2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第51页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
B
Do you know dolphins and believe they are among the smartest animals?

Dolphins are mammals(哺乳动物), not fish. The most famous type is the Bottlenose Dolphin. Bottlenose Dolphins are the stars of many shows. Their mouths look like friendly smiles and they can be trained to play tricks by their trainers. Like other dolphins, they breathe air through the blowholes on top of their heads from the water surface. They also give birth to babies and feed their babies milk.
Dolphins can communicate through whistles(哨音) and even call each other, using special names formed by different series of whistles. Noises also help them find food. Dolphins make up to 1,000 clicking noises per second. These clicks travel underwater until they hit an object and return to the dolphin, showing the object's size, shape and location.
Humans have studied dolphins for years to learn how their brains work. A lot of researches have been made to study dolphins in the wild. For example, people have seen dolphins off Australia's coast use shells to catch fish. It shows that dolphins are good at using tools.
It is said that smart animals like to play. If so, dolphins win the gold medal for their playfulness. They can jump out of the water up to 16 feet, play amazing tricks and ride the waves.
Scientists give different reasons for play. They find that play helps animals grow mentally and physically. The animals learn their own limits and abilities, practice skills and gain confidence. So, when you see dolphins playing in the wild, you'll know that they are not just playing for fun, but also to practice their skills and stay healthy.
24. What is Paragraph 2 mainly about?
A. An introduction to a kind of dolphin.
B. Reasons why dolphins play in the wild.
C. Differences between mammals and fish.
D. The way dolphins communicate with each other.
25. What ability of dolphins does the underlined word "It" in Paragraph 4 refer to(指代)?
A. Calling each other.
B. Using shells to catch fish.
C. Jumping out of the water.
D. Playing amazing tricks.
26. How does the writer prove that dolphins are among the smartest animals?
A. By presenting facts.
B. By carrying out a survey.
C. By comparing numbers.
D. By interviewing trainers.
Do you know dolphins and believe they are among the smartest animals?
Dolphins are mammals(哺乳动物), not fish. The most famous type is the Bottlenose Dolphin. Bottlenose Dolphins are the stars of many shows. Their mouths look like friendly smiles and they can be trained to play tricks by their trainers. Like other dolphins, they breathe air through the blowholes on top of their heads from the water surface. They also give birth to babies and feed their babies milk.
Dolphins can communicate through whistles(哨音) and even call each other, using special names formed by different series of whistles. Noises also help them find food. Dolphins make up to 1,000 clicking noises per second. These clicks travel underwater until they hit an object and return to the dolphin, showing the object's size, shape and location.
Humans have studied dolphins for years to learn how their brains work. A lot of researches have been made to study dolphins in the wild. For example, people have seen dolphins off Australia's coast use shells to catch fish. It shows that dolphins are good at using tools.
It is said that smart animals like to play. If so, dolphins win the gold medal for their playfulness. They can jump out of the water up to 16 feet, play amazing tricks and ride the waves.
Scientists give different reasons for play. They find that play helps animals grow mentally and physically. The animals learn their own limits and abilities, practice skills and gain confidence. So, when you see dolphins playing in the wild, you'll know that they are not just playing for fun, but also to practice their skills and stay healthy.
24. What is Paragraph 2 mainly about?
A. An introduction to a kind of dolphin.
B. Reasons why dolphins play in the wild.
C. Differences between mammals and fish.
D. The way dolphins communicate with each other.
25. What ability of dolphins does the underlined word "It" in Paragraph 4 refer to(指代)?
A. Calling each other.
B. Using shells to catch fish.
C. Jumping out of the water.
D. Playing amazing tricks.
26. How does the writer prove that dolphins are among the smartest animals?
A. By presenting facts.
B. By carrying out a survey.
C. By comparing numbers.
D. By interviewing trainers.
答案:
B
文体:说明文
文章大意:本文介绍了海豚是最聪明的动物,它们天性爱玩,从玩乐中习得技巧的同时保持健康。
24. A 段落大意。第二段主要介绍了最有名的海豚——宽吻海豚,介绍了它们是哺乳动物而非鱼类、它们是海洋表演的明星、它们的外貌和生理特征以及哺乳方式。因此第二段介绍了一种海豚。
25. B 代词指代。根据 It 下文的 using tools 可知,这里指代的是上文提到的 use shells to catch fish 这个行为。
Plus拨云见日
解答阅读理解代词指代题需遵循临近原则和语境原则,要结合上下文语境,优先选择与代词位置接近的名词或句子来确定指代内容。
26. A 写作方法。首先根据题干关键词 among the smartest animals 定位到倒数第二段。该段开头便引出“聪明的动物喜欢玩”的观点,接着说明海豚在“会玩”领域可以拿金奖,最后举了海豚会跳高、杂技以及乘风破浪这几种技能来证明其聪明。因此作者通过列举事实来说明海豚的聪明。
文体:说明文
文章大意:本文介绍了海豚是最聪明的动物,它们天性爱玩,从玩乐中习得技巧的同时保持健康。
24. A 段落大意。第二段主要介绍了最有名的海豚——宽吻海豚,介绍了它们是哺乳动物而非鱼类、它们是海洋表演的明星、它们的外貌和生理特征以及哺乳方式。因此第二段介绍了一种海豚。
25. B 代词指代。根据 It 下文的 using tools 可知,这里指代的是上文提到的 use shells to catch fish 这个行为。
Plus拨云见日
解答阅读理解代词指代题需遵循临近原则和语境原则,要结合上下文语境,优先选择与代词位置接近的名词或句子来确定指代内容。
26. A 写作方法。首先根据题干关键词 among the smartest animals 定位到倒数第二段。该段开头便引出“聪明的动物喜欢玩”的观点,接着说明海豚在“会玩”领域可以拿金奖,最后举了海豚会跳高、杂技以及乘风破浪这几种技能来证明其聪明。因此作者通过列举事实来说明海豚的聪明。
查看更多完整答案,请扫码查看