did Nora offer to help Mrs Daisy water the flowers?
A. Because Mrs Daisy needed Nora's help.
B. Because Mrs Daisy invited Nora to enjoy flowers.
C. Because Nora hoped to ask Mrs Daisy for advice.
D. Because Nora wanted to forget unpleasant feelings.
29. What does the underlined word "nourish" probably mean in Paragraph 4?
A. Put something away.
B. Leave something alone.
C. Help something grow.
D. Make something disappear.
30. What does the writer really want to tell readers?
A. Watering flowers to change moods.
B. Helping old people to gain wisdom.
C. Ways of getting along well with friends.
D. Dealing with our feelings in a proper way.
One day, my friend Mareya called. "Nora, I will travel to Hawaii. There'll be beaches, sandcastles..." she said. Her words made me have a strange feeling. I was happy for her but envied her a little. "Oh, well," I thought, "I will have a hiking trip with Olivia. That will also be very interesting."
Later that day, I learnt Olivia would visit her uncle's new beach house. So we had to put off our hiking trip. "I'm really sorry. But you understand, right?" she said. "Oh, sure," I said. I tried to push the corners of my mouth into a smile, but inside, my heart was sinking.
At that time, I saw Mrs Daisy in her garden. I offered to help her water the flowers in the hope of taking my mind off unpleasant feelings. Watering the flowers made me feel good but I still couldn't stop wishing I could also be on holiday with my friends.
"Be careful!" Mrs Daisy said. "That is a harmful plant. I'll get it out of here." Suddenly, I realized what I was watering. Mrs Daisy was aware of my bad mood, smiled at me and said, "Dear Nora, plants or feelings, we should watch what we're watering, right? If we nourish the harmful plants or bad feelings, then that's what we have. But if we try to nourish the beautiful flowers or good feelings, then that's what we get."
"I guess that makes sense," I said, "but I fail to tell my mind to stop being sad." "Just let yourself feel all of your feelings," she said, "but after a while, you can try feeding your mind with happier thoughts. Talk to a friend, go for a run or just enjoy the beauty of a flower."
I thought Mrs Daisy's advice was worth trying. So I called Olivia at once. After sharing my feelings with her, I cheered up again and moreover we both agreed to have our hiking trip after she came back.
—Adapted from the story by Lissa Rovetch
27. How did Nora feel when she knew about two friends' plans?
A. She got excited.
B. She became curious.
C. She felt a little blue.
D. She was very angry.
28. Why did Nora offer to help Mrs Daisy water the flowers?
A. Because Mrs Daisy needed Nora's help.
B. Because Mrs Daisy invited Nora to enjoy flowers.
C. Because Nora hoped to ask Mrs Daisy for advice.
D. Because Nora wanted to forget unpleasant feelings.
29. What does the underlined word "nourish" probably mean in Paragraph 4?
A. Put something away.
B. Leave something alone.
C. Help something grow.
D. Make something disappear.
30. What does the writer really want to tell readers?
A. Watering flowers to change moods.
B. Helping old people to gain wisdom.
C. Ways of getting along well with friends.
D. Dealing with our feelings in a proper way.
答案:
C
文体:记叙文
文章大意:本文讲述了 Nora 因为朋友不能和自己去海边度假而感到沮丧,后来邻居 Mrs Daisy 告诉 Nora 要学会正确处理自己的情绪的故事。
27. C 细节理解。根据第二段段末“my heart was sinking”可知,作者心情沮丧。
28. D 细节理解。根据第三段中“I offered to help her water the flowers in the hope of taking my mind off unpleasant feelings.”可知,Nora 主动要求帮邻居 Mrs Daisy 浇花是因为她想借此忘掉不愉快的事情。
29. C 词义猜测。从句意可知,如果我们滋养有害的植物或坏情绪,那么就会有不好的结果;而滋养漂亮的花或好情绪,则会得到好的结果。nourish 表示“滋养”,即“帮助成长”。
30. D 推理判断。本文主要讲了作者如何化解不好的情绪。
文体:记叙文
文章大意:本文讲述了 Nora 因为朋友不能和自己去海边度假而感到沮丧,后来邻居 Mrs Daisy 告诉 Nora 要学会正确处理自己的情绪的故事。
27. C 细节理解。根据第二段段末“my heart was sinking”可知,作者心情沮丧。
28. D 细节理解。根据第三段中“I offered to help her water the flowers in the hope of taking my mind off unpleasant feelings.”可知,Nora 主动要求帮邻居 Mrs Daisy 浇花是因为她想借此忘掉不愉快的事情。
29. C 词义猜测。从句意可知,如果我们滋养有害的植物或坏情绪,那么就会有不好的结果;而滋养漂亮的花或好情绪,则会得到好的结果。nourish 表示“滋养”,即“帮助成长”。
30. D 推理判断。本文主要讲了作者如何化解不好的情绪。
查看更多完整答案,请扫码查看