2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第67页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
B
Some summers never end. Every day is the same. It is hot before the sun rises. It is hot after the sun falls. Between morning and night, when the sun burns in the sky... birds stop singing... dogs stop barking... and even time seems to stop.
Jack lies on his bed. His window is open but there isn't a breath of air. He lifts a heavy hand and looks at his mobile. There are three new messages.
He clicks on the first one. It is from Zadie.
Hey Jack,
I'm lying on the beach drinking a long cold fruit juice with loads of ice. The sun's shining but it isn't too hot—there's a beautiful cool breeze (微风) coming from the sea. I go swimming every day. And every morning I go for a really long run on the beach. I hope you're having a great summer too!
Zadie
The second message is from David.
Hi, Jack,
I'm staying with my aunt up here in Edinburgh. It's my first time in Scotland, and it's fantastic! I'm reading lots of books by a great Edinburgh writer, Robert Louis Stevenson. Doctor Jekyll and Mister Hyde is my favourite. It is a very scary story! I'll share it with you when I come home!
David
The third message is from Holly.
Hello Jack,
This is the best holiday ever. We're staying in a wooden house high up in the mountains. The mountains are amazing—there's snow on some of them! Every day I go for a long walk and take photos of the wild flowers. It's cool here at night and I sleep under a lovely warm blanket! Hope you're happy in Westbourne.
Holly
Jack shakes his head. His friends are so lucky!
He decides not to stay in bed any more. Maybe it's cooler in the park. And getting close to nature is always a good choice.
He gets up, puts his favourite book in his bag and leaves his room.
29. What does Paragraph 1 mainly talk about?
A. Theme.
B. Characters.
C. Events.
D. Background.
30. Where is Jack spending his summer holiday?
A. By the sea.
B. In Edinburgh.
C. In Westbourne.
D. In the mountains.
31. According to the messages, all of Jack's friends .
A. share the same hobby
B. enjoy family time
C. have pleasant holidays
D. do plenty of sports
32. What will Jack probably do next?
A. Meet his friends.
B. Read in the park.
C. Return his book.
D. Travel to Scotland.
Some summers never end. Every day is the same. It is hot before the sun rises. It is hot after the sun falls. Between morning and night, when the sun burns in the sky... birds stop singing... dogs stop barking... and even time seems to stop.
Jack lies on his bed. His window is open but there isn't a breath of air. He lifts a heavy hand and looks at his mobile. There are three new messages.
He clicks on the first one. It is from Zadie.
Hey Jack,
I'm lying on the beach drinking a long cold fruit juice with loads of ice. The sun's shining but it isn't too hot—there's a beautiful cool breeze (微风) coming from the sea. I go swimming every day. And every morning I go for a really long run on the beach. I hope you're having a great summer too!
Zadie
The second message is from David.
Hi, Jack,
I'm staying with my aunt up here in Edinburgh. It's my first time in Scotland, and it's fantastic! I'm reading lots of books by a great Edinburgh writer, Robert Louis Stevenson. Doctor Jekyll and Mister Hyde is my favourite. It is a very scary story! I'll share it with you when I come home!
David
The third message is from Holly.
Hello Jack,
This is the best holiday ever. We're staying in a wooden house high up in the mountains. The mountains are amazing—there's snow on some of them! Every day I go for a long walk and take photos of the wild flowers. It's cool here at night and I sleep under a lovely warm blanket! Hope you're happy in Westbourne.
Holly
Jack shakes his head. His friends are so lucky!
He decides not to stay in bed any more. Maybe it's cooler in the park. And getting close to nature is always a good choice.
He gets up, puts his favourite book in his bag and leaves his room.
29. What does Paragraph 1 mainly talk about?
A. Theme.
B. Characters.
C. Events.
D. Background.
30. Where is Jack spending his summer holiday?
A. By the sea.
B. In Edinburgh.
C. In Westbourne.
D. In the mountains.
31. According to the messages, all of Jack's friends .
A. share the same hobby
B. enjoy family time
C. have pleasant holidays
D. do plenty of sports
32. What will Jack probably do next?
A. Meet his friends.
B. Read in the park.
C. Return his book.
D. Travel to Scotland.
答案:
29.D 段落大意。第一段主要描述了夏天的炎热,作者运用欲扬先抑的手法为故事发展提供了背景。
30.C 细节理解。根据第三条短信的最后一句话可知,Jack在Westbourne度过他的暑假。
31.C 推理判断。根据三条短信内容可知,Zadie在海滩享受阳光和微风,David在爱丁堡享受阅读的乐趣,Holly在山里欣赏风景并拍照,可见他们正在享受愉快的假期。
32.B 推理判断。根据最后两段内容可知,Jack决定去公园,因为他觉得那里可能更凉快,而且他带上了他最喜欢的书,表明他打算在公园里读书。
30.C 细节理解。根据第三条短信的最后一句话可知,Jack在Westbourne度过他的暑假。
31.C 推理判断。根据三条短信内容可知,Zadie在海滩享受阳光和微风,David在爱丁堡享受阅读的乐趣,Holly在山里欣赏风景并拍照,可见他们正在享受愉快的假期。
32.B 推理判断。根据最后两段内容可知,Jack决定去公园,因为他觉得那里可能更凉快,而且他带上了他最喜欢的书,表明他打算在公园里读书。
查看更多完整答案,请扫码查看