2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第75页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
三、阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
A)阅读下面四篇短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
A
What will you do when you are free? Dine out or watch movies? Last Friday, our School DIY Club did a survey. Here are the results.

26. According to the survey,
A. three - fourths
B. nearly a half
C. about one - third
D. less than a quarter
27. How many popular DIY activities are there?
A. Four.
B. Five.
C. Six.
D. Seven.
28. Why do most students enjoy DIY activities?
A. To know traditional culture.
B. To learn a new skill.
C. To enjoy personal expression.
D. To let go of stress.
A)阅读下面四篇短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
A
What will you do when you are free? Dine out or watch movies? Last Friday, our School DIY Club did a survey. Here are the results.
26. According to the survey,
B
students show an interest in DIY activities.A. three - fourths
B. nearly a half
C. about one - third
D. less than a quarter
27. How many popular DIY activities are there?
A. Four.
B. Five.
C. Six.
D. Seven.
28. Why do most students enjoy DIY activities?
A. To know traditional culture.
B. To learn a new skill.
C. To enjoy personal expression.
D. To let go of stress.
答案:
26. B 细节理解。根据图表第一部分中“48.6% are interested in DIY activities”可知,接近一半的人对此活动感兴趣。
27. C 细节理解。根据图表第二部分可知,一共有6种受欢迎的DIY活动。
28. A 细节理解。根据图表第三部分可知,大部分学生喜爱DIY活动是因为想了解传统文化。
27. C 细节理解。根据图表第二部分可知,一共有6种受欢迎的DIY活动。
28. A 细节理解。根据图表第三部分可知,大部分学生喜爱DIY活动是因为想了解传统文化。
B

Good evening and welcome to evening weather report. I'm Jack White. Well, we'll have quite mixed weather across our country tomorrow. Different parts of the country will experience quite different weather conditions.
A cold front(冷锋) is moving towards the north of the country. It may cause snowfall in that area tomorrow. In the evening, the wind might get stronger. There's a strong chance that the snow will continue for a few days, so it's time to get out your thick coats and gloves!
Another cold front is moving south - west across the country. It should arrive on the west coast during the day tomorrow. If this happens, we might see some cold winds and rain reaching the western and southern parts late tomorrow afternoon. The rain may last till Sunday.
On the east coast, we could see a slight rise in temperature tomorrow, from today's high of 16°C to as high as 18°C. But don't get too excited! I'm afraid the mild weather won't last very long. The cold weather may get to the east part on Sunday or next Monday.
Well, that's all from me. I'll see you at the same time tomorrow evening. Have a pleasant evening from all of us here!
29. What time is Jack White probably speaking?
A. 7:00 a.m.
B. 12:00 a.m.
C. 4:00 p.m.
D. 8:00 p.m.
30. Which part of the country may be snowy tomorrow?
A. Northern.
B. Western.
C. Southern.
D. Eastern.
31. How may the underlined words "mild weather" in Paragraph 4 make people feel?
A. Terrible.
B. Comfortable.
C. Sleepy.
D. Cold.
32. What does Jack White do?
A. A guide.
B. An actor.
C. A host.
D. A volunteer.
Good evening and welcome to evening weather report. I'm Jack White. Well, we'll have quite mixed weather across our country tomorrow. Different parts of the country will experience quite different weather conditions.
A cold front(冷锋) is moving towards the north of the country. It may cause snowfall in that area tomorrow. In the evening, the wind might get stronger. There's a strong chance that the snow will continue for a few days, so it's time to get out your thick coats and gloves!
Another cold front is moving south - west across the country. It should arrive on the west coast during the day tomorrow. If this happens, we might see some cold winds and rain reaching the western and southern parts late tomorrow afternoon. The rain may last till Sunday.
On the east coast, we could see a slight rise in temperature tomorrow, from today's high of 16°C to as high as 18°C. But don't get too excited! I'm afraid the mild weather won't last very long. The cold weather may get to the east part on Sunday or next Monday.
Well, that's all from me. I'll see you at the same time tomorrow evening. Have a pleasant evening from all of us here!
29. What time is Jack White probably speaking?
A. 7:00 a.m.
B. 12:00 a.m.
C. 4:00 p.m.
D. 8:00 p.m.
30. Which part of the country may be snowy tomorrow?
A. Northern.
B. Western.
C. Southern.
D. Eastern.
31. How may the underlined words "mild weather" in Paragraph 4 make people feel?
A. Terrible.
B. Comfortable.
C. Sleepy.
D. Cold.
32. What does Jack White do?
A. A guide.
B. An actor.
C. A host.
D. A volunteer.
答案:
29. D 推理判断。根据第一段中“Good evening”可知,这是晚间天气预报。
30. A 细节理解。根据第二段一、二句可知,一股冷锋正在向该国北部移动,明天可能会在该地区造成降雪;因此,北部地区可能有雪。
31. B 推理判断。上文说温度从最高16℃升高到了18℃,这属于不冷不热的天气,所以被称为温和的天气,因此人应该感到舒适。
32. C 推理判断。文中Jack White以“Good evening and welcome to the evening weather report. I’m Jack White.”开场,播报天气并在结尾说“I’ll see you at the same time tomorrow evening.”,这是典型的电视或广播节目主持人的语言风格,因此他的职业是主持人。
30. A 细节理解。根据第二段一、二句可知,一股冷锋正在向该国北部移动,明天可能会在该地区造成降雪;因此,北部地区可能有雪。
31. B 推理判断。上文说温度从最高16℃升高到了18℃,这属于不冷不热的天气,所以被称为温和的天气,因此人应该感到舒适。
32. C 推理判断。文中Jack White以“Good evening and welcome to the evening weather report. I’m Jack White.”开场,播报天气并在结尾说“I’ll see you at the same time tomorrow evening.”,这是典型的电视或广播节目主持人的语言风格,因此他的职业是主持人。
查看更多完整答案,请扫码查看