2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语》

第76页
C
On a Monday morning in Amsterdam, the work day began as usual for Jim. When finishing his coffee, Jim checked text messages on his phone. Then, he got his bag and went to the nearest railway station. He wasn't there to take the train, though. Instead, Jim chose one of the public bicycles lined up outside the station. After unlocking a bike with a smart card, he sent out for his job on the other side of the city. He joined other cyclists in the bike lanes (道), safely separated from car traffic.
Amsterdam wasn't always bicycle - friendly. In fact, cycling used to be dangerous, especially during the second half of the twentieth century. This was a time of rapid growth in Amsterdam. As people got richer, they were able to afford expensive goods such as cars. For the first time, driving became popular. Highways were built for cars. This meant there was less space for cyclists. Having had a long tradition of cycling, this was a big change for the city. As car traffic increased, so did the number of biking accidents. Many of the cyclists were children.
People in Amsterdam were angry. They organized protests (抗议) in the city streets. Government officers listened. Hoping to solve the problem quickly, they started to think of ways to make the city safe for cyclists again. Soon there were separate bike lanes, and some areas were closed to cars forever. The changes were so effective (有效的) that today Amsterdam is a model of biking safety for other cities around the world.

33. How does the writer start the passage?
A. By comparing two places.
B. By describing a scene.
C. By answering a question.
D. By listing a number.
34. Why did Jim go to the nearest railway station on work day morning?
A. To work there.
B. To take the train.
C. To see a friend.
D. To ride a bike.
35. What does the passage tell about Amsterdam?
A. It has no highways for cars.
B. It is always bicycle - friendly.
C. It seldom sees changes.
D. It is famous for biking safety.
36. What type of book is the passage probably taken from?
A. Science fiction.
B. Romantic novel.
C. City culture.
D. Detective story.
答案: 33. B 细节理解。文章开头描述了Jim在工作日的早起日常,可知作者是通过描述一个场景来开始这篇文章的。
34. D 细节理解。根据第一段中“He wasn’t there to take the train,though. Instead,Jim chose one of the public bicycles lined up outside the station.”可知,Jim去最近的火车站不是为了坐火车,而是为了骑公共自行车去城市另一边工作。
35. D 细节理解。根据最后一段中“today Amsterdam is a model of biking safety for other cities around the world”可知,阿姆斯特丹如今是世界其他城市自行车安全方面的典范,即它以自行车安全而闻名。
36. C 文章出处。通读全文可知,文章主要介绍了阿姆斯特丹自行车文化的发展变化,因此这篇文章可能摘自“城市文化”这类的书。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭