2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语》

第171页
C
①Most people have a favorite color, but how
people feel about colors depends on their culture.
This can be very important to people in business that
sell products all over the world. They might choose
a color because they think it is exciting or attractive,
but in another country that same color could be used
to give a sad message. Look at these examples:
②If you ask someone in Britain what the right
color is for a bride to wear, the answer will be
white. In China and other eastern countries, brides
often wear red because the color red is a sign of good
luck, happiness and prosperity(繁荣).
D
. In
Britain, red is used as a sign of danger. Road signs
and warning labels (标签) are often in red. In
eastern cultures, the color red does not mean you
have to be careful.
③In Egypt, yellow is the color linked to death.
In Britain and other western cultures, death and
funerals(葬礼) are usually linked to the color black,
but in many eastern countries, white is the color
most people connect with death and funerals.
④Many people like the color orange because it
is bright and exciting. Some advertisers will not use
orange in their advertisements because they believe it
suggests that the products are cheap and perhaps not
of good quality.
⑤In a word, colors have different meanings in
different cultures. We should learn to choose the
proper color in some special situations.
27. Which of the following can best show the
structure of the passage?

28. In which country does the color yellow mean
death?
A. Britain.
B. China.
C. Egypt.
D. All eastern countries.
29. Why does the writer give so many examples in
the passage?
A. To choose a favorite color for readers.
B. To introduce different colors in the world.
C. To help advertisers decide the right colors in
their advertisements.
D. To explain different cultures have different
meanings to the same color.
30. Which of the following can be put back into the
blank "
D
"?
A. They refuse to use other colors.
B. They don't understand the meaning of white.
C. People may choose some other colors to
wear.
D. Red is an unusual color for a British bride to
wear.
答案: 27.B 篇章结构。通读全文可知,文章第一段总述了颜色在不同文化中有不同含义,第二、三、四段分别列举了东西方对颜色的不同看法的例子,最后一段总结全文,因此文章的结构是总——分——总。
28.C 细节理解。根据第三段第一句可知,在埃及,黄色意味着死亡。
29.D 推理判断。作者在文章中给出例子以支持文章的论点,即颜色在不同文化中有不同的含义。通过具体例子,作者能够更生动地说明这一点,使读者更容易理解和接受。
30.D 推理判断。根据第二段第二句和第四句可知,前后文对比了东西方对红色的不同看法,所以空格处应填写与英国新娘不穿红色有关的句子。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭