2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第27页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
G(2024 淮安)
Mary began to like her life here. Every morning, she went outside after breakfast and spent most of the day in the grounds. The cold wind brought pink to her face. And she finished all of her food each evening. She was much healthier. After dinner, she liked sitting near the fire and talking to Martha.
"Why does Mr Craven hate the locked garden?" Mary asked once.
"It was Mrs Craven's garden and she loved it. She looked after the flowers together with Mr Craven. No gardeners were allowed in."
"But what happened?" Mary asked.
"There was an old tree in the garden with a branch(树枝) like a seat. Mrs Craven often sat there, reading and talking. One day, the branch broke and she fell down. She was badly hurt and died soon. Mr Craven locked the garden and never talked about it."
Mary seldom felt sorry for anyone, but now she understood how sad her uncle must be.
The wind roared around the house, and the doors and windows banged. Mary listened and through the noise she thought that she heard a child crying.
"Can you hear someone crying?" she asked Martha.
Martha seemed pretty nervous. "No," she answered. "It's only the wind or the servant who works in the kitchen. She's got a toothache. Perhaps she's crying. I'm going to check if she needs any help." After the words. Martha left the room quickly.
When Martha left her alone, Mary decided to explore the house. She went quietly along corridors and up and down stairs. In the silence of the house she heard again the sound of a child crying. She stopped to listen at a door, but then another door opened and Mrs Medlock came out. "What are you doing here?" she said, and she took Mary by the arm and pulled her away. "Get back to your room at once."
—Adapted from The Secret Garden
25. From Paragraph one, we know
A. Mary seldom went outside
B. Mary didn't like Martha
C. Mary felt bored with the life
D. Mary became much healthier
26. Mr Craven
A. locked himself in the garden
B. never talked about the garden
C. cut down the tree in the garden
D. didn't talk to anyone
27. Why did Mary explore the house after Martha left?
A. To find where the crying came from.
B. To know the house better.
C. To help the servant in the kitchen.
D. To listen at a door of the house.
28. What can you infer(推断) from the passage?
A. Mr Craven would leave home.
B. Martha didn't tell the truth.
C. Mary knew her uncle well.
D. Mrs Medlock was very kind.
Mary began to like her life here. Every morning, she went outside after breakfast and spent most of the day in the grounds. The cold wind brought pink to her face. And she finished all of her food each evening. She was much healthier. After dinner, she liked sitting near the fire and talking to Martha.
"Why does Mr Craven hate the locked garden?" Mary asked once.
"It was Mrs Craven's garden and she loved it. She looked after the flowers together with Mr Craven. No gardeners were allowed in."
"But what happened?" Mary asked.
"There was an old tree in the garden with a branch(树枝) like a seat. Mrs Craven often sat there, reading and talking. One day, the branch broke and she fell down. She was badly hurt and died soon. Mr Craven locked the garden and never talked about it."
Mary seldom felt sorry for anyone, but now she understood how sad her uncle must be.
The wind roared around the house, and the doors and windows banged. Mary listened and through the noise she thought that she heard a child crying.
"Can you hear someone crying?" she asked Martha.
Martha seemed pretty nervous. "No," she answered. "It's only the wind or the servant who works in the kitchen. She's got a toothache. Perhaps she's crying. I'm going to check if she needs any help." After the words. Martha left the room quickly.
When Martha left her alone, Mary decided to explore the house. She went quietly along corridors and up and down stairs. In the silence of the house she heard again the sound of a child crying. She stopped to listen at a door, but then another door opened and Mrs Medlock came out. "What are you doing here?" she said, and she took Mary by the arm and pulled her away. "Get back to your room at once."
—Adapted from The Secret Garden
25. From Paragraph one, we know
D
.A. Mary seldom went outside
B. Mary didn't like Martha
C. Mary felt bored with the life
D. Mary became much healthier
26. Mr Craven
B
after his wife died.A. locked himself in the garden
B. never talked about the garden
C. cut down the tree in the garden
D. didn't talk to anyone
27. Why did Mary explore the house after Martha left?
A. To find where the crying came from.
B. To know the house better.
C. To help the servant in the kitchen.
D. To listen at a door of the house.
28. What can you infer(推断) from the passage?
A. Mr Craven would leave home.
B. Martha didn't tell the truth.
C. Mary knew her uncle well.
D. Mrs Medlock was very kind.
答案:
G
文体:记叙文(小说)
文章大意:本文节选自小说《秘密花园》,讲述的是Mary发现上了锁的花园,以及听到了哭声,并决定探索那个房子。
25. D 细节理解。根据第一段中“She was much healthier。”可知,Mary健康多了。
26. B 细节理解。根据第五段中“One day, the branch broke and she fell down. She was badly hurt and died soon. Mr Craven locked the garden and never talked about it。”可知,Mr Craven在妻子去世之后,再也没有谈论过那个花园。
27. A 细节理解。根据倒数第二段中“She was going to check if she needs any help。”及最后一段中“When Martha left her alone, Mary decided to explore the house. She went quietly along corridors and up and down stairs. In the silence of the house she heard again the sound of a child crying。”可知,Mary想知道哭声来自哪里。
28. B 推理判断。根据倒数第二段中“It’s only the wind or the servant who works in the kitchen … Perhaps she’s crying. I’m going to check if she needs any help。”以及最后一段中“In the silence of the house she heard again the sound of a child crying。”可知,Martha说那哭声来自风或厨房里的佣人,但是在寂静的房子里,Mary又听到了一个孩子的哭声,可见Martha没有说实话。
文体:记叙文(小说)
文章大意:本文节选自小说《秘密花园》,讲述的是Mary发现上了锁的花园,以及听到了哭声,并决定探索那个房子。
25. D 细节理解。根据第一段中“She was much healthier。”可知,Mary健康多了。
26. B 细节理解。根据第五段中“One day, the branch broke and she fell down. She was badly hurt and died soon. Mr Craven locked the garden and never talked about it。”可知,Mr Craven在妻子去世之后,再也没有谈论过那个花园。
27. A 细节理解。根据倒数第二段中“She was going to check if she needs any help。”及最后一段中“When Martha left her alone, Mary decided to explore the house. She went quietly along corridors and up and down stairs. In the silence of the house she heard again the sound of a child crying。”可知,Mary想知道哭声来自哪里。
28. B 推理判断。根据倒数第二段中“It’s only the wind or the servant who works in the kitchen … Perhaps she’s crying. I’m going to check if she needs any help。”以及最后一段中“In the silence of the house she heard again the sound of a child crying。”可知,Martha说那哭声来自风或厨房里的佣人,但是在寂静的房子里,Mary又听到了一个孩子的哭声,可见Martha没有说实话。
查看更多完整答案,请扫码查看