2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第155页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
三、阅读理解(本题共20小题;每小题2分,满分40分)
第一节 请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A



SUNSHINE COMMUNITY CENTRE
April 20, 2025
26. Which notice asks for a reply by a fixed date?
A. Room to rent.
B. Joining a band.
C. Zumba classes.
D. Babysitting for twins.
27. Which statement is TRUE according to the notices?
A. Zumba is on weekends.
B. The room to rent has furniture.
C. The shared house has free Wi-Fi.
D. The supermarket offers full-time work.
28. Which job is fit for someone with no experience?
A. Drummer for a band.
B. Zumba teacher.
C. Supermarket shelf-stacker.
D. Babysitter for twins.
第一节 请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
SUNSHINE COMMUNITY CENTRE
April 20, 2025
26. Which notice asks for a reply by a fixed date?
A. Room to rent.
B. Joining a band.
C. Zumba classes.
D. Babysitting for twins.
27. Which statement is TRUE according to the notices?
A. Zumba is on weekends.
B. The room to rent has furniture.
C. The shared house has free Wi-Fi.
D. The supermarket offers full-time work.
28. Which job is fit for someone with no experience?
A. Drummer for a band.
B. Zumba teacher.
C. Supermarket shelf-stacker.
D. Babysitter for twins.
答案:
26.C 细节理解。尊巴课程要求在9月25日前预订位置,即有一个固定的回复日期。
27.B 细节理解。根据Room to Rent部分可知,出租的房间有单人床、衣柜、书桌和椅子,即房间内有家具。
28.C 细节理解。根据Supermarket部分可知,超市招聘的是兼职工作,且堆放货架的经验是优势但不是必需的,因此没有经验的人也适合这个岗位。
27.B 细节理解。根据Room to Rent部分可知,出租的房间有单人床、衣柜、书桌和椅子,即房间内有家具。
28.C 细节理解。根据Supermarket部分可知,超市招聘的是兼职工作,且堆放货架的经验是优势但不是必需的,因此没有经验的人也适合这个岗位。
B
On a cold winter night, two beagles, Pepper and Cooper, walked along a snowy road in Bethel, Ohio. They had no home and needed a safe, warm place to rest. Pepper, the female dog, was pregnant, and Cooper stayed close to protect her.
Gus Kiebel, a wildlife officer, was driving home when he saw the dogs in the snow. He noticed they wore collars with name tags. Gus stopped his truck and gently approached them. The dogs didn't try to run away. He read their names and tried calling the number on their tags, but the snow made it hard to use his phone.
Gus decided to take the dogs into his truck to keep them warm. He called the number again, but the owner said he didn't want the dogs anymore. Realizing they were abandoned, Gus called his wife, Katie. She told him to bring them home because they couldn't leave the dogs outside in the storm.
That night, Gus and Katie gave the dogs food, water, and a warm bed on their porch. The two beagles stayed close to each other, showing how much they cared for one another. Although Gus had always wanted beagles, the couple already had a family dog and couldn't keep Pepper and Cooper.
The next day, Gus contacted a no-kill animal shelter. Katie brought the dogs there and made the staff promise to keep them together. She called often to check on them, glad to hear they were safe and cared for. A few days after Christmas, the shelter told her Pepper and Cooper had been adopted as a pair by a loving family. In the middle of a snowy winter, two abandoned dogs found a warm home, thanks to the kindness of strangers.
29. How did Gus realize Pepper and Cooper had been left behind?
A. They walked along the snowy road.
B. Their tags' phone number didn't work.
C. The owner refused to take them back.
D. They didn't try to run away from Gus.
30. Which is similar in meaning to the underlined word "adopted"?
A. Bought.
B. Accepted.
C. Treated.
D. Moved.
31. What is the CORRECT order of the story?
a. Gus dialed the number on the dogs' tags.
b. Katie asked the shelter to keep them together.
c. Gus brought the dogs inside his truck.
d. The dogs were taken in by a kind family.
A. a—c—b—d
B. c—a—b—d
C. a—b—c—d
D. c—b—a—d
32. What is the best title for the story?
A. Warm Place in the Snow
B. Snowstorm and Poor Dogs
C. A Helping Hand in the Cold
D. Gus and the Beagles' Journey
On a cold winter night, two beagles, Pepper and Cooper, walked along a snowy road in Bethel, Ohio. They had no home and needed a safe, warm place to rest. Pepper, the female dog, was pregnant, and Cooper stayed close to protect her.
Gus Kiebel, a wildlife officer, was driving home when he saw the dogs in the snow. He noticed they wore collars with name tags. Gus stopped his truck and gently approached them. The dogs didn't try to run away. He read their names and tried calling the number on their tags, but the snow made it hard to use his phone.
Gus decided to take the dogs into his truck to keep them warm. He called the number again, but the owner said he didn't want the dogs anymore. Realizing they were abandoned, Gus called his wife, Katie. She told him to bring them home because they couldn't leave the dogs outside in the storm.
That night, Gus and Katie gave the dogs food, water, and a warm bed on their porch. The two beagles stayed close to each other, showing how much they cared for one another. Although Gus had always wanted beagles, the couple already had a family dog and couldn't keep Pepper and Cooper.
The next day, Gus contacted a no-kill animal shelter. Katie brought the dogs there and made the staff promise to keep them together. She called often to check on them, glad to hear they were safe and cared for. A few days after Christmas, the shelter told her Pepper and Cooper had been adopted as a pair by a loving family. In the middle of a snowy winter, two abandoned dogs found a warm home, thanks to the kindness of strangers.
29. How did Gus realize Pepper and Cooper had been left behind?
A. They walked along the snowy road.
B. Their tags' phone number didn't work.
C. The owner refused to take them back.
D. They didn't try to run away from Gus.
30. Which is similar in meaning to the underlined word "adopted"?
A. Bought.
B. Accepted.
C. Treated.
D. Moved.
31. What is the CORRECT order of the story?
a. Gus dialed the number on the dogs' tags.
b. Katie asked the shelter to keep them together.
c. Gus brought the dogs inside his truck.
d. The dogs were taken in by a kind family.
A. a—c—b—d
B. c—a—b—d
C. a—b—c—d
D. c—b—a—d
32. What is the best title for the story?
A. Warm Place in the Snow
B. Snowstorm and Poor Dogs
C. A Helping Hand in the Cold
D. Gus and the Beagles' Journey
答案:
29.C 细节理解。根据第三段第二、三句可知,Gus拨打了它们颈圈上的号码,但主人说他不想再养它们了,由此得知这两只狗被遗弃了。
30.B 词义猜测。根据画线部分所在句可知,圣诞节后几天,收容所告诉她,这两只狗已被一个充满爱的家庭“收养”。adopt“收养”,与其意思相近的词是accept。
31.A 细节排序。根据第二段末句可知,a排在第一;根据第三段首句可知,c排在第二;根据第五段第二句可知,b排在第三;根据第五段第四句可知,d排在第四。
32.C 标题归纳。根据最后一段并结合全文内容可知,本文主要讲述了Gus Kiebel夫妇在寒冷的冬天收留了两只被遗弃的狗,并为它们找新家的故事。C项“寒冷中的援助之手”最适合作为本文标题。
30.B 词义猜测。根据画线部分所在句可知,圣诞节后几天,收容所告诉她,这两只狗已被一个充满爱的家庭“收养”。adopt“收养”,与其意思相近的词是accept。
31.A 细节排序。根据第二段末句可知,a排在第一;根据第三段首句可知,c排在第二;根据第五段第二句可知,b排在第三;根据第五段第四句可知,d排在第四。
32.C 标题归纳。根据最后一段并结合全文内容可知,本文主要讲述了Gus Kiebel夫妇在寒冷的冬天收留了两只被遗弃的狗,并为它们找新家的故事。C项“寒冷中的援助之手”最适合作为本文标题。
查看更多完整答案,请扫码查看