2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语》

第196页
C
The bell rang. I picked up my backpack and headed for the Writing Club.
“Today, we'll share stories with critique partners,” said Miss Lisa.
My partner, Penny, sat across from me. We shared our stories nervously. While I had no trouble coming up with ideas, I did have problems with spelling. And grammar. And punctuation.
I read her story without stopping. It was about a homeless dog named Sunny who saved a family during a storm. Finally, the family welcomed Sunny.
“Wow, an excellent story! I really love it!” I said.
“Yours too.” But she did not even look at me as she passed mine back.
When the club ended, Penny jumped up and picked up her backpack. Everything fell out. I noticed a book named Sunny the Brave. The description matched Penny's story exactly. She had copied it! I thought about telling Miss Lisa, but she had already left.
Outside of the school, I found Penny on a bench. “You dropped this,” I held out the book. She looked up, tears in her eyes. Suddenly, I wasn't angry anymore. My job as her critique partner was to give helpful feedback, not to make her feel bad. But what could I say?
After getting home, I decided to ask Mom what I should do. I found her in the kitchen making dinner with Dad. Dad cut vegetables into perfect shapes. Mom mixed a sauce on the stove.
“Aidan, you're just in time,” Mom said and held out a spoonful of sauce. “Taste this.”
“It's good, but I think...”
“It needs something, right?” she said. “I agree.”
“Here's a measuring spoon,” Dad said, “so you can make sure to use the right amount.”
“I have an idea!” Mom added a teaspoon of a new spice into the sauce. “Now what did you want to talk about?”
I realized that Mom and Dad had different skills, making them a great creative team. With Dad's attention to detail and Mom's sense of adventure, their dinners became delicious.
“I think you already helped me,” I told her.
At school the next morning, I found Penny at her locker.
“I thought I would love writing, but I'm terrible at it,” she said. “I never have a single idea.”
“Well. I have ideas, but my sentences aren't always the best. I wish I could write like you do.”
“I'd rather have ideas than write perfect sentences.”
“I had a new idea. I bet we could come up with something great! Let's talk to Miss Lisa...”
31. Which role should “critique partners” play in the Writing Club?
A. Competing to see who does better.
B. Avoiding giving advice to the other.
C. Supporting each other to improve.
D. Working on pointing out mistakes.
32. How did Aidan feel after talking with Penny at the locker?
A. Hopeful.
B. Surprised.
C. Peaceful.
D. Ashamed.
33. What can we infer from the passage about Aidan and Penny?
A. Aidan will be the big mouth to tell Miss Lisa.
B. Neither of them will be in the soup about the task.
C. Penny is the best word master in the class.
D. Both of them regret having lied to Miss Lisa.
答案: 31.C 细节理解。根据第八段中“My job as her critique partner was ...”以及最后一段中“I bet we could come ...”可知,作为评阅搭档,职责应是提供有用的反馈,而不是让对方难堪,作者最终选择与Penny合作,而非单纯指出错误或竞争,这体现了彼此支持,互相进步,所以“评阅搭档”的角色应该是互相支持、共同改进。
32.A 推理判断。根据最后一段中“I bet ...”可知,作者和Penny在储物柜旁交谈后,觉得他们能一起创作出好作品,所以作者是充满希望的。
33.B 推理判断。根据最后五段可推断出,作者和Penny两人计划合作,因此不会因任务陷入困境。B项中“in the soup”意思是“处于困境或麻烦中”,B项“他们俩都不会因为这项任务而陷入困境。”与原文相符。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭